Το Φ.Α. και οι εκθέσεις κρίνουν τις συνέπειες

Gazzetta team
Το Φ.Α. και οι εκθέσεις κρίνουν τις συνέπειες

bet365

Το πως θα κλείσει το Φύλλο Αγώνα ο Παππάς και η έκθεση του παρατηρητή και της αστυνομίας θα καθορίσουν επακριβώς τις συνέπειες για τον Παναθηναϊκό μετά τα όσα έγιναν στην Λεωφόρο.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για τ ο τι Φ.Α. θα συντάξει ο Παππάς και το τι θα αναφέρουν οι εκθέσεις των παρατηρητών και της αστυνομίας είναι πρόωρο να γίνει η οποιαδήποτε εκτίμηση για τις επιπτώσεις που θα έχει ο Παναθηναϊκός από την σημερινή εξέλιξη της μη διεξαγωγής του ντέρμπι.

Ο αθλητικός Νόμος έχει τις διατάξεις του σε τέτοιες περιπτώσεις όπως υπάρχει και στον ΚΑΠ το άρθρο 21 παρ. 3 για την μη τέλεση αγώνων με υπαιτιότητα μίας ομάδας, ωστόσο τα πάντα θα βασιστούν στο Φύλλο Αγώνα και τις εκθέσεις, όπως σας προαναφέραμε, μιας και από τα παραπάνω θα κριθεί το ποια άρθρα θα ληφθούν υπόψιν. Υπάρχει και το άρθρο 10 παρ. 5 που αφορά στην ακαταλληλότητα του γηπέδου.

Σίγουρα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κληθεί σε απολογία για το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που προβλέπει ποινές για ρίψη αντικειμένων.

Με δεδομένο πάντως πως ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ποινή μίας αγωνιστικής και 43.000 ευρώ πρόστιμο για συμπεριφορά και ρίψη φωτοβολίδων οπαδών του στη Βέροια, είναι ξεκάθαρο πως η τιμωρία του Παναθηναϊκού θα είναι πολύ πιο βαριά. Αυτό σημαίνει αφαίρεση 3 βαθμών από την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και 2 ακόμη από το επόμενο. Φυσικά ενδιαφέρον θα έχει και το πότε θα ξαναπαίξει με κόσμο το «τριφύλλι» στην Λεωφόρο.

Αυτό που βγαίνει, πάντως, από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών είναι ότι από αύριο κιόλας θέλουν στα χέρια τους το Φύλλο Αγώνος, την έκθεση της Αστυνομίας και την έκθεση των παρατηρητών, αλλά τονίζουν ότι ακόμα είναι νωρίς να γίνεται λόγος για ακριβείς ποινές. Μπορεί για παράδειγμα να έχει γίνει κάτι που δεν το έχει γράψει ο διαιτητής, αλλά το έχει δει ο παρατηρητής. Σημαντικό ρόλο παίζει και η έκθεση της αστυνομίας, που ήταν τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και έχει καλύτερη εικόνα.

Η παράγραφος 3 στο άρθρο 21 του ΚΑΠ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα