Νέα “προειδοποίηση” για Grexit στο ποδόσφαιρο!

Gazzetta team
Νέα “προειδοποίηση” για Grexit στο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA ζητεί την αλλαγή του άρθρου 15 παράγραφος 2 περί του αυτοδιοίκητου, για της οποίας τη διατύπωση είχαν προσυμφωνήσει με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έστειλε νέο γράμμα προς την ΕΠΟ προκειμένου αυτό να αποσταλεί στο υφυπουργείο Αθλητισμού, προκειμένου να δηλώσει ενοχλημένος και να επισημάνει για τελευταία φορά την ανάγκη αλλαγών και διατυπώσεων προκειμένου ο νέος νόμος να “εγγυάται” τη μη παραβίαση του αυτοδιοίκητου.

Το πρόβλημα πλέον είναι η διατύπωση του άρθρου 15, παράγραφος 2, το οποίο αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Η τελευταία αλλαγή που είχε κάνει ο Σταύρος Κοντονής αφορά μια σημαντική αλλαγή που ζητούσε η UEFA, και έχει να κάνει με το άρθρο 15 και συγκεκριμένα την παράγραφο 2 που αντικαθίσταται ως εξής: «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία - λαμβανομένου υπόψη πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους - και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η ΕΠΟ». Αυτή η αντικατάσταση δεν ικανοποίησε την UEFA, η οποία απέστειλλενέα επιστολή.

 

Τελευταία Νέα