Σπάει τα... κοντέρ ο Φορτούνης! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Σπάει τα... κοντέρ ο Φορτούνης! (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την Κυριακή το ρεκόρ του Μάρτον Μπούκοβι, με τον Κώστα Φορτούνη να σπάει κάθε... κοντέρ στο tendex. Ποιοί οι άλλοι κορυφαίοι ερυθρόλευκοι.
Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για την 12η αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ιστορικό ρεκόρ που «κρατούσε» από τη σεζόν 1966 / 67. Ήταν το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων νικών της ομάδας του Μάρτον Μπούκοβι.
Πλέον, διπλά σε εκείνη την σπουδαία ομάδα θα φιγουράρει και η φετινή του Μάρκο Σίλβα. Ο δικός του Ολυμπιακός κερδίζει μία θέση στο βιβλίο της ιστορίας, όχι μόνο το δικό του, αλλά γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ερυθρόλευκοι σε ατομικό επίπεδο αυτήν την στιγμή έχουν τους κορυφαίους παίκτες. Διαθέτουν αυτήν την στιγμή τον πολυτιμότερο (ως τώρα προφανώς) ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος και, παράλληλα, τις κορυφαίες επιδόσεις στις σημαντικότερες κατηγορίες ομαδικών στατιστικών.
Όπως επισημαίνει και το επίσημο site του Ολυμπιακού ο πολυτιμότερος ως τώρα όλης της Super League ακούει στο όνομα Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού έχει 9 γκολ σε 29 τελικές προσπάθειες (1 γκολ ανά 3.2 προσπάθειες), 4 ασίστ, 95 σωστές πάσες προς την επίθεση, 8 κλεψίματα και 30 κερδισμένα φάουλ. Υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω η επίσημη στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος τον τοποθετεί στο πιο ψηλό «σκαλί» των πολύτιμων του πρωταθλήματος ως τώρα με 0.349 μέσο όρο πόντων αξιολόγησης.
Ο Φορτούνης δείχνει αποφασισμένος να σπάσει κάθε κοντέρ και στο... tendex και την εν γένει αξιολόγηση παικτών. Μάλιστα, στην κορυφαία 10άδα βρίσκονται και άλλοι δύο ερυθρόλευκοι. Ο (6ος) Παϊτίμ Κασάμι με 0.231 και ο (7ος) Λούκα Μιλιβόγεβιτς με 0.227.
Το ρεκόρ του Φορτούνη και οι ομαδικές διακρίσεις
Ο Φορτούνης είχε προλάβει να σημειώσει ένα σημαντικό ρεκόρ. Στις 8 Νοεμβρίου ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν ο κορυφαίος -με βάση την στατιστική- έως τώρα παίκτης της Σούπερ Λίγκας από την μέρα που ο Ολυμπιακός μπήκε στο νέο Καραϊσκάκη! Από εκείνη την σεζόν (2004 - 2005) δεν έχει περάσει στατιστικά πιο καλός παίκτης στην ελληνική Λίγκα. Και φυσικά εννοούμε Έλληνες και ξένους αλλά και αναφερόμαστε σε όλες τις ομάδες.
Με βάση τις μετρήσεις της Galanis Sports Data ο νεαρός άσος είχε πιάσει μέσο όρο δείκτη αξιολόγησης στο 0.380. Ο αμέσως καλύτερος μέσος όρος ανήκε στον Ριβάλντο που την σεζόν 2006/2007 είχε 0.353 μ.ο. πόντων αξιολόγησης. Ο τρίτος της λίστας είναι ο Τσόρι με 0.343. Η πεντάδα κλείνει με άλλες δύο επιδόσεις του «Ρίμπο». Είχε 0.321 την σεζόν 2005/2006 και 0.308 στην πρώτη σεζόν του νέου Καραϊσκάκη, το 2004 / 2005.
Και βέβαια οι στατιστικές διακρίσεις του Ολυμπιακού επεκτείνονται και σε ομαδικό επίπεδο. Και αυτό διότι πέρα από τις ατομικές διακρίσεις υπάρχουν και αρκετές ομαδικές. Και σε αυτές ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και καλύτερος. Έχει την καλύτερη επίθεση με 31 γκολ έναντι μόλις 19 της 2ης ΑΕΚ. Έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες με 149 έναντι 137 της, επίσης 2ης, ΑΕΚ. Είναι και ο πιο εύστοχος στις τελικές καθώς βάζει ένα γκολ ανά 4.8 προσπάθειες. Είναι πρώτος και στις ασίστ με 18 έναντι 11 των Πλατανιά, Πανιωνίου και ΑΕΚ. Διαθέτει, φυσικά, και την καλύτερη άμυνα με μόλις 5 γκολ παθητικό έναντι 8 του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα