Πανιώνιος: Κάθε χρόνο και καλύτερα (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Κάθε χρόνο και καλύτερα (pics)

bet365

Έχοντας βρει πλέον διοικητική ηρεμία ο Πανιώνιος ετοιμάζεται να αφήσει πίσω του τις δύσκολες χρονιές έχοντας ως στόχο κάτι καλύτερο εκτός από την γρήγορη παραμονή.

Για άλλη μια χρονιά ο Πανιώνιος έκανε υπέρβαση και κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία παρά το γεγονός ότι ένα μήνα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα υπήρχε κίνδυνος ακόμα και να μην κατέβει η ομάδα. Για τον λόγο αυτό στην Πλατεία αποφάσισαν πριν πεινάσουν να μαγειρέψουν. Έτσι, μετά από πέντε χρόνια διοικητικής αβεβαιότητας ο σύλλογος απέκτησε μεγαλομετόχους με τους Χρήστο Δάρα και Ζαμάνη να βγαίνουν μπροστά αναλαμβάνοντας παράλληλα και τα χρέη της ομάδας.

Έχοντας πλέον αποκτήσει σταθερή διοίκηση στον Πανιώνιο ετοιμάζονται να βγουν από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο βρισκόταν ο σύλλογος. Έτσι, παρά τις αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις κανείς δεν τα έβαψε μαύρα. Και πως να τα βάψει μαύρα όταν στην ομάδα ήρθαν εξίσου ικανοί αντικαταστάτες (μεγάλη ελπίδα όλων είναι ο Ιρανός Ανσαριφάρντ) ενώ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει πλέον καλά τα κατατόπια κι έχοντας βάλει τις δικές του πινελιές στο ρόστερ, όλοι στη Νέα Σμύρνη ελπίζουν ότι φέτος η ομάδα θα ψάξει το κάτι παραπάνω και δεν θα αρκεστεί στην αποφυγή του υποβιβασμού.

ΗΡΘΑΝ: Σωκράτης Διούδης (Μπριζ), Καρίμ Ανσαριφάρντ (Οσασούνα), Σπύρος Ρισβάνης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Πατσατζόγλου (Ηρακλής Ψαχνών), Μπρούνο Χαλκιαδάκης (Ολυμπιακός), Νίκος Καθάριος (Ολυμπιακός), Λεονάρντο Βιγιάλμπα (Βέλεζ Σάαρσφιλντ),

ΕΦΥΓΑΝ: Νίκος Παντίδος (ελεύθερος), Απόστολος Γιάννου (Αστέρας Τρίπολης), Ταξιάρχης Φούντας (Αστέρας Τρίπολης), Νίκος Γιαννακόπουλος (Παναθηναϊκός), Ξενοφών Πάνος (Απόλλων Σμύρνης), Δημήτρης Κολοβός (Ολυμπιακός), Στέφανος Ευαγγέλου (Παναθηναϊκός), Βασίλης Μπούζας (Καλλιθέα), Αριέλ Ιμπαγάσα (ελεύθερος)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε μεσούσης της περσινής περιόδου τον Πανιώνιο και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία έστω και την τελευταία αγωνιστική. Υπό τις οδηγίες του Εβρίτη τεχνικού οι «κυανέρυθροι» παρουσίασαν ένα αξιόμαχο σύνολο που πάλευε κάθε ματς παίζοντας παράλληλο ωραίο κι επιθετικό ποδόσφαιρο μακριά από σκοπιμότητες. Φέτος έχει την ευκαιρία να περάσει την δική του φιλοσοφία από την αρχή αφού είχε την δυνατότητα να κάνει ο ίδιος τις επιλογές που ήθελε για τον καταρτισμό του ρόστερ. Ο 46χρονος τεχνικός κουβαλάει μια πλούσια καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής (από τους καλύτερους αμυντικούς που έχει βγάλει η Ελλάδα) όσο και ως προπονητής. Πριν τον Πανιώνιο έχει κοουτσάρει με επιτυχία τον ΑΠΟΕΛ με τον οποίο έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου, αλλά και με την Λάρισα την οποία οδήγησε στην Ευρώπη. Επίσης, δείχνει να τα καταφέρνει καλά όταν αναλαμβάνει και ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή διατηρώντας την σεζόν 2013-14 τον Εργοτέλη στα μεγάλα σαλόνια.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Πριν από χρόνια ενδιαφέρθηκαν Έβερτον, Ντόρτμουντ, ενώ θεωρούνταν ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στον κόσμο. Ένα χρόνο μετά την συμμετοχή του στο Μουντιάλ έρχεται στην Πλατεία για να φορέσει την φανέλα με το Νο9. Ο 25χρονος φορ, έγραψε ιστορία με την Σάιπα από το Ιράν πετυχαίνοντας 40 γκολ σε 61 ματς την τελευταία διετία της καριέρας του με τον σύλλογο της πατρίδας του. Το 2012 αποχώρησε με προορισμό την Περσέπολις. Το συνόδευε η φήμη του δεινού σκόρερ, με τον θρύλο του ιρανικού ποδοσφαίρου Αλί Νταεί να τον χρίζει διάδοχο του. Πριν από τρία καλοκαίρια το όνομα του Ανσαριφάρντ ακούστηκε για Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σέλτικ, Έβερτον, ενώ η Στεάουα Βουκουρεστίου κατέθεσε πρόταση ύψους 200.000 ευρώ για εξάμηνο δανεισμό.

Κάποια εμπόδια με την στρατολογία είχαν ως συνέπεια να μπει φρένο στις φιλοδοξίες του Ιρανού στράικερ για μεταγραφή στην Ευρώπη. Το έγκυρο περιοδικό World Soccer μάλιστα, τον είχε ως ένα από τα 100 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου μαζί με τους Τσιτσαρίτο Ερνάντες και Τζακ Γουίλσιρ, ενώ και η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA τον είχε κατατάξει στους παίκτες που άξιζε να παρακολουθήσει κάποιος το 2012! Έχοντας πάρει την φανέλα με το Νο10 στην εθνική Ιράν από τον ίδιο τον Αλί Νταεϊ αγωνίστηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, μπαίνοντας αλλαγή στην αναμέτρηση με την Βοσνία. Αν ο ίδιος καταφέρει να προσαρμοστεί τότε ο Πανιώνιος θα έχιε κάνει την μεταγραφή του καλοκαιριού.

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΝ: Αν εξασφαλίσει όσο γίνεται νωρίτερα την παραμονή και στη συνέχεια απαλλαγμένος από το άγχος να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο αναδεικνύοντας παράλληλα κάποιο νέο αστέρι (όπως κάνει κάθε χρόνο). Επίσης, ένα στοίχημα είναι η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες όπως έγινε πέρυσι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική.

ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΑΝ: Υποβιβαστεί. Πλέον ο Πανιώνιος ξεκινάει από διαφορετική βάση σε σχέση με την περσινή σεζόν όπου όλα ήταν στον αέρα. Οι «κυανέρυθροι» ρίχνονται από την αρχή στα βαθιά με τρία ματς εκτός έδρας στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές (Ολυμπιακό, Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης,ενώ το εντός με Παναθηναϊκό) και χρειάζεται προσοχή ώστε να μην ξεκινήσει από νωρίς το άγχος.

www.panionios.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα