Το θέμα στόπερ στον Ολυμπιακό

Το θέμα στόπερ στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να προσεγγίσει ένα από τα πιο καυτά θέματα του καλοκαιριού στον Ολυμπιακό.

Ο Τζέφρεϊ Χούβελεου έκανε μία δήλωση χθες στον ολλανδικό Τύπο. Δεν μιλάμε για πληροφορία, ούτε για φήμη, ούτε για «διαρροή», αλλά για επίσημη δήλωση.

Και είπε ότι είναι πολύ δυσαρεστημένος γιατί η ΑΖ Άλκμααρ έθεσε βέτο και του αρνήθηκε να πάει στον Ολυμπιακό, παρότι υπήρχε επίσημη και "σημαντική" προσφορά για την απόκτησή του. «Ήμουν η πρώτη τους επιλογή. Όταν πριν δύο χρόνια υπέγραψα από τη Χέρεενβεν, είχαμε συμφωνήσει να μείνω για δύο σεζόν και μετά να κάνω το παραπάνω βήμα. Ο Ολυμπιακός παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι άλλο επίπεδο», ήταν η δήλωση του Ολλανδού στόπερ. Ένα παιδί 24 ετών, διεθνής με την ελπίδων, με μέσο όρο 32 συμμετοχές στα τέσσερα τελευταία πρωταθλήματα Ολλανδίας και με τα ρεπορτάζ να τον φέρνουν στα πρόθυρα της κλήσης στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Να θυμίσω ότι η γερμανική Μπιλντ είχε γράψει ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει προσφορά 1,5 εκ. Ευρώ ετησίως στο Ζαμπράνο και κάλυπτε και την ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του (άλλο 1,5 εκ. Ευρώ) από την Άϊντραχτ. Ο Περουβιάνος διεθνής, που ήταν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ξεκάθαρα ο πρώτος στόχος των ερυθρόλευκων για τη θέση του στόπερ, προτίμησε να μείνει στη Φρανκφούρτη.

Μεγάλες εφημερίδες στην Βραζιλία έγραψαν τις προάλλες ότι ο Ολυμπιακός πρόσφερε 4 εκ. Ευρώ πρώτα για τον Τολόϊ και μετά για τον Μάρλον, προτάσεις που αρνήθηκαν οι Σάο Πάουλο και Φλουμινένσε αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αργεντινής, η Όλε, έγραψε ότι ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση 3 εκ. δολαρίων στη Ράσινγκ για τον βασικό της σέντερ μπακ το Λόλο και 2,2 εκ. δολαρίων στη Ρίβερ Πλέϊτ για τον Κολομβιανό αριστεροπόδαρο στόπερ Μπαλάντα, φιλοξενώντας δήλωση του προέδρου της Ράσινγκ ότι ο Λόλο δεν είναι προς πώληση μέχρι το Δεκέμβριο.

Εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή προσφορά 5 εκ. Ευρώ στην Μπράγκα για τον Αντερλάν Σάντος-απορρίφθηκε-, ότι ζήτησε από την Μπενφίκα τον Λισάντρο Λόπες-δεν το συζήτησε καν η ομάδα του-κι ότι έγινε συγκεκριμένη κρούση στον Κίρικες της Τότεναμ-ξεκαθάρισε ο Ρουμάνος ότι δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα.

Να υπενθυμίσω επίσης ότι ο Ολυμπιακός είχε κάνει προσφορά στο Μεξές, που έμεινε τελικά στη Μίλαν. Όπως ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Ζενίτ ο Πορτογάλος Νέτο (στην κορυφή της αρχικής λίστας, μαζί με Ζαμπράνο) και στη Νιούκαστλ ο Κολοτσίνι, όνομα που επίσης είχε ακουστεί για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Βίντιτς, από τα ονόματα που ήταν στην αγορά, έσπασε το πόδι του και μένει έξι μήνες εκτός δράσης. Ο Άλεξ, που επίσης είναι στην αγορά, έχει συμβόλαιο 2,6 εκ. Ευρώ ετησίως στη Μίλαν.

Και σίγουρα υπάρχουν κι άλλα πράγματα στην αναζήτηση στόπερ, που εγώ-εμείς δεν τα ξέρουμε. Όπως δεν είναι δεδομένο ότι επειδή κάτι έγραψαν στην Βραζιλία η, στην Αργεντινή, ισχύει κιόλας. Αλλά αν μη τι άλλο δεν το έβγαλε ο…Ολυμπιακός.

Με όλα αυτά θέλω να εξηγήσω το πώς ο Ολυμπιακός δεν πήρε νωρίτερα σέντερ μπακ, παρότι βεβαίως ήξερε εδώ και πάρα πολύ καιρό την ανάγκη ενίσχυσής του στο συγκεκριμένο κομμάτι. Έγινε μεγάλη έρευνα αγοράς, έγιναν πολλές προτάσεις, για διάφορους λόγους δεν «έκατσε» κάποια περίπτωση κι ο Ολυμπιακός κατέληξε στα μέσα Αυγούστου στην επιλογή του Ντα Κόστα.

Ενός παίκτη, που τον ήξερε και τον ήθελε ο Μάρκο Σίλβα, που είναι έμπειρος κι έχει παίξει σε μεγάλα πρωταθλήματα, που είναι εν ενεργεία διεθνής με το Μαρόκο (πάλι χθες κλήθηκε) και που σε όλη του την καριέρα έχει δείξει ότι είναι αμυντικός με μεγάλες ικανότητες, αλλά κι ότι όντως έχει και ζητήματα σε επίπεδο ωριμότητας-σταθερότητας, κάτι που φαίνεται πάντως τον τελευταίο χρόνο να το έχει «κοιτάξει» και να έχει βελτιωθεί.

Απ΄ ότι εγώ καταλαβαίνω, ο Ολυμπιακός είχε βάλει ένα ταβάνι 5 εκ. Ευρώ για την αγορά «ιδανικού» στόπερ-κι έδινε και συμβόλαιο μάξιμουμ 1,5 εκ. Ευρώ ετησίως, που μπορούσε να φτάσει στα 2 εκ. Ευρώ για ελεύθερο παίκτη. Τα νούμερα είναι μεγάλα. Όπως δεν είναι καθόλου μικρά και τα νούμερα για τον Ντα Κόστα: 2 με 2,2 εκ. Ευρώ στη Σίβασπορ και 800 χιλ. με ένα εκ. Ευρώ ετησίως στον παίκτη, που πάντοτε είχε «ψηλά» συμβόλαια παίζοντας σε Αγγλία, Ιταλία η, πλούσια πρωταθλήματα, όπως το ρώσικο και το τούρκικο. Τα δε λεφτά που έδωσε o Ολυμπιακός μόνο για την αγορά του Ντα Κόστα στη Σίβασπορ, δεν τα έχουν δώσει μέχρι στιγμής μαζί Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ για αγορές παικτών τους…

Το ζητούμενο είναι τώρα να κολλήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα ο Πορτογαλομαροκινός δίπλα σε ένα-δύο παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να έχει η ομάδα δύο-τρία καλά δίδυμα για το κέντρο της άμυνάς της. Το μυαλό όλων μας πάει στον αριστεροπόδαρο Σιόβα, βασική επιλογή άλλωστε και των προηγούμενων προπονητών (Μίτσελ, Ζαρντίμ, Περέϊρα), όταν δεν είχε θέματα τραυματισμών.

Καμία έκπληξη για εμένα, όμως, να έχει στο μυαλό του ο Μάρκο Σίλβα τον Αυλωνίτη η, και τον Βούρο ακόμη, που είναι και πιο σβέλτος απ΄ όλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.