Ατρόμητος - Ξάνθη 0-1 (vid)

Νίκος Τσιώκος
Ατρόμητος - Ξάνθη 0-1 (vid)

bet365

Μετά τις «λευκές» ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η σκληροτράχηλη Ξάνθη πέρασε με νίκη από το Περιστέρι (1-0) χάρη στο γκολ του Σολτάνι, βάζοντας τέλος στο σερί του Ατρομήτου!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μιχάλης Γρηγορίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκορμπούνοφ, δεξιά στην άμυνα ο Κιβρακίδης, αριστερά ο Μπιτόλο και οι Φυτανίδης, Λαζαρίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Πίτου Γκαρσία, Ουσέρο, δεξιά τους ο Ούμπιντες και αριστερά τους ο Μαρσελίνιο. Επιθετικό δίδυμο οι Ναπολεόνι.

Από τη μεριά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε το 4-2-3-1, ενώ στο αρχικό σχήμα δεν υπήρχε καθαρός επιθετικός. Ο Τσέναμο, που επέστρεψε στο Περιστέρι σαν αντίπαλος, πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μπέρτο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γουάλας το αριστερό και τους Καρυπίδη, Φλίσκα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Βασιλακάκης, Παπαστεριανός και μπροστά τους δεξιά ο Ντιμιτρόφ, αριστερά ο Λουσέρο και στον άξονα ο Ερέα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Σολτάνι.

Λίγα πράγματα, ο Ατρόμητος τις φάσεις

Με την επιλογή του να γεμίσει το κέντρο του, ο Λουτσέσκου είδε αποτέλεσμα, με την Ξάνθη να κλείνει τους χώρους στον Ατρόμητο, που είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Παρά ταύτα, οι Περιστεριώτες... έβγαλαν φάσεις, τις οποίες προσπαθούσαν να κάνουν με επιθέσεις από τα άκρα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 8', όταν ο Τσέναμο απέκρουσε το σουτ του Μαρσελίνιο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι παρουσίασαν κενά στην άμυνα, ο Μπέρτος έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Σολτάνι, που έκανε τις προσποιήσεις και το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Από την εκτέλεση αυτού ο Γουάλας έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με τον Γκορμπούνοφ να λέει «όχι» στο ίδιο λεπτό για να είναι αυτή η μοναδική φάση που απείλησε η Ξάνθη. Από εκεί κι έπειτα, οι ακρίτες πίεζαν στον χώρο του κέντρου, αλλά δεν είχαν τις λύσεις στην επίθεση ούτε για... δείγμα ευκαιρίας.

Όπως, προαναφέραμε ο Ατρόμητος είχε τις φάσεις, με μεγαλύτερες όλων στο 25' και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Στην πρώτη ο Ναπολεόνι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Φλίσκας απομάκρυνε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή και στη δεύτερη το ίδιο έπραξε ο Καρυπίδης στο πλασέ του Ναπολεόνι μέσα από την περιοχή.

Καλύτερη η Ξάνθη, 0-1 με Σολτάνι

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη η Ξάνθη παρουσιάστηκε καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ατρόμητο να μη βελτιώνεται. Παρά ταύτα, είχε την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Ούμπιντες έξω από την περιοχή να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσέναμο. Όμως, στο 57' ήρθε το γκολ για τους ακρίτες, όταν ο Γουάλας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σολτάνι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πίεσαν οι γηπεδούχοι

Η κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 64' απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή και από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος ανέβηκε, πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ουσέρο, Ναπολεόνι και ξανά Ουσέρο στο 65', στο 66' και στο 71', αντίστοιχα, δε βρήκαν στόχο, ενώ ο Λε Ταλέκ πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά στο 73', με τον Τσέναμο να σταματάει την κεφαλιά του Γοδόι στο αμέσως επόμενο λεπτό και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στόιτσεφ.

Στα τελευταία λεπτά υπήρχε περισσότερο άγχος στους παίκτες του Γρηγορίου, τη στιγμή που η Σκόντα θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Το σουτ του Σολτάνι κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στο 89', ενώ ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε το εξ' επαφής πλασέ του Καπετάνου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έτσι, ήρθε και η πρώτη ήττα στη σεζόν για τον σύλλογο των δυτικών προαστίων και συνάμα η πρώτη νίκη για την Ξάνθη, που μετά τις δύο ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έφτασε τους 5 βαθμούς.

Man of the match: Ο Καρίμ Σολτάνι ήταν εκεί τη στιγμή που έπρεπε, σκόραρε και χάρισε στην Ξάνθη την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ατρόμητος είχε πρόβλημα στην επίθεση, με το 4-4-2 να μη βγαίνει στον Μιχάλη Γρηγορίου. Τα... βαριά χαρτιά των Περιστεριωτών βγήκαν... off και οι γηπεδούχοι δεν είχαν λύσεις.

Στο ύψος του: Επιστροφή στο Περιστέρι ως αντίπαλος για τον Τσέναμο, που είχε ένα καλό ματς και φώναξε παρών, όταν πίεσε ο Ατρόμητος. Καλό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος, και από Γουάλας, Λουσέρο.

Η γκάφα: Έκανε πολλές ο Ναπολεόνι, καθώς πατούσε περιοχή, όμως καθυστερούσε να κάνει σουτ.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Δημητρόπουλου, που είχε εύκολο έργο και έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Λουτσέσκου γέμισε το κέντρο του και βγήκε κερδισμένος από αυτό, σε αντίθεση με τον Γρηγορίου, ο οποίος είδε το 4-4-2 να μην του βγαίνει. Αφού κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη η Σκόντα έγινε πιο επιθετική με την είσοδο του Καπετάνου και ήταν καλύτερη για να φτάσει και στο γκολ, τη στιγμή που ο Ατρόμητος δεν είχε λύσεις επιθετικά.

Οι ακρίτες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, με τους Περιστεριώτες να μην μπορούν να κάνουν το 3 στα 3 και να γνωριζουν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα του ματς το γεγονός ότι ο Γκορμπούνοφ την... είδε Νόιερ προς το τέλος βγαίνοντας αρκετά έξω από την περιοχή του και κάνοντας πολλές ντρίμπλες, που θα μπορούσαν να στοιχίσουν. Επίσης, οι ακρίτες είναι αήττητοι σε 3 παιχνίδια και μάλιστα δίχως να έχουν δεχτεί κάποιο τέρμα.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (55' Γοδόι), Ουσέρο, Ούμπιντες (67' Στόιτσεφ), Μαρσελίνιο (58' Μπρίτο), Ναπολεόνι, Λε Ταλέκ.

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Ντιμιτρόφ (46' Καπετάνος), Καρυπίδης, Λουσέρο, Σολτάνι (90'+2' Νιέτο), Ερέα (69' Μπαξεβανίδης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα