Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1

Φώτης Καρακούσης
Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1

bet365

Ο Παναιτωλικός αφού είδε ένα κανονικό γκολ να του ακυρώνεται και δυο φορές την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, τελικά λυτρώθηκε στο 91' με το γκολ του Μπεχαράνο κι έσωσε τον πολύτιμο βαθμό στο 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο που προηγήθηκε στο 11ο δευτερόλεπτο!

Για ολόκληρο το ματς ο Παναιτωλικός τα είχε με την ατυχία του, την αστοχία του, αλλά και την απόφαση του Δημητρόπουλου να ακυρώσει λανθασμένα το γκολ του Άλβες. Μέχρι το ξεκίνημα των καθυστερήσεων οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν κάλλιστα να μιλάνε για την περιβόητη πόρνη μπάλα που έλεγε και ο Όσιμ.

Ωστόσο στην τελευταία φάση, η τύχη που σε όλο το ματς τους είχε γυρίσει την πλάτη, εμφανίστηκε, ο Μπεχαράνο σκόραρε και ο αγώνας των... καναρινιών με τον Ατρόμητο έληξε ισόπαλος με 1-1. Ένα αποτέλεσμα που χαροποιεί, αλλά και στεναχωρεί και τους δύο.

Τους γηπεδούχους γιατί είχαν τον ολοκληρωτικό έλεγχο του αγώνα, πέτυχαν γκολ που κακώς δεν μέτρησε, είχαν δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες για τη νίκη. Και τους φιλοξενούμενους γιατί παρότι δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, έφτασαν μια ανάσα από την πηγή αλλά δεν μπόρεσαν να πιουν νερό, παρότι προηγήθηκαν μόλις στο 11ο δευτερόλεπτο με τον Ούμπιντες.

Έτσι μετά το 1-1, ο Παναιτωλικός παραμένει στην 5η θέση, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τους Περιστεριώτες, που με την σειρά τους σε πιθανή ισοβαθμία με τον αντίπαλό τους έχουν το πλεονέκτημα λόγω του εκτός έδρας γκολ (0-0 το πρώτο ματς).

Γκολ από τα αποδυτήρια σε βαρύ γήπεδο

Η αλήθεια είναι πως η έκφραση “γκολ από τα αποδυτήρια” φοριέται συχνά, όμως στο Αγρίνιο είναι απόλυτα δίκαιο να μπει, χωρίς να πει κανένας κάτι για υπερβολή. Και πως να πει, όταν για να μπορέσει να σκοράρει ο Ατρόμητος και να κάνει το 0-1, χρειάστηκαν μόλις 11 δευτερόλεπτα. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην επίθεση με τη σέντρα, ο Κούρος έκανε τη σέντρα και ο Ούμπιντες άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ του φετινού πρωταθλήματος.

Συνεχής πίεση και γκολ που δεν μέτρησε

Μετά το αρχικό σοκ από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε, ο Παναιτωλικός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και στο 7' βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Φωτάκη να κάνει το μακρινό σουτ και την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 27' πανηγύρισαν ένα γκολ που μπήκε, αλλά ποτέ δεν μέτρησε. Ο Σκαραμοτσίνο έκανε την κεφαλιά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε την μπάλα καθαρά μέσα από την γραμμή με τον Δημητρόπουλο να μην το μετράει. Η φάση αυτή έφερε πολλά νεύρα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1 και χωρίς φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Δεν ήθελε να μπει μέχρι τις καθυστερήσεις

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν πάλι ίδια. Ο Παναιτωλικός συνεχώς μπροστά, ο Ατρόμητος όλος πίσω, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να έχουν να αντιμετωπίσουν και τον τραγικό αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής. Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 59' με τον Κάπελ να πηδάει σε λάθος χρόνο και να αστοχεί με κεφαλιά προ κενής εστίας.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Κάπελ ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ να διώξει ωραία και έτσι φτάσαμε στο δίλεπτο 88'-90', όπου πραγματικά η μπάλα δεν ήθελε να μπει. Αρχικά στο 88' ο Κιβρακίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Μπεχεράνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο... κεραυνός του Γοδόι σταμάτησε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Λύτρωση στο τέλος

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ατρόμητος θα έπαιρνε ένα σημαντικό τρίποντο, ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η λύτρωση για τους γηπεδούχους. Και ήρθε με την βοήθεια της τύχης που τόσο τους είχε γυρίσει την πλάτη σε όλο το ματς. Συγκεκριμένα ο Φυτανίδης έκανε κακό γύρισμα, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Μπεχεράνο και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-1 μέσα σε αποθέωση. Ένα σκορ που σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα δεν πρέπει να αφήνει ικανοποιημένα τα... καναρίνια, αλλά από το τίποτα σίγουρα καλός και ο βαθμός, κάτι που ισχύει και για τον Ατρόμητο.

MAN OF THE MATCH: Στο 88' είδε τον Κιβρακίδη να του παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα, ωστόσο στις καθυστερήσεις κατάφερε να σκοράρει και να γίνει ο παίκτης του αγώνα. Ο λόγος για τον Μπεχεράνο που συνολικά είχε εξαιρετική παρουσία στο ματς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: 'Όχι μόνο για την απόκρουσή του στην γραμμή στο 88', αλλά συνολικά για την παρουσία του, ο Κιβρακίδης ήταν ο παίκτης που στάθηκε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους στο ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Ατρόμητος. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό να σκοράρουν, αλλά μετά ήταν κάκιστοι συνεχίζοντας τις άσχημες εμφανίσεις τους στα περισσότερα ματς από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων πρέπει να την... φας την μπάλα και όχι να διώξεις τόσο άσχημα όπως έκανε ο Φυτανίδης με συνέπεια η ομάδα του να δεχθεί γκολ. Σίγουρα μιλάμε πως η συγκεκριμένη φάση είναι η γκάφα της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο πρώτο μέρος ο Δημητρόπουλος ήταν το λιγότερο κακός. Όχι μόνο γιατί ακύρωσε ένα πεντακάθαρο γκολ, αλλά γιατί εκνεύρισε τους γηπεδούχους με τις αποφάσεις του και τις κίτρινες που έδινε. Στο δεύτερο δεν υπήρξε η φάση που θα λέγαμε πως έκανε το μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, ο Ατρόμητος τυχερός. Όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις, όπου οι Αγρινιώτες συνέχιζαν να ήταν καλύτεροι, οι Περιστεριώτες είδαν την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη και έτσι το 1-1 ήρθε δίκαια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Στεφανάκος, Κούσας, Μπεχεράνο, Άλβες, Κάπελ, Γοδόι, Σκαραμοτσίνο (61' Κέβιν), Βιγιαφάνες (65' Λάζαρ), Μαρτίνες, Ετζεγκέλε, Φωτάκης (74' Βασιλείου).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί (46' Λαζαρίδης), Φυτανίδης, Μπρίτο (46' Παπάζογλου), Ναπολεόνι, Κιβρακίδης, Δημούτσος, Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία (77' Μπάλλας).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα