Εργοτέλης - Καλλονή 3-3

Νίκος Τσιώκος
Εργοτέλης - Καλλονή 3-3

bet365

Στην ματσάρα του Παγκρητίου ο Εργοτέλης αποδείχθηκε 7ψυχος! Η Καλλονή που τέλειωσε με 9 παίκτες, προηγήθηκε με 0-2, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 2-2, οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν προβάδισμα στο 85' (2-3), αλλά στο 93' οι Κρητικοί έσωσαν τον βαθμό με το... χορταστικό 3-3!

Η Καλλονή πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά η αποβολή του Γιορέντε στο 45' αλλάξε τις ισορροπίες και την εικόνα του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ματσάρα, ο Εργοτέλης ισοφάρισε χάρη στον εξαιρετικό Χαντί, με την Καλλονή να προηγείται εκ νέου στο 85' και τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν στο 93' με φαουλάρα του Κοζορώνη. Όλα αυτά οδήγησαν στο χορταστικό 3-3 στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Βλάχου στον πάγκο των Μυτιληνιών.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Εργοτέλη ο Σαράνοφ πήρε γάντια βασικού κάτω από τα δοκάρια, ο Καζναφέρης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Λυκογιάννης αριστερά και οι Λουβιόν, Γκέντσογλου στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κοζορώνης, Μπόε-Καν και μπροστά τους οι Ρέντζας, Μπρούνο, Χαντί. Στην κορυφή ο Γιουσούφ.

Για την Καλλονή ο Χογκ βρέθηκε και πάλι κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τσαμπούρη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιορέντε το αριστερό και τους Αντέγιο, Αναστασιάδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Κεϊτά, Καλτσάς και μπροστά τους οι Καμαρά, Λεοζίνιο, Μανούσος. Μοναδικός προωθημένος ο Χουάνμα.

Ανύπαρκτο πέναλτι και 0-1 η Καλλονή

Η Καλλονή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε εξ' αρχής να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Εργοτέλη στην άμυνα, ενώ δεν μπορούσε ούτε να δημιουργήσει απειλώντας μόνο από μία στημένη φάση. Στο 5' ο Σαράνοφ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Καμαρά λίγο έξω από την περιοχή, ενώ «έβγαλε» δύσκολα και την απευθείας εκτέλεση του Λεοζίνιο στο 13'.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ έχοντας και τη βοήθεια του Ιωαννίδη. Ο ρέφερι από την Αργολίδα έδειξε την άσπρη βούλα στο 19' στη... βουτιά του Λεοζίνιο, με τον Βραζιλιάνο να λέει «ευχαριστώ» και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ, που έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 23' φάνηκε γι' ακόμα μια φορά το πρόβλημα στα μετόπισθεν των γηπεδούχων, με τον Χουάνμα να φεύγει στην κόντρα και να κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ. Όπως προαναφέραμε οι Κρητικοί απείλησαν από στημένη φάση και αυτή ήταν στο 30', όταν ο Χογκ απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη.

Γιορέντε, Χουάνμα και 0-2

Μάλιστα, στο 39' οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Γιορέντε έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα των Ηρακλειωτών ήταν ξανά απούσα και ο Χουάνμα με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας τις βάσεις για την επιστροφή της ομάδας του στις νίκες.

Με δέκα η ΑΕΛΚ

Ένα σουτ του Χαντί μέσα από την περιοχή στο 43' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Γιορέντε στο 45'. Ο Ισπανός αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την απόφαση του Ιωαννίδη να είναι ίσως λίγο αυστηρή, καθώς φαίνεται περισσότερο ο Μπρούνο να κερδίζει το φάουλ, και άφησε τον σύλλογο της Μυτιλήνης με δέκα παίκτες.

Ματσάρα και σούπερ Χαντί

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, τη στιγμή που άλλαξε η εικόνα του ματς, με το δεύτερο μέρος να έχει τέσσερα γκολ και άλλη μία αποβολή στο φινάλε. Η Καλλονή κοίταξε την άμυνα και είχε καλή λειτουργία μέχρι το 62' κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από την εστία της.

Σ' εκείνο το χρονικό σημείο ο Αντέγιο... έφαγε την ντρίμπλα από τον Χαντί, που ήταν ο κορυφαίος του Εργοτέλη, μέσα στην περιοχή, με τον μεσοεπιθετικό των Κρητικών να πλασάρει τον Χογκ και τον Τσαμπούρη να μην μπορεί να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να έρθει και το δεύτερο τέρμα για την ομάδα του Ταουσιάνη.

Ο Κοζορώνης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Αναστασιάδης με κεφαλιά στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς την εστία του, την οποία έσωσε αρχικά ο Χογκ και εν συνεχεία ο Μανούσος. Τελικά, αυτό ήρθε στο 73', όπου ο Χαντί πρωταγωνίστησε εκ νέου, καθώς με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ, αφού ο Αναστασιάδης δεν απομάκρυνε στην εκτέλεση φάουλ από δεξιά.

Ο Μίνγκας έδωσε ελπίδες

Παρά ταύτα, ο Εργοτέλης δεν έφτασε στην ανατροπή, με την Καλλονή να μπορεί να απειλήσει μόνο με αντεπιθέσεις. Ο Βλάχος έκανε τις αλλαγές του και μία εξ' αυτών έφερε την ομάδα της Μυτιλήνης ξανά μπροστά στο σκορ. Ο λόγος για τον Μίνγκα, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Κεϊτά, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον Κοζορώνη και πλάσαρε ιδανικά τον Σαράνοφ δίνοντας ελπίδες πως η ΑΕΛΚ θα φύγει με το «τρίποντο» από το Ηράκλειο.

Φαουλάρα από Κοζορώνη

Ωστόσο, υπολόγισε χωρίς τον Κοζορώνη. Ο αμυντικός χαφ των γηπεδούχων δεν κατάφερε με σουτ έξω από την περιοχή να βρει δίχτυα, κάτι που έπραξε στο 93'. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή ήταν για... Όσκαρ, με τον Χογκ να μην μπορεί να αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά του γωνία.

Ολοκλήρωσε με εννιά

Πάντως, η αναμέτρηση στο Παγκρήτιο δεν τελείωσε εκεί, καθώς η Καλλονή την ολοκλήρωσε με εννιά παίκτες, αφού στο 96' αποβλήθηκε και ο Κεϊτά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού έριξε αγκωνιά στον Γκέντσογλου στο κέντρο του γηπέδου. Έτσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας σ' ένα χορταστικό παιχνίδι στο Ηράκλειο.

Man of the match: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Χαντί, που ήταν ο μοναδικός του Εργοτέλη που προσπαθούσε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους και ο 25χρονος μεσοεπιθετικός πρωταγωνίστησε με δύο τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο.

Αδύναμος κρίκος: Προβλήματα αντιμετώπισαν οι άμυνες και των δύο ομάδων, με αυτή της Καλλονής να είναι καλή μέχρι το 62', αφού από εκεί κι έπειτα ακολούθησαν τα λάθη.

Στο ύψος του: Απίστευτη εκτέλεση φάουλ από τον Κοζορώνη στο 93', που έδωσε τον βαθμό στον Εργοτέλη. Για την Καλλονή ξεχώρισαν οι Λεοζίνιο (κερδισμένο πέναλτι και γκολ), Χουάνμα (πέτυχε το δεύτερο της Καλλονής) και Μίνγκας (έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του προερχόμενος από τον πάγκο).

Η γκάφα: Έγιναν πολλές. Ωστόσο, ξεχώρισε του Αναστασιάδη στο 68', όπου με κεφαλιά-ψαράκι προς τα πίσω λίγο έλειψε να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του.

Το στραγάλι: Αρκετά λάθη από τον Ιωαννίδη. Ανύπαρκτο πέναλτι στον Λεοζίνιο για να έρθει το πρώτο γκολ της Καλλονής, ίσως αυστηρή η αποβολή του Γιορέντε, ενώ δεν υπάρχει φάουλ στη φάση απ' όπου προέρχεται το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη. Σωστή η αποβολή του Κεϊτά στο φινάλε του αγώνα. Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι δύο βοηθοί του, Σταθόπουλος και Κουρομπύλια.

Το ταμείο του Gazzetta: Κακά τα ψέμματα! Αν δεν ήταν η αποβολή του Γιορέντε, το 0-2 του ημιχρόνου δε θα γινόταν ποτέ 3-3 στο τέλος. Ο Εργοτέλης πίεσε έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έφερε το ματς στα ίσια, αλλά η Καλλονή έδειξε πως έχει τη λύση και πήρε εκ νέου το προβάδισμα.

Όμως, το 3-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα σ' ένα... τρελό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος, με 6 γκολ συνολικά και 2 αποβολές! Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Εργοτέλη να παραμένει σε δύσκολη θέση και την Καλλονή προς το παρόν να μην μπαίνει σε μπελάδες, αλλά να δείχνει πως δεν είναι η ομάδα που είδαμε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Καζναφέρης, Γκέντσογλου, Λουβιόν, Λυκογιάννης, Κοζορώνης, Μπόε-Καν (66' Στογιάνοβιτς), Γιουσούφ, Χαντί, Ρέντζας (46' Παμλίδης), Μπρούνο (81' Κούτρης).

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (70' Μίνγκας), Μανούσος, Χουάνμα (53' Ναβάρο), Καμαρά (76' Αγρίτης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα