«Ο ΠΑΣ μπήκε σφήνα και πλήττει συμφέροντα»!

Βασίλης Μοιρώτσος
«Ο ΠΑΣ μπήκε σφήνα και πλήττει συμφέροντα»!

bet365

Ο δικηγόρος και συνεργάτης του Γιώργου Χριστοβασίλη, Γιώργος Βήτας, μιλάει στο gazzetta.gr, λέγοντας πως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει υποστεί αδικία επειδή… χαλάει την πιάτσα!

Ο δικηγόρος και συνεργάτης του Γιώργου Χριστοβασίλης, Γιώργος Βήτας, από την στιγμή που βγήκε η απόφαση για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν ο πρώτος που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και τις αμφιβολίες του περί της ορθότητας της. Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να ρίξει… φως στην υπόθεση που από χθες απασχολεί όλη την πόλη των Ιωαννίνων και όχι μόνο. Ο κ. Βήτας τόνισε ότι κάποιοι δεν θέλουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ευρώπη και έψαχναν αφορμή για να τον αφήσουν εκτός (κάτι που υποστήριξε και ο ίδιος ο πρόεδρος με συνέντευξη του στο gazzetta), ενώ απορεί με το θέμα των δόσεων, από τη στιγμή που ο ΠΑΣ ήταν έτοιμος να μπει στη ρύθμιση, αλλά δεν τον άφηναν. Αναλυτικά, όσα μας είπε ο συνεργάτης του Γιώργου Χριστοβασίλη.

Από πού προκύπτουν οι αντιρρήσεις σας σχετικά με την απόφαση;

«Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει ένα προστατευμένο αγαθό και γι’ αυτό έχω αντιρρήσεις. Για παράδειγμα, όταν λέμε να μην σκοτώσουμε έναν άνθρωπο, το κάνουμε για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Όταν λέμε να μην χτυπήσουμε, το κάνουμε για να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα. Εδώ τι κάνουμε; Υπάρχει μια ομάδα που είναι έτοιμη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, η εταιρία πρέπει να είναι βιώσιμη για να γίνει αυτό και είναι βιώσιμη.

Κι όταν εκδικάζουν και μου λένε είσαι μια χαρά, αλλά εκπρόθεσμος, τότε τι θέλουν να κάνουν; Δεν ήμουν εκπρόθεσμος. Ρυθμισμένος πήγα και όχι εκτός ρύθμισης. Δεν γίνεται να μας λένε είστε έτοιμοι, αλλά μας το αποδεικνύεται εκπρόθεσμα. Ή είσαι έτοιμος ή δεν είσαι. Έλεγα θέλω τη ρύθμιση, μου είπαν να περιμένω και μου λένε πως είμαι εκπρόθεσμος; Μα πήγα εντός χρόνου. Τι προστατεύουν; Εγώ λέω λοιπόν ότι ψάχνουν αφορμή.

 

Όταν σου λέει ότι πρέπει να έχεις μπει στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις κι εσύ είσαι έτοιμος να το κάνεις, αλλά δεν σε αφήνουν αφού δεν αφήνουν κανέναν Έλληνα πολίτη, τότε τι να κάνεις; Πήγαμε και τους είπαμε πως θέλουμε τη ρύθμιση και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Και μας λένε δεν μπορείτε ακόμα. Τι να κάνουμε; Το αποδείξαμε αυτό. Και απ’ όλες τις ομάδες κόβουν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το κάνουν γιατί τους… χαλάει την πιάτσα. Έχει το χαμηλότερο μπάτζετ απ’ όλους, αλλά και την καλύτερη ομάδα απ’ όλους. Τους χαλάει αυτό».

Γιατί όμως να κυνηγούν τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως τα χρήματα από την ΟΥΕΦΑ είναι πολλά και φαίνεται πως υπάρχει ένα «αγκάθι» που λέγεται ΠΑΣ Γιάννινα που πάει να διεκδικήσει αυτά τα λεφτά. Αρχίζεις να υποψιάζεσαι ότι εδώ υπάρχει άλλο σκεπτικό. Πως εδώ πλέον ψαχνόμαστε να στήσουμε έργο.

Αν σε πιάσουν χωρίς δίπλωμα και μετά από δύο χρόνια πας με δίπλωμα στα χέρια, δεν σε καταδικάζει το δικαστήριο. Αν σε καταδικάσουν για χρέη στο δημόσιο και πας στο Εφετείο και πες ότι τα πλήρωσες, θα σου πουν πως υπήρχε παράβαση στην πρωτόδικη απόφαση, αλλά τώρα δεν σε καταδικάζω αφού πλήρωσες. Τέτοιο πράγμα έχουμε κι εμείς. Μας είπαν ότι είμαστε μια χαρά, αλλά εκπρόθεσμοι.

Πως γίνεται να μην είναι βιώσιμη μια ομάδα που πουλάει τρεις παίκτες τον χρόνο και δέχονται να είναι βιώσιμες άλλες με 150 εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Εγώ δεν λέω πως δεν είναι και οι άλλες. Αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν είμαι εγώ. Σκέφτεσαι αυτά και λες πως υπάρχουν κι άλλα πράγματα από πίσω. Και ξανά λέω, πως παίζουν σημαντικό ρόλο τα χρήματα της Ευρώπης».

Τι θα κάνετε από εδώ και πέρα;

«Αρχικά θα πρέπει να πάρουμε όλο το σκεπτικό. Θα πάμε στο διαιτητικό δικαστήριο και μετά θα γίνουν μηνύσεις και θα ανοίξει ο φάκελος να τον δουν οι δημοσιογράφοι και να τον ξεψαχνίσουν. Αλλά να το κάνουν καλόπιστα. Όχι με στημένες δημοσιογραφίες και να πουν αμέσως έχει άδικο ο ΠΑΣ. Να τον δουν, να δουν τα στοιχεία και να κρίνουν. Αν δεν ανοίξει ο φάκελος δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Να ανοίξει ο φάκελος, να αποδειχτεί πως όλα είναι τακτοποιημένα, πως δεν φωνάζουμε χωρίς λόγο. Θα τα δει μόνος του ο κόσμος και θα μάθει. Η ομάδα που μπήκε σφήνα στην πεντάδα δημιουργεί πρόβλημα και πλήττει συμφέροντα. Γι' αυτό είμαι υπέρ της θεωρίας συνομωσίας σ' αυτήν την περίπτωση και υπέρ του να ανοίξει ο φάκελος. Εκτιμώ ότι ο πρόεδρος θα το κάνει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα