Ολοταχώς για GREXIT!

Βασίλης Σαμπράκος
Ολοταχώς για GREXIT!

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος αποκαλύπτει την έντονη δυσαρέσκεια της UEFA για τις υπεσχημένες αλλαγές που έκανε και δεν έκανε σήμερα στο νομοσχέδιο ο Κοντονής. Αύριο απαντά η UEFA στην επιστολή, “αποβολή της Ελλάδας” θέλει η FIFA!

Στην ομιλία του, προ ολίγου, ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, προτού καταθέσει την εισήγηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Σταύρος Κοντονής δεν έκρυψε ότι – παρ' όλες τις αλλαγές που έκανε στο νομοσχέδιο – δεν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος του Grexit. “Μπορεί να υπάρξει μετά ταύτα έξοδος από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο; Υφίσταται ο κίνδυνος ακόμα; Θεωρώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ότι αυτός ο κίνδυνος έχει ελαχιστοποιηθεί αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί”, είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Γιατί; Διότι, παρ' όλο που δεν έχει λάβει την θέση της UEFA επί των αλλαγών, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από αύριο το απόγευμα, προφανώς καταλαβαίνει ότι οι αλλαγές που έκανε δεν είναι αρκετές για να πειστεί ο Γενικός Γραμματέας της UEFA ότι δεν τίθεται θέμα παραβίασης του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Οι φόβοι του Κοντονή δεν είναι απλώς βάσιμοι. Τα πράγματα, στη στιγμή που συντάσσεται αυτό το ρεπορτάζ, είναι πολύ χειρότερα για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, που βρίσκεται στο Μπαχρέιν για άλλη υπόθεση και πρόκειται να επιστρέψει το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν, είναι έντονα δυσαρεστημένος με το περιεχόμενο της ενημέρωσης που έλαβε από τον – Ελληνα – νομικό σύμβουλο της UEFA στην ελληνική υπόθεση, διότι έχει φτάσει σε συμπέρασμα ότι οι τελικές διατυπώσεις του νομοσχεδίου από τον Κοντονή δεν είναι συμβατές με τις παρατηρήσεις που έκαναν οι UEFA&FIFA μαζί με την ΕΠΟ προς τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο Ινφαντίνο, ο οποίος έχει ενοχληθεί πολύ με την χθεσινή διαρροή περί δήθεν δήλωσής του ότι η UEFA θα αποκλείσει από το ποδόσφαιρο τους 26 κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης, θεωρεί ότι αυτή η διαρροή έγινε από το περιβάλλον του υφυπουργείου και μάλιστα με πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων. Και λαμβάνοντας την ενημέρωση ότι το τελικό νομοσχέδιο είναι άλλο από αυτό που συνεννοήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, φτάνει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να συνεργαστεί με την UEFA και επιδιώκει ακόμη την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Ετοιμασίες για GREXIT

H FIFA, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί από UEFA και ΕΠΟ για τις τελευταίες εξελίξεις έχει ήδη επικοινωνήσει προς τον Ινφαντίνο την πίστη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα αλλάξει το νομοσχέδιο πριν από την ψήφισή του την ερχόμενη εβδομάδα και συνεπώς ετοιμάζεται για την αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Εχει ήδη διατυπώσει αυτή της την θέση προς τον Ινφαντίνο, αλλά αφήνει τον χειρισμό της υπόθεσης στον Γενικό Γραμματέα της UEFA, αφενός επειδή του εμπιστεύθηκε την εκπροσώπηση της FIFA σε αυτό το ταξίδι και την συνολική διαχείριση του ζητήματος και αφετέρου επειδή εμπιστεύεται την κρίση ενός στελέχους που βρήκε νόημα να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα και να αποφύγει την αναστολή αναγνώρισης μιας εθνικής ομοσπονδίας.

Στη στιγμή της εξέλιξης αυτής της διαπραγμάτευσης φαίνεται ότι ο Κοντονής, ακόμη και αν εκ των υστέρων κάνει πίσω και αλλάξει το νομοσχέδιο υπό τον φόβο του Grexit, θα χάσει την εμπιστοσύνη του Ινφαντίνο και την ευκαιρία να προχωρήσει με την UEFA στο πλευρό του στην ετοιμασία του επόμενου νομοσχεδίου των ουσιαστικών αλλαγών σε θέματα διαφθοράς του ποδοσφαίρου. Αν δεν κάνει τις αλλαγές που – κατά την UEFA - συμφώνησε με τον Ινφαντίνο θα οδηγήσει στην αποβολή της Ελλάδας από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα