Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0

bet365

Η Ξάνθη αφού στάθηκε τυχερή στο πρώτο μέρος (δοκάρι ο Παναιτωλικός) και σκόραρε με μια μόλις τελική, στην επανάληψη έκανε ό,τι ήθελε φτάνοντας στο θριαμβευτικό 3-0 έχοντας χάσει και πέναλτι!

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, είχε δοκάρι και η Ξάνθη το γκολ, καθώς σκόραρε στην πρώτη της φάση. Η Σκόντα ήταν ανώτερη στο δεύτερο, έχασε πέναλτι και σημείωσε άλλα δύο τέρματα για να φτάσει στην ευρεία νίκη με 3-0 και να παραμείνει σε... τροχιά Ευρώπης, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έπεσε από την πεντάδα.

Με αλλαγές και οι δύο

Με αλλαγές παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, σε σύγκριση με τα ματς της 28ης αγωνιστικής. Στο 4-2-3-1 του Λουτσέσκου ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπαξεβανίδης δεξιά στην άμυνα, ο Γουάλας αριστερά και οι Παπάζογλου, Γούτας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ομπόντο, Βασιλακάκης και μπροστά τους οι Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι. Μοναδικός προωθημένος ο Καπετάνος.

Στον αντίποδα ο Χάβος προτίμησε το 4-3-3, με τον Ράφαελ να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, τον Μύγα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κέβιν το αριστερό και τους Μαλεζά, Ετζενγκέλε να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Γοδόι και μπροστά του οι Μαρτίνες, Φωτάκης. Στις πτέρυγες οι Θεοδωρίδης, Κάπελ και στην κορυφή ο Μορένο.

Καλύτερος ο Παναιτωλικός και 13ο δοκάρι

Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα και απείλησε κυρίως με κάποια σουτ εκτός περιοχής. Αυτό του Θεοδωρίδη στο 7' κατέληξε άουτ, με τον Κυριακίδη να ελέγχει την πορεία της μπάλας, ενώ το διαγώνιο του ίδιου παίκτη στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε στα σώματα. Στην τρίτη και... φαρμακερή για τους φιλοξενούμενους οι Αγρινιώτες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με το ωραίο ψηλοκρεμαστο σουτ του Κάπελ αρκετά έξω από την περιοχή να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, που ήταν το 13ο των «καναρινιών» στη φετινή σεζόν.

Πρώτη φάση και πρώτο γκολ ο Παπάζογλου

Από εκεί κι έπειτα, το παιχνίδι περιελάμβανε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, που έφερε και κίτρινες κάρτες, με την Ξάνθη να κερδίζει κάποια φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Σ' ένα εξ' αυτών ο Λουσέρο εκτέλεσε και ο Παπάζογλου βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού για να βρει δίχτυα με κοντινή κεφαλιά στο 40' στην πρώτη ευκαιρία της ομάδας του. Με αυτό, ο Έλληνας στόπερ σημείωσε το πρώτο τέρμα με τη φανέλα του συλλόγου της Θράκης και το πρώτο έπειτα από δύο χρόνια.

Ανώτερη η Ξάνθη, ανύπαρκτο και χαμένο πέναλτι

Έτσι, οι ακρίτες πήγαν με το προβάδισμα στην ανάπαυλα και στην επανάληψη βγήκαν με ανεβασμένη ψυχολογία και διάθεση να... καθαρίσουν το ματς. Ο Σολτάνι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Κλέιτον με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ράφαελ στο 50' και 9 λεπτά αργότερα ο Κουκουλάκης είδε πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας του Μαλεζά με τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή. Ο Κλέιτον ανέλαβε την εκτέλεση στο 60', αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Ράφαελ να πέφτει στη σωστή γωνία.

«Καθάρισε» με Κλέιτον, Καπετάνο

Ωστόσο, στο 64' ο Βραζιλιάνος πήρε το... αίμα του πίσω, καθώς από το γύρισμα του Βάλτερ από δεξιά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Παναιτωλικού και με κοντινό πλασέ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Στη συνέχεια, η Ξάνθη έδειχνε να ελέγχει το ματς, οι παίκτες του Χάβου δεν παρουσίασαν κάτι το αξιόλογο και στο 83' διαμορφώθηκε το τελικό 3-0.

Ο Κλέιτον ήταν ξανά πρωταγωνιστής δίνοντας ωραία δεξιά στον Καπετάνο, που με άψογη εκτέλεση έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Ράφαελ.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη από πολύ μακριά, που... έβγαλε ο Κυριακίδης για να παραχωρήσει κόρνερ στο 90', και η κεφαλιά του Ρουσκουγιέδα στο 93', η οποία κατέληξε εκτός. Με αυτόν τον τρόπο, η Ξάνθη παρέμεινε σε... τροχιά πλέι οφ, με τον Παναιτωλικό να μένει στην έκτη θέση, όπου ισοβαθμεί με τη Σκόντα έναν βαθμό πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Man of the match: Ο Κλέιτον ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και μπορεί να έχασε το πέναλτι, όμως σκόραρε το δεύτερο τέρμα της Ξάνθης κι έβγαλε την ασίστ στο τρίτο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, που αδράνησε και στα τρία γκολ της Ξάνθης. Στο πρώτο ο Παπάζογλου βγαίνει στην πλάτη της, στο δεύτερο ο Βάλτερ μπαίνει ανενόχλητος από δεξιά στην περιοχή και ο Καπετάνος έχει πολύ χώρο στο τρίτο για να κάνει το σουτ.

Στο ύψος του: Πρώτο γκολ για τον Παπάζογλου μετά από δύο χρόνια και πρώτο με τη φανέλα της Ξάνθης, ενώ δίχτυα βρήκε για δέκατη φορά ο Καπετάνος γίνοντας ο πρώτος επιθετικός της Ξάνθης που πιάνει διψήφιο αριθμό τερμάτων έπειτα από χρόνια. Από πλευράς Παναιτωλικού, περισσότερο προσπάθησε ο Θεοδωρίδης.

Η γκάφα: Ο Κλέιτον αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε η Ξάνθη, όμως αυτό δεν αποτέλεσε πλήγμα για την ομάδα του.

Το στραγάλι: Το πέναλτι που έδωσε ο Κουκουλάκης ήταν το μοναδικό λάθος, καθώς δεν υπάρχει παράβαση του Μαλεζά στον Καπετάνο στο 59'. Καλή δουλειά από τους βοηθούς του, με τον δεύτερο Μπαλτά να κάνει επίσης ένα λάθος στο πρώτο ημίχρονο και να υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Καπετάνο στο 9'.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν καλύτερος και είχε το δοκάρι με τον Κάπελ στο 27', που ήταν το 13ο των Αγρινιωτών στη φετινή σεζόν. Στην πρώτη φάση η Ξάνθη σκόραρε, μπήκε με άλλον... αέρα στο δεύτερο ημίχρονο και με διάθεση να τελειώσει το ματς, κάτι που έπραξε με τα γκολ των Κλέιτον, Καπετάνου, αφού δεν πτοήθηκε από το χαμένο πέναλτι του πρώτου. Τελικό σκορ στα Πηγάδια 3-0, με τη Σκόντα να μένει σε... τροχιά Ευρώπης και τον Παναιτωλικό να χάνει την πεντάδα.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61' Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88' Ράνος).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Μαρτίνες (68' Ρουσκουγιέδα), Μύγας (57' Μπεχαράνο), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (72' Κουτρομάνος).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα