Pou pas re Karamitro...
Τελευταία ημέρα των μεταγραφών και στην Ελλάδα τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου έψαχναν τον βασικό σέντερ φορ τους. Ο Ολυμπιακός τουλάχιστον τα ακούμπησε και πήρε τον Ιντέγε, ο ΠΑΟΚ δεν τον βρήκε και τώρα ψάχνει στους ελεύθερους και η ΑΕΚ δεν θα πάρει καν και θα περιμένει τον Τζεμπούρ να γίνει καλά σε κανά δίμηνο…
Θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει ότι πολλά από αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Αν όμως σχολιάσεις για τους ελληνικούς συλλόγους ότι αυτά δεν είναι σοβαρά, τότε τι ακριβώς να πεις για club μεγαθήρια, με πορτοφόλια που όταν ανοίγουν εύκολα μπορούν να βγάλουν 50 και 60 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη και παρ’ όλα αυτά τρέχουν το τελευταίο δευτερόλεπτο να τον βρουν και δεν τον βρίσκουν.
Η... Mad United
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την εποχή του Σερ Αλεξ είναι και επίσημα η ομάδα ανέκδοτο στις μεταγραφές. Είτε δεν αποκτά, είτε δεν παραχωρεί παίκτες γιατί δεν συγκεντρώνει εντός χρόνου τα απαραίτητα έγραφα! Και προσέξτε όχι για κάποιον παίκτη που τελευταία στιγμή αποφάσισε να αποκτήσει ή παραχωρήσει, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις για παίκτη που ήθελε από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου. Επί Μόγιες δεν απέκτησε τον Αντερ Ερέρα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (τον πήρε μετά) επειδή δεν πρόλαβε να καταθέσει τα χρήματα της ρήτρας του. Την ίδια περίοδο δεν πήρε τον Φάμπιο Κοεντράο (δανεικό από την Ρεάλ) επειδή δεν πρόλαβε να καταθέσει τα έγγραφα της μεταγραφής στην ισπανική Ομοσπονδία!
Τώρα επί Φαν Χάαλ δεν πρόλαβε να πουλήσει τον Ντε Χέα στη Ρεάλ, ενώ αυτό ήταν γνωστό ότι θα συμβεί εδώ και δύο μήνες. Τα πείσματα του Φαν Χάαλ επειδή η Ρεάλ δεν του έδωσε τον Σέρχιο Ράμος κράτησαν μέχρι την τελευταία ημέρα και όταν η διοίκηση του είπε «αρκετά με τα αστεία χάνουμε 40 εκατ. ευρώ», ο Φαν Χάαλ είπε και τυπικά το οκ αλλά δεν πρόλαβαν να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στην ισπανική ομοσπονδία. Η Μάντσεστερ λέει ότι έστειλε τα έγγραφα εγκαίρως (ένα λεπτό πριν την λήξη της προθεσμίας) η Ρεάλ υποστηρίζει ότι έτσι είναι, αλλά δεν άνοιγε το ηλεκτρονικό έγγραφο!!! Και αργότερα ότι η Μάντσεστερ ξέχασε να στείλει τα έγγραφα για τη μεταγραφή του Νάβας που ήταν στα ανταλλάγματα. Γελοιότητες...
Γελοιότητες όμως και στον μεταγραφικό σχεδιασμό όμως από μία ομάδα που είχε όσα λεφτά ήθελε για να κάνει μεταγραφές και παζάρευε επί ένα μήνα με την Μπαρτσελόνα την απόκτηση του Πέδρο μήπως και γλίτωνε 3-5 εκατ. ευρώ. Να μην δώσει 30 εκατ. για τον Πέδρο αλλά 25 εκατ. Εν τέλει τον πήρε η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την τελευταία ώρα των μεταγραφών, αναγκάστηκε να ακουμπήσει στη Μονακό, η οποία την βρήκε στην ανάγκη, πάνω από 50 εκατ. ευρώ για ένα 19χρονο παιδί τον Αντονι Μαρσιάλ. Σπουδαίο ταλέντο αλλά 19 ετών!
Την ίδια ώρα ο Φαν Χάαλ δάνειζε τον Γιανουζάι στην Ντόρτμουντ ενώ δεν απέκτησε ούτε τον Πέδρο ούτε κάποιο άλλο εξτρέμ. Επίσης άφησε την Μάντσεστερ Σίτι να πάρει τον Οταμέντι, ενώ ήταν ο ένας από τους δύο μεγάλους στόχους της για το κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Χούμελς, θέση στην οποία εν τέλει δεν πήρε παίκτη!!!
Τρέλα κανονική και μεταγραφικός σχεδιασμός για τα πανηγύρια...
Ο "Μου" έψαχνε στόπερ όλο το καλοκαίρι και πήρε τον Τζιλομποτζί!
Την ίδια ώρα η Τσέλσι ζει το δικό της δράμα. Με την μία σφαλιάρα να έρχεται πίσω από την άλλη σε κάθε επίσημο ματς, και την άμυνά της να δέχεται από δύο γκολ και πάνω σε κάθε παιχνίδι της. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο Μουρίνιο έχει πει εδώ και δύο μήνες ότι το μόνο που θα αποκτήσει στις μεταγραφές είναι ένα στόπερ κλάσης και ότι δεν πρόκειται να ξοδέψει αλόγιστα. Τελικά η Τσέλσι χάλασε περίπου 70 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και το μόνο που δεν πήρε είναι στόπερ. Μοιάζει ανέκδοτο αλλά είναι η πραγματικότητα. Για την ακρίβεια πήρε έναν 26χρονο Αφρικανό στόπερ από την Ναντ. Τον Τζιλομποτζί με 4 εκατ. ευρώ!!! Και όλα αυτά γιατί έφαγε ένα μήνα να ανεβάζει πέντε πέντε τα εκατ. ευρώ για να πάρει τον Στόουνς από την Εβερτον η οποία δεν ήθελε να τον δώσει και δεν τον έδωσε. Η Τσέλσι πείστηκε για αυτό στις 30 Αυγούστου, όταν και ρώτησε την Ρόμα για τον Μανωλά και έφαγε τα μούτρα της.
Επιπλέον μέσα σε 6 μήνες αποφάσισε ότι ο Κουαδράδο για τον οποίο τον Γενάρη πλήρωσε 40 εκατ. ευρώ, δεν της κάνει και τον έστειλε δανεικό στην Γιούβε, ενώ για δεύτερο επιθετικό πήρε τον Φαλκάο δανεικό από την Μονακό πληρώνοντας συνολικά συμβόλαιο και ενοίκιο για ένα χρόνο πάνω από 12 εκατ. ευρώ. Ναι τον ίδιο Φαλκάο που πέρασε και δεν ακούμπησε από την Πρέμιερ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σχεδόν 250 εκατ. ευρώ και top class player δεν πήρε...
Η Λίβερπουλ όμως λέει φέτος μια χαρά τα πήγε στις μεταγραφές. Τι να σας πω θαυμάσια. Ο Ρότζερς τα δύο τελευταία καλοκαίρια έχει ξοδέψει μόνο για αγορά παικτών από ομάδες, όχι με τα συμβόλαιά τους δηλαδή υπολογισμένα σε αυτά τα χρήματα, περίπου 250 εκατ. ευρώ!!! Μυθικό ποσό. Όχι ένα, αλλά δύο καράβια χρήματα για μεταγραφές και κατάφερε να μην πάρει με 250 εκατ. ευρώ ούτε έναν top class player! Ούτε έναν για δείγμα.
Δεν λέω αν είναι καλοί ή κακοί οι παίκτες που πήρε, ούτε καν ότι κάποιος ή κάποιοι από αυτούς δεν θα γίνουν top class player. Λέω όμως ότι top class player την ώρα που τον αγόρασε δεν ήταν κανείς. Και δεν λέω μόνο αυτό, λέω και το άλλο. Θες να φτιάξεις ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό κύριε Ρότζερς; Πάρε δύο τρεις παίκτες που να έχουν κάνει πρωταθλητισμό στην καριέρα τους, να το ξέρουν το σπορ. Όχι άλλο Αστον Βίλα, Χοφενχάιμ, Σαουθάμπτον και Τσάρλτον. Δεν γίνεται να δίνεις 250 εκατ. ευρώ σε δύο συνεχόμενα καλοκαίρια και να μην παίρνεις έναν παίκτη από την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ, την Γιουβέντους, την Μπάγερν, έναν δύο ρε παιδί μου από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Συγγνώμη, παράλειψή μου, πήρε παίκτη από μεγάλη ομάδα. Τον Μπαλοτέλι από την Μίλαν με 20 εκατ. ευρώ πέρυσι το καλοκαίρι!
Αυτός τα κάνει... μασούρι!
Αυτά τα «εγκλήματα» βλέπει και ο Βενγκέρ της Αρσεναλ και όντας σίγουρος ότι θα κάνει τα αντίστοιχα αποφάσισε να μην κάνει τίποτα. Κι’ ενώ είχε την δυνατότητα να ξοδέψει έως και 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και η ομάδα του έψαχνε σέντερ φορ κλάσης και αμυντικό χαφ (για πολλούς και στόπερ) δεν πήρε τίποτα. Τα έβαλε τα 200 στο σεντούκι, κάθισε και επάνω του για να μην του τα πάρει κανείς και παίζει με τον Γουόλκοτ σέντερ φορ και έχει πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα τον… αυτογκόλ! Όπως μου έγραψε κι’ ένας φίλος αν αυτός ο αυτογκόλ παραμείνει σε φόρμα όλη τη σεζόν, μέχρι που το παίρνει κιόλας η Αρσεναλ το πρωτάθλημα…
Και δεν είναι μόνο οι Αγγλοι. Δείτε για παράδειγμα τον σχεδιασμό της Γιουβέντους φέτος το καλοκαίρι κι’ αν βγάλετε άκρη για το τι ήθελε να κάνει, τι έκανε εν τέλει και τι ακριβώς θα παίξει, να μου το πείτε και εμένα. Την τελευταία ημέρα έκλεισε τις μεταγραφές της πληρώνοντας 11 εκατ. για τον Ερνάνες της Ιντερ!!!
Όταν όλα αυτά συμβαίνουν λοιπόν στο οργανωμένα και τεράστια club στο εξωτερικό με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές η… ανοργανωσιά των ελληνικών συλλόγων μοιάζει με παιδική ασθένεια…
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.