Σίλβα: «Όλα για την πρόκριση, όλα για την ομάδα»! (vid & pics)

Σίλβα: «Όλα για την πρόκριση, όλα για την ομάδα»! (vid & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Σίλβα: «Όλα για την πρόκριση, όλα για την ομάδα»! (vid & pics)

bet365

Στον... καύσωνα του Σεπτεμβρίου ο Σίλβα μιλάει στους Πορτογάλους για όλα τα... καυτά θέματα στον Ολυμπιακό! Τι λέει για Champions League, Μαρινάκη και το ερυθρόλευκο ρίσκο για... πάρτη του!

Μία συνέντευξη έξι σελίδων έδωσε στην εφημερίδα Record ο 38χρονος προπονητής. Το Gazzetta.gr εξασφάλισε όλο της το περιεχόμενο και βέβαια τα όσα άκρως ενδιαφέροντα είχε να πει. O Μάρκο Σίλβα φυσικά και μίλησε για το τι συνέβη με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, διαβεβαιώνοντας ξανά πως δεν θα την... πρόδιδε ποτέ και ότι δεν θα ήθελε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αναφέρθηκε όμως κυρίως στον Ολυμπιακό, μιλώντας για τα... πάντα: από τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών, το ρόστερ, τον κόσμο της ομάδας, τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τους στόχους του και φυσικά το Champions League! Ειδικότερα για την Σπόρτινγκ τόνισε:

Έφυγα από την ομάδα με καθαρή συνείδηση. Δεν έκανα τίποτα το μεμπτό. Αυτό που έκανα ήταν να υπερασπιστώ τα συμφέροντά της μέχρι το τέλος. Προσπάθησα να είμαι διαρκώς στο μάξιμουμ και στην διάθεση της ομάδας μου για να κερδίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Τώρα πιστεύω πως με βάση τα όσα έγιναν όλοι μάθαμε το μάθημά μας. Ο καθένας με τον τρόπο του. Ο στόχος μου ήταν να γίνω ένας καλύτερος προπονητής από αυτό που ήμουν. Να βελτιωθώ. Τώρα διαρκώς σκέφτομαι, προσπαθώ να λειτουργώ σωστά, βελτιώνομαι, εξελίσσομαι και κοιτάζω μπροστά. Εάν δεν κάνεις όλα αυτά, τότε κάποιος άλλος θα βρεθεί να σε ξεπεράσει.

Στην συνέχεια μίλησε για:

Την πρώτη του εντύπωση από το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό: Το δείγμα είναι θετικό. Πολύ θετικό. Όλα είναι πολύ καλά. Ειλικρινά δεν βρέθηκα προ εκπλήξεως για όλα όσα βρήκα. Όσα βρήκα ήταν κάτι που μου είχαν πει για τον Ολυμπιακό ως μέγεθος και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έγινα κομμάτι αυτής της πολύ μεγάλης ομάδας. Είμαστε σε μία περίοδο όπου οι παίκτες μας προσαρμόζονται σε μία νέα πραγματικότητα και έναν νέο τρόπο παιχνιδιού. Φυσικά και αυτό δεν σημαίνει πως εννοώ πως ο Βίτορ Περέιρα δεν έκανε καλή δουλειά. Το αντίθετο. Έκανε και ιδιαίτερα καλή. Φεύγοντας άφησε θετικά πράγματα. Όμως είναι λογικό όσοι έρχονται να φέρνουν τις δικές τους ιδέες και σκέψεις. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Το ποιές είναι αυτές οι νέες ιδέες του: Προσπαθώ να βάλω ξανά στο παιχνίδι κάποιους παίκτες που δεν είχαν τόση μεγάλη συμμετοχή. Ήδη είμαστε σε μία διαδικασία προσαρμογής και ικανότητας στο να ανταποκρινόμαστε όλοι στις νέες απαιτήσεις. Να κοιτάξουμε να βρεθούμε κοντά σε αυτό που ζητάει και η διοίκηση ως βελτίωσή μας. Για τώρα τα αποτελέσματα των προσπάθειών μας είναι καλά. Γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να απομονώνουμε τα καλά για να τα κρατάμε και να βλέπουμε που θέλουμε βελτίωση.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: Τα πράγματα δεν μπορεί να πει κανείς πως είναι διαφορετικά από το τι συμβαίνει στις άλλες Λίγκες. Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες και βασικές δυσκολίες. Έχουμε κάνει ένα ξεκίνημα με υποσχέσεις. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο παντού. Δίχως εξαιρέσεις. Μιλάμε για μία Λίγκα που έχει ορισμένες ομοιότητες με την πορτογαλική. Ο Ολυμπιακός κερδίζει εκεί τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχουν και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Και βέβαια και η ΑΕΚ που επέστρεψε από τις πιο χαμηλές κατηγορίες μετά από δύσκολες καταστάσεις που βίωσε και εξωαγωνιστικά. Η... μάχη θα είναι τρομερή ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες. Δεν αμφιβάλλω καθόλου γι' αυτό.

Στην Ελλάδα δεν παίζεται τόσο γρήγορα το ποδόσφαιρο. Όπως παίζεται στην Πορτογαλία. Δεν είναι ίδιοι οι ρυθμοί. Δεν υπάρχει η ίδια επιθετικότητα και... ορμή στο παιχνίδι. Εμείς θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην ομάδα και να συνεχίζει να παίζει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την περσινή του εικόνα και το... ίματζ του στο γήπεδο. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο αλλά θα προσπαθήσουμε πολύ γι' αυτό.

Το τι είναι αυτό που τον ευχαριστεί στο πρώτο διάστημα της δουλειάς του: Η επιβεβαίωση πως είμαστε ένα μεγάλο κλαμπ. Ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Διαρκώς επιβεβαιώνεται αυτό. Έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό οπαδών. Είμαι εντυπωσιασμένος από τον κόσμο μας. Είναι εξαιρετικός και παθιασμένος. Ο σύλλογος έχει έναν μεγάλο και ισχυρό... πυρήνα οπαδών, που τον ακολουθούν παντού στην Ελλάδα. Φυσικά η βάση του είναι ο Πειραιάς και όλη η περιοχή.

Έχουν μεγάλο πάθος γι' αυτό που κάνουν και προσπαθούν πάντα να μεταφέρουν το πάθος τους αυτό στην ομάδα τους. Για να την στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ολυμπιακός έχει τα πάντα. Έχει όλα όσα θα ήθελα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για τίποτα στην ομάδα...

Την επαφή του με τον κόσμο του Ολυμπιακού: Είναι πολύ καλή και άκρως θετική έως τώρα. Δεν έχω να πω ή να προσθέσω κάτι άλλο.

Τον ελληνικό Τύπο και το πως τον χειρίζεται: Υπάρχει ένα θέμα και ένα πρόβλημα που δεν έχω ξεπεράσει ακόμα. Αυτό ισχύει και για τους προηγούμενους προπονητές. Είναι το θέμα της γλώσσας. Αλήθεια προσπαθώ να διαβάζω τις σελίδες με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο διότι αντιλαμβάνομαι πως αυτό είναι ένα μέρος της δουλειάς μου στην Ελλάδα. Όμως δεν μπορώ να διαβάσω σχεδόν τίποτα ακόμα (σ.σ. γέλια).

Την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας: Ναι, ναι γίνεται μία προσπάθεια. Πρέπει να μιλάω στα αγγλικά, όμως κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μάθω τα ελληνικά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν είναι όμως εύκολο αλλά δεν γίνεται και εύκολο στο πέρασμα των ημερών (σ.σ. γέλια). Όμως μέχρι στιγμής από αυτά που εισπράττω από τον κόσμο και τον Τύπο τα σχόλια για μένα είναι πολύ καλά. Νομίζω πως έχει να κάνει και με την προετοιμασία και την εικόνα που είχαμε στους φιλικούς αγώνες αλλά και με τις νίκες μας στα δύο πρώτα ματς της Super League. Κάναμε ένα νέο και δυναμικό ξεκίνημα και θέλουμε να συνεχίσουμε πιο καλά. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά.

Την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο Καραϊσκάκη και το εάν γεμίζει: Λογικά και φυσιολογικά στα εντός έδρας παιχνίδια μας έχουμε περίπου 20.000 κόσμο. Στα μεγάλα ματς και στο Champions League θα έχουμε ακόμα πιο πολύ και ναι τότε θα γεμίζει το γήπεδο. Η υποστήριξη όμως είναι φανταστική. Το να έχεις 20.000 οπαδούς να τραγουδούν και να δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα είναι κάτι το μοναδικό σαν συναίσθημα. Προσπαθώ να φανταστώ και το πως θα είναι γεμάτο...

Τα εκτός έδρας ματς: Ακόμα και στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό μπορώ να σας πω ξεκάθαρα πως ο κόσμος μας, μας οδήγησε στη νίκη. Μας στήριξαν πολύ και έως το τέλος. Μου έχουν μεταφέρει πως τα τελευταία χρόνια όταν η ομάδα δεν έπαιζε καλά υπήρχαν και αποδοκιμασίες και σφυρίγματα από την κερκίδα. Έτσι θα πρέπει να αισθάνομαι καλά βλέποντας το πόσο μας στηρίζουν και μας βοηθάνε. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Το ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο νίκες στην Ελλάδα: Ναι όλα είναι πολύ καλά. Σχεδόν τέλεια από αυτήν την άποψη. Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι περισσότερο σαν ξεκίνημα. Κάναμε δύο νίκες, βάζοντας πέντε γκολ και ενώ δεν δεχθήκαμε κανένα. Τέλεια... Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Τώρα έρχεται για εμάς ένας περίπλοκος και δύσκολος κύκλος αγώνων στο Champions League. Ένας τέτοιος θεσμός πάντα φέρνει νέες δυσκολίες. Έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα. Ήρθαν ακόμα και τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενσωμάτωσής τους στην ομάδα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε.

To εάν ο Ολυμπιακός θα έχει το ίδιο παιχνίδι όπως η Σπόρτινγκ και η Εστορίλ με την κατοχή της μπάλας: Ναι, φυσικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του παιχνιδιού μου. Ήδη το έκανα στην Εστορίλ, η οποία δεν είχε καθόλου αυτό το στοιχείο, είναι κάτι που χρειάζονται οι μεγάλες ομάδες. Είναι αυτό που θέλω και εδώ. Έχουμε την μπάλα και πρέπει να την χρησιμοποιούμε στο γήπεδο με συγκεκριμένο σκοπό. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κανόνα. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πάνω από 70% την κατοχή. Στο Champions League μπορεί να είναι διαφορετικά και ανάλογα με την ποιότητα του αντιπάλου, αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας.

Την αίσθηση που υπάρχει ότι είναι εύκολο να κατακτήσει κανείς την ελληνική Λίγκα: Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ούτε στο ποδόσφαιρο ούτε στην ζωή. Θυμάμαι μία συνέντευξη του Βίτορ Περέιρα ενώ είχε ήδη στεφθεί πρωταθλητής στην Ελλάδα. 'Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο κάτι τέτοιο είναι τελείως λάθος. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τίτλο στην Ελλάδα!'. Αυτό έλεγε.

Ακόμα και για έναν προφανή λόγο: όταν κερδίζεις διαρκώς τον τίτλο, το πιο λογικό και φυσικό είναι οι αντίπαλοί σου να προσπαθούν να γίνουν πιο δυνατοί. Να επιδιώκουν να σταματήσουν την δική σου... ηγεμονία. Στον Ολυμπιακό ξέρουν πολύ καλά την αφοσίωση και την προσήλωση των αντιπάλων μας στο να μας βγάλουν εκτός τίτλου. Και εφόσον κερδίσουμε, τη νέα χρονιά τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η διοίκηση της ομάδας με είχε ενημερώσει σχετικά από την αρχή. Έτσι όπως είπα και πριν και είχε πει και ο Βίτορ Περέιρα όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο το να πάρεις πρωτάθλημα στην Ελλάδα κάνει μεγάλο λάθος. Ήδη το διαπίστωσα. Από τα δύο πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα διαπίστωσα το πόσο δύσκολο θα είναι.

Το ότι ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί: Ναι φυσικά. Δεν κρύβομαι πίσω από αυτό. Είμαστε το πρώτο φαβορί αλλά δεν είμαστε μόνοι στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός δεν λαμβάνει πλέον μέρος στην Ευρώπη και είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος. Είμαστε πολλές φορές πρωταθλητές στην Ελλάδα και θέλουμε να το κάνουμε ξανά όμως εύκολα μονοπάτια δεν υπάρχουν. Ευκολίες δεν υφίστανται. Εάν σκεφτόμαστε έτσι θα έχουμε προβλήματα.

Το ποιός είναι ο άλλος στόχος του: Εκτός από το πρωτάθλημα σαν κλαμπ θέλουμε να πάρουμε και το Κύπελλο. Και βέβαια υπάρχει το Champions League. Εκεί όπου έχουμε την πολύ μεγάλη επιθυμία να εκπροσωπήσουμε πολύ καλά την Ελλάδα. Όχι μόνο τον Ολυμπιακό. Να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μία τόσο σημαντική και μεγάλη διοργάνωση. Θα παλεψουμε κάθε ματς για να κερδίζουμε! Αυτός είναι ο στόχος και ας είμαστε σε πολύ δύσκολο γκρουπ. Τα έχουμε υπολογίσει όλα και ξέρουμε τον δύσκολο δρόμο. Ακόμα και να είναι κάποιος στο 3ο γκρούπ δυναμικότητας δεν μπορεί να περιμένει πως η ζωή του θα είναι πιο εύκολη στον όμιλο.

Tον λόγο που επέλεξε τον Ντα Κόστα: Υπήρχε η ανάγκη για αμυντικό. Κοιτάξαμε αρκετές περιπτώσεις. Υπήρχαν και οικονομικοί περιορισμοί. Αναγνωρίζω την προσπάθεια που κατέβαλλε η διοίκηση. Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε μία καλή περίοδο. Υπήρξε μια ανταλλαγή ιδεών με τον πρόεδρο και στο τέλος έκανε ό,τι ήταν δυνατό. Ο Ντα Κόστα ήρθε σε αυτό το πλαίσιο. Υπήρχε ένα παιχνίδι στην προετοιμασία κόντρα στην παλιά του ομάδα και υπήρξε η δυνατότητα να μιλήσουμε εκεί.
Τον Ρομπέρτο και το ανεπιτυχές πέρασμά του στην Πορτογαλία: Έχουμε μιλήσει πολύ για την περίοδό του στην Μπενφίκα. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι για το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές ασχέτως του εάν είσαι προπονητής ή παίκτης, μπορεί να μην είσαι χαρούμενος σε ένα μέρος και να έχεις χαρά αλλού. Ο Ρομπέρτο πέρασε ακριβώς αυτό. Είχε περάσει στην Πορτογαλία μία πολύ δύσκολη χρονιά. Ήταν έναν χρόνο αφότου η Μπενφίκα είχε στεφθεί πρωταθλήτρια, έτσι δεν είναι; Εάν δεν κάνω λάθος ο Βίλας Μπόας ήταν στην Πόρτο και το πήρε το πρωτάθλημα με 20 βαθμούς μπροστά. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για τον Ρομπέρτο, αλλά η αλήθεια είναι πως το ίδιο ίσχυσε και για την Μπενφίκα. Μετά γύρισε στην Ισπανία και στην συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό, όπου έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο, έχει κάνει πολύ καλές χρονιές και είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι ένας τρομερός παίκτης για την αγορά.
Το εάν του έδωσε αυτός τις πληροφορίες για εκείνον: Ναι. Όταν έφτασα στην ομάδα οι άνθρωποι στον Ολυμπιακό με είχαν προετοιμάσει για την πιθανότητα να γίνει κάτι με την κατάσταση του Ρομπέρτο. Αποδείχθηκε πως συνέχισε μαζί μας και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς.
Τον Χάρα: Ήταν καθαρά μία τεχνική απόφαση. Η αποχώρησή του ήτα απόφασή μου. Είχε κλείσει τον Γενάρη και έπαιξε αρκετά συχνά στα άκρα και όχι τόσο στην γραμμή κρούσης. Θέλαμε έναν πιο ουσιαστικό παίκτη για εκεί και επίσης στην Ελλάδα υπήρχε και όριο με τους ξένους. Ο Χάρα έπεσε... θύμα αυτής της κατάστασης. Ίσως να ήταν ακόμα μαζί μας, εάν δεν υπήρξε αυτός ο περιορισμός στους ξένους. Μπορούμε να έχουμε μόνο πέντε. Κλείνοντας η μεταγραφική περίοδος πήραμε τον Ιντέγιε και ήταν δύσκολο να φύγει κάποιος άλλος. Ήταν θέμα χαρακτηριστικών και θέσης.
Tο εάν έμεινε ευχαριστημένος από το κομμάτι των μεταγραφών: Είμαι χαρούμενος. Είμαι ικανοποιημένος. Είναι φυσιολογικό ότι οι προπονητές ζητάνε πάντα περισσότερα, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και δεν έχει και μεγάλο νόημα να τα αλλάξεις όλα.
To εάν ισοδυναμεί με θαύμα μία πρόκριση στην συνέχεια του Champions League από τον όμιλο με Μπάγερν και Άρσεναλ: Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στις ομάδες με την πιο μεγάλη και συνεχή παρουσία στον θεσμό και την φάση των ομίλων, όμως νομίζω πως αυτό έχει γίνει δύο φορές. Όπως φαίνεται λοιπόν είναι περίπλοκο. Έχοντας να παίξουμε με δύο αντιπάλους τόσο ισχυρούς, οι δυσκολίες μας θα είναι τεράστιες. Η Μπάγερν και η Άρσεναλ είναι πασίγνωστες για το ποδοσφαιρικό τους γίγνεσθαι. Θέλουν να έχουν χώρους για να κινηθούν. Να έχουν μέτρα στο γήπεδο και κατοχή μπάλας. Να μην αφήνουν τον αντίπαλό τους να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού και να επιχειρήσει να αναπτυχθεί σωστά.
Θα είναι πολύ δύσκολο το να πετύχουμε σε αυτόν τον όμιλο, όμως πιστεύω στο 20% των πιθανοτήτων μας για πρόκριση στην συνέχεια του θεσμού. Σαφώς και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευθούμε την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας εντός έδρας. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε την έκπληξη. Θα παλέψουμε γι' αυτήν. Ο λογαριασμός και ο απολογισμός γίνεται πάντα στο τέλος. Είναι ωραίο το να έχουμε την αίσθηση πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Σου δίνει άλλου τύπου κίνητρο...

Την 3η θέση και την πιθανότητα του Europa League και πως είναι ένα πιο πιθανό σενάριο: Ναι, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι αλήθεια αυτό. Θα λέγαμε πως με βάση το γκρούπ δυναμικότητας μας και τις ομάδες στον όμιλο η 3η θέση θα είναι κάτι πιθανό και το λιγότερο κακό για εμάς σε σχέση με κάποια άλλη εξέλιξη. Το καλεντάρι δεν είναι και τόσο υπέρ μας, επειδή έχουμε στα δύο πρώτα ματς τις Μπάγερν και Άρσεναλ. Όμως ας μην τα δραματοποιούμε τα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο η αίσθηση είναι πάντα μία: πηγαίνεις παιχνίδι με παιχνίδι.

Σκέφτεσαι κάθε αγώνα χωριστά. Είναι αυτό που γίνεται και πρέπει να κάνουμε...

Την χρονιά του ως... ρούκι που έπεσε πάνω στον Μουρίνιο και τώρα έχει τους Γκουαρντιόλα και Βενγκέρ και βέβαια το πόσο τον... μεγαλώνουν όλα αυτά ως προπονητή: Φυσικά. Όλοι οι παίκτες μιλούν για το όνειρο της συμμετοχής σε αυτήν την διοργάνωση, σωστά; Εκεί είναι οι καλύτεροι. Οι καλύτεροι παίκτες, οι καλύτερες ομάδες και οι καλύτεροι προπονητές. Το να τεθείς απέναντι σε αυτά τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου, που έχουν τις καριέρες τους να μιλούν από μόνες τους είναι κάτι που αποτελεί μία τεράστια επαγγελματική εμπειρία και μία μεγάλη δυνατότητα για εξέλιξη και βελτίωση. Επίσης είναι καλό το να παίξουμε με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έχει Πορτογάλους. Θα είναι χαρά μου να δω γνώριμα πρόσωπα.

Την σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Βλέπετε την μεγάλη προσπάθεια και το ρίσκο που πήρε ο Ολυμπιακός για να με φέρει στην Ελλάδα και ξέροντας όλη την διαδικασία με την Σπόρτινγκ. Ήξεραν πως δεν θα ήταν τζάμπα όλα αυτά... Είχα ακόμα 3 χρόνια συμβόλαιο και δεν υπήρχε καμία βεβαιότητα το πως θα πήγαιναν τα πράγματα για μένα. Ακόμα και έτσι υπήρχε ένα όριο που θα μπορούσε η ομάδα να με περιμένει. Όχι μόνο αυτό αλλά ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τα χρονικά όρια. Με περίμενε πιο πολύ απ' όσο χρειαζόταν. Η σεζόν ήταν να αρχίσει και δεν υπήρχε ακόμα προπονητής στην ομάδα επισήμως. Μιλάμε για τις 3 Ιουλίου, όπου η ομάδα ξεκινούσε δουλειά και εγώ ακόμα τίποτα. Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε πολύ και πολλά για μένα. Είναι απίστευτο και αδιανόητο ο πρωταθλητής Ελλάδας να περιμένει έναν προπονητή. Να μην έχει κόουτς να παρουσιάσει στα τέλη Ιουνίου. Να τον δει ο κόσμος του. Πραγματικά πόνταρε επάνω μου και στηρίχθηκε πολύ. Δεν γίνεται εγώ να μην το εκτιμήσω πολύ αυτό. Πραγματικά με άγγιξε πολύ όλη αυτή η προσπάθεια του συλλόγου να με φέρει εδώ. Και θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Να τα δώσω όλα για την ομάδα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το πως είναι τα πράγματα στις σχέσεις του με την διοίκηση: Εξαιρετική. Πολύ καλή η σχέση μας. Δεν γινόταν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο πρόεδρος και ο προπονητής πρέπει να συντάσσονται σε μία ομάδα. Ξέρουμε βέβαια και οι δύο πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μία μέρα στην άλλη με ένα αποτέλεσματα ή μία σειρά από αποτελέσματα. Πράγματα που μπορούν να γίνουν με τους μετόχους. Στον Ολυμπιακό ισχύει το εξής: υπάρχει πολύ καλή σχέση, εμπιστοσύνη και καλή επικοινωνία. Με τον προπονητή, τον πρόεδρο και την διοίκηση.

Την επιθυμία του να παίξει με πορτογαλικές ομάδες στο Champions League: Για όλους εμάς που εργαζόμαστε εκτός της Πορτογαλίας θα ήταν ένας καλός λόγος να γυρίσουμε σπίτι. Και βέβαια θα ήταν και τιμή μου να παίξω με πορτογαλικές ομάδες στον θεσμό. Δεν έγινε αλλά υπομονή. Σκέφτομαι πιο πολύ τον Μουρίνιο, που έχει συχνά αντιπάλους από την Πορτογαλία στην Ευρώπη. Πέρυσι ήταν η Σπόρτινγκ στον όμιλο της Τσέλσι και τώρα έχει την Πόρτο. Με τον Μουρίνιο δεν αποτυγχάνεις ποτέ σε κάτι τέτοιο (σ.σ. γέλια)!.

Το ότι ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες να τεθεί αντιμέτωπος με ομάδες από την Πορτογαλία: Θα είναι ένα καλό σημάδι! Θα σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα φανταστικό επίτευγμα, όπως και η Μπενφίκα ή η Πόρτο, ή και οι δύο μαζί. Ότι θα έχουν προχωρήσει. Όμως είναι επίσης σημαντικό και το Europa για Σπόρτινγκ, Μπράγκα και Μπελενένσες. Θα ήταν καλό να τις βρει σε αυτήν την διοργάνωση.

Τους Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα και τον ίδιο και το πορτογαλικό... άρωμα στην ομάδα: Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εγώ αυτό που αρχικά ήξερα ότι πως δεν υπήρχε πρόθεση να προσληφθεί Πορτογάλος προπονητής. Μετά δεν αναρωτήθηκα το γιατί και δεν ρώτησα. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Βίτορ Περέιρα. Η ποιότητα των Πορτογάλων τεχνικών δεν γίνεται να αμφισβητηθεί.

Εκτός των άλλων από τότε που ο Μουρίνιο έκανε ότι έκανε έχουμε παγκόσμια αναγνώριση ως προπονητική σχολή. Έπαιξε μεγάλο ρόλο αυτό το στοιχείο. Άνοιξαν οι πόρτες σε όλους και έπαψαν να υπάρχουν αμφιβολίες. Βέβαια θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμα για τους προπονητές που βγαίνουν εκτός της Πορτογαλίας. Στον Ολυμπιακό υπάρχει η ιδέα για το πορτογαλικό μοντέλο, οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γι' αυτό. Για την περίπτωσή μου, για την οποία μιλάω, έχω πάρει όλες τις διαβεβαιώσεις. Για μένα ήταν αυτό που λέμε η ευκαιρία της τελευταίας στιγμής, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα. Όταν διαπίστωσαν στην ομάδα πως είμαι διαθέσιμος έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να με κλείσουν.

Την άποψη για τον Μήτρογλου: Ξεκάθαρα είναι ένας παίκτης με μεγάλη παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εξαιρετική πορεία από το παρελθόν. Έκανε την μεγάλη μεταγραφή του το 2014, όταν βρέθηκε από τον Ολυμπιακό στην Φούλαμ για 15 εκατ. ευρώ. Που έτσι και αλλιώς μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ποσό. Γύρισε μετά στον Ολυμπιακό και έβαλε πολλά γκολ, ως δανεικός από την Φούλαμ. Είναι ένα κλασικό «9αρι» και ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Ένας κλασικός φορ περιοχής. Τον σέβονται πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά ειναι ακόμα πολύ νωρίς για να πω τι μπορεί να πετύχει στην Πορτογαλία.

Τον Σάμαρη: Δεν τον ξέρω τόσο καλά. Τον είδα απέναντι στην Μπενφίκα πριν δυο χρόνια. Στηρίζομαι μόνο σε ότι είδα πέρυσι. Σαν πρώτη χρονιά στην Πορτογαλία πήγε πολύ καλά. Μου φαίνεται πως έχει το προφίλ που χρειάζεται για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Εχει προσαρμοστεί πολύ καλά και η απόδοσή του ολοένα και βελτιώνεται. Είναι εξαιρετικός παίκτης.

Την κατάσταση στην Ελλάδα: Είμαι 2 μήνες στον Ολυμπιακό, αλλά τα δύσκολα που έζησε η χώρα δεν τα πέρασα εντός, ήμουν εκτός. Τις τελευταίες εβδομάδες είμαι στην Ελλάδα. Δεν αισθάνομαι την κρίση σε αυτό το σημείο όπου βρίσκομαι, που είμαι λίγο πιο μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Ουσιαστικά η δική μου καθημερινότητα είναι το προπονητικό κέντρο, η δουλειά στον Ολυμπιακό και μετά η επιστροφή στο σπίτι. Η ζωή είναι απόλυτα φυσιολογική εκεί που είμαι εγώ... Οι εμπορικές περιοχές έχουν πολύ κόσμο, αυτή την εποχή, παρά τη ζέστη. Υπάρχει τουρισμός και στην... ψυχαγωγία sold out. Όλα φυσιολογικά. Όλα κανονικά. Γνωρίζω όμως ότι η κατάσταση είναι λεπτή και εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα για το μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλύτερα.
Δείτε εδώ το βίντεο της Record.
Marco Silva: «Fiz sempre tudo para defender os interesses do S...

A saída do Sporting Clube de Portugal, os primeiros tempos no Olympiacos FC e muitos mais temas. Entrevista exclusiva com Marco Silva no jornal Record desta quarta-feira, no Record Premium e também no programa Hora Record.

Posted by Hora Record on Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα