Ο Βασίλης Χατζηπαναγής στη Μικτή Κόσμου! (vid)

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής στη Μικτή Κόσμου! (vid)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο Βασίλης Χατζηπαναγής στη Μικτή Κόσμου! (vid)

bet365

Πριν από 30 χρόνια ο Βασίλης Χατζηπαναγής έγραψε ιστορία αγωνιζόμενος με την Μικτή Κόσμου κόντρα στην Κόσμος Νέας Υόρκης. Διαβάστε τι συνέβη στο ιστορικό παιχνίδι που παρακολούθησαν 15.000 ομογενείς!

Ο “Νουρέγεφ του ελληνικού ποδοσφαίρου” μάγευε τα πλήθη με τις περίτεχνες αλλά και συνάμα ουσιαστικές ενέργειες του.

Ένας ζογκλέρ της μπάλας, ο οποίος αποθεώθηκε και αγαπήθηκε από τους Έλληνες φιλάθλους. Το 1975 αποκτήθηκε από τον Ηρακλή, παραμένοντας στον “Γηραιό” μέχρι το φινάλε της καριέρας του, το 1991.

Μπορεί να μην κατάφερε να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας σε επίσημο ματς, ωστόσο στα 30 του έζησε την απόλυτη καταξιώηση εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο από κοινού με τον Θωμά Μαύρο μετη φανέλα της Μικτής Κόσμου.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στις 22 Ιουλίου 1984 στο “Στάδιο Τζάιαντς” στο Νιου Τζέρσεϊ. Η Μικτή Κόσμου ενώπιον 40.000 θεατών, εκ των οποίων οι 15.000 Έλληνες ομογενείς αντιμετώπισε την την Κόσμος Νέας Υόρκης.

Η αναμέτρηση διεξήχθη υπό την αιγίδα της Unicef. Συμπαίκτες του Χατζηπαναγή ήταν οι Πίτερ Σίλτον, Ζαν Μαρί Πφαφ, Ρούντι Κρολ, Φέλιξ Μάγκατ, Ούγκο Σάντσες, Φιγκερόα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κέβιν Κίγκαν, Μάριο Κέμπες και Ντομινίκ Ροστό. Η Μικτή Κόσμου επιβλήθηκε 3-1 με τον Χατζηπαναγή να περνάει αλλαγή στο 65΄ αντικαθιστώντας τον Κίγκαν.

Από την πρώτη κιόλας επαφή του με την μπάλα, ο "Βάσια" έδειξε την άριστη τεχνική κατάρτιση που διέθετε δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.

Στο 86' από εκτέλεση κόρνερ σημάδεψε το κεφάλι του Θωμά Μαύρου, με τον τελευταίο να βρίσκει το δοκάρι.

Δείτε το video από την παρουσίαση των παικτών της Μικτής Κόσμου.

 

Τελευταία Νέα