Τσίπρας: «Ο Δήμος είναι ανεξάρτητος»
Όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, το πρωί της Πέμπτης πέρασε τον κατώφλι της Κουμουνδούρο αντιπροσωπεία των παλαιμάχων της ΑΕΚ (Μαύρος, Μπάγεβιτς, Μανωλάς, Νικολάου, Σεραφίδης) για να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και να συζητήσουν για το θέμα του γηπέδου της Ένωσης και όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, που τουλάχιστον προεκλογικά ανήκε στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και σημειώνουμε ανήκε γιατί σύμφωνα με τα όσα είπε Αλέξης Τσίπρας στους παλαίμαχους της ΑΕΚ, ο νυν άρχοντας της Νέας Φιλαδέλφειας λειτουργεί προφανώς αυτόνομα και ανεξάρτητα από την γραμμή του κόμματος μια και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δήμος της περιοχής είναι ανεξάρτητος (αφού πρώτα εξελέγη με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ).
Στην ΑΕΚ δεν πανηγυρίζουν για τα όσα ειπώθηκαν, καθώς το γεγονός και μόνο οτι τώρα ακούστηκε οτι η δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας είναι ανεξάρτητη, γίνεται ενόψει των εκλογών.
Γενικά η όλη κουβέντα ήταν γεμάτη γενικόλογες υποσχέσεις και χωρίς καμία ουσία και το κυριότερο χωρίς καμία δέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ για το καυτό θέμα της Ένωσης που δεν είναι άλλο από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα, 8/01 με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Θ. Μαύρος, Ντ. Μπάγιεβιτς, Λ. Νικολάου, Στ. Σεραφείδης, Στ. Μανωλάς και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Αλ. Φλαμπουράρης Συντονιστής των ΕΕΚΕ, ο Γιώργος Πάντζας, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινός, Συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων ανέφερε:
Τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς.
Είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη.
Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας.
Θα εργαστούμε ώστε από κοινού να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.
Η ΑΕΚ κατεξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί τη ΠΑΕ. Ανήκει στο λαό που την υποστηρίζει.
Και εμείς ως υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο πόθο του λαού της για γήπεδο στη φυσική της έδρα θα εργαστούμε. Με δέσμευση και όραμα να απελευθερώσουμε το ποδόσφαιρο από τη στενή σφαίρα επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων, από τη βρωμιά και τη διαφθορά που το πνίγουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Με καλή θέληση και συνεννόηση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
