Φιορεντίνα - Πάρμα 3-0

Φιορεντίνα - Πάρμα 3-0

bet365

Η Φιορεντίνα νίκησε 3-0 την υποβιβασμένη Πάρμα στο Artemio Franchi και έκανε ένα ακόμα βήμα για την έξοδο στο Europa League.

Στη διοργάνωση στην οποία έχει συνηθίσει να παίζει τα τελευταία χρόνια θα είναι και τη νέα σεζόν πιθανότητα η ομάδα του Βιντσένζο Μοντέλα που επικράτησε εντός έδρας της Πάρμα των χιλιών προβλημάτων. Οι Βιόλα δημιούργησαν πολλές φάσεις και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να φτάσουν στη νίκη, πέρασαν ξανά στην 5η θέση της Serie A και με δύο αγωνιστικές να απομένουν δύσκολα θα μείνουν έξω από την Σαμπντόρια και ενώ η 6η, Τζένοα, δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα έγγραφα για να παίξει στην Ευρώπη.

Αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή με τον Παλαντίνο στο 5', οι Τοσκανοί άνοιξαν στο σκορ στο 13' όταν μετά το φάουλ του Πασκουάλ, ο Λουκαρέλι δεν έδιωξε καλά και ο Γκονσάλο Ροδρίγες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος και μαζί με τον Κούμα Μπαμπακάρ είναι ο πρώτος σκόρερ της Φιορεντίνα. Στο 27' μετά το λάθος του Βαρέλα ο Πασκουάλ έκανε το δυνατό σουτ στο τετ-α-τετ με τον Μιράντε αλλά ο πορτιέρε των Κροτσιάτι απέκρουσε, με το 2-0 να γίνεται τελικά στο 30'. Ο Ματίας Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο σκόραρε με κεφαλιά σε βάρος της ομάδας που τον έκανε ποδοσφαιριστή.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδωσαν από νωρίς διαστάσεις πάρτι στη νίκη με τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός μετά την πάσα του Πασκουάλ έκανε όμορφη προσποίηση και δεξί σουτ στη γωνία για το 3-0 που έμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 88' ο Ντιαμάντι με σουτ εκτός περιοχής είδε τον Μιράντε να βρίσκει τη μπάλα και εκείνη να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Μοντέλα): Νέτο, Γκονσάλο (87' Μπαγκαντούρ), Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Σάβιτς, Πισάρο (80' Μπαντέλι), Ακουιλάνι, Φερνάντες, Ιλιτσιτς, Σαλάχ (79' Ντιαμάντι), Τζιλαρντίνο.

Πάρμα (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Γκόμπι, Λουκαρέλι, Πέδρο Μέντες, Φεντάλ, Νοτσερίνο (82' Μπροχ), Χορκέρα, Μάουρι, Παλαντίνο (77' Κόντα), Βαρέλα, Γκεζάλ (68' Χαρασλίν).

 

SERIE A Τελευταία Νέα