Κοροβέσης: «Όνειρο η Ευρώπη με ΠΑΣ»
Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις και ο Νίκος Κοροβέσης το έζησε από μέσα και μίλησε στο gazzetta.gr για τις συνθήκες που επικρατούσαν στους Ζωσιμάδες. Ο ακραίος άσος του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας του Άγιαξ απέναντι στους μεγάλους, αλλά και στους προσωπικούς του στόχους, την επιστροφή του από τραυματισμό, αλλά και στο όνειρό του που είναι η συμμετοχή στην Ευρώπη με τον ΠΑΣ.
Νίκο πρωτόγνωρες συνθήκες στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε Κυριακή και τελείωσε Δευτέρα.
«Περιμέναμε πως και πως τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πράγματι οι συνθήκες ήταν περίεργες και αλλιώς τον περιμέναμε. Ήταν ένας αγώνας που ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις. Απογοήτευση για την Κυριακή και τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο αφού δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο με την ομίχλη. Την Δευτέρα όμως νομίζω ότι αποζημιώσαμε όσους ήρθαν σε ένα ωραίο παιχνίδι με την μπάλα πάνω κάτω και πολλές φάσεις».
Εσύ πως έζησες όλο αυτό το σκηνικό; Όσο να ναι δεν είναι κάτι που το συναντάμε στην Ελλάδα;
«Εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλαμε να αγωνιστούμε. Μετά την πρώτη διακοπή πιστέψαμε ότι το παιχνίδι θα διεξαγόταν και οτι θα αγωνιζόμασταν υπό κανονικές συνθήκες. Τελικά όμως δεν γινόταν αφού η ομίχλη δεν το επέτρεψε».
Στο δεύτερο μέρος του αγώνα την Δευτέρα είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες με πολλές φάσεις.
«Στα λεπτά που απέμεναν για το πρώτο ημίχρονο δώσαμε την κατοχή στον Παναθηναϊκό. Στην επανάληψη ήμασταν πιο επιθετικοί βρίσκαμε εύκολα χώρους και δημιουργήσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν σε καλή ημέρα».
Με την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε τον πρώτο γύρο αήττητο απέναντι στις πέντε πρώτες ομάδες της περσινής σεζόν. Υπάρχει κάποιο μυστικό γι αυτη την επιτυχία;
«Νομίζω ότι όλα είναι στο μυαλό, είναι θέμα συγκέντρωσης. Απέναντι στις μεγάλες ομάδες είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και αυτό πρέπει να κάνουμε και όταν αντιμετωπίζουμε και τις λεγόμενες μικρές».
Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος. Μήπως στον ΠΑΣ θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους και αντί για παραμονή να κοιτάξουν ψηλότερα;
«Νομίζω ότι ο ΠΑΣ δεν έχει ομάδα που θα κινδυνέψει με υποβιβασμό και μέσα στα αποδυτήρια το γνωρίζουμε αυτό και άλλωστε οι κουβέντες που κάνουμε δεν είναι για υποβιβασμό αλλά ότι η ομάδα μπορεί αρκετά ψηλότερα».
Θεωρείς ότι είναι ένα συν για την ομάδα ο Γιάννης Πετράκης και το γεγονός ότι έχει περάσει την φιλοσοφία του;
«Σίγουρα είναι ένα όπλο για εμάς. Ο κύριος Πετράκης είναι καλός άνθρωπος με καλούς συνεργάτες. Έχει καταφέρει να πάρει το 100% από τους παίκτες και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Πολλοί στέκονται στην ομοιογένεια του ΠΑΣ. Πιστεύεις ότι είναι ένα από τα όπλα της ομάδας;
«Σίγουρα. Είμαστε ένα σύνολο που δεν έχει δεχτεί πολλές αλλαγές. Ο κόρμος είναι σχεδόν ο ίδιος οι παίκτες αυτοί είναι χρόνια μαζί. Αυτό βγαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Προσωπικά είχες ξεκινήσει εντυπωσιακά αλλά ένας τραυματισμός σε άφησε πίσω. Πλέον όμως επανήλθες και αγώνα με αγώνα ανεβαίνεις.
«Πράγματι ο τραυματισμός με έφερε λίγο πίσω αλλά πλέον έχω επανέλθει προσπαθω με πάθος και δύναμη να αφήσω τον τραυματισμό πίσω. Νομίζω μπορώ ακόμα και καλύτερα και θα συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο τρόπο και να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα».
Κατά καιρούς έχουν ακουστεί φήμες για ενδιαφέρον ομάδων τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
«Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μέσα από την ομάδα να αναδειχθω και γιατί όχι να κάνω και το επόμενο βήμα στην καριέρα μου».
Είχες δηλώσει πρόσφατα ότι όνειρό σου είναι ο τελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
«Είναι το όνειρό μου η συμμετοχή σε έναν τελικό και η παρουσία στην Ευρώπη με την ομάδα του ΠΑΣ. Μακάρι να το πετύχουμε».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
