Λαμία - Ατρόμητος 0-2 (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Λαμία - Ατρόμητος 0-2 (pics & vid)

bet365

Μετά από πέντε ήττες σερί, ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 την Λαμία στο Κύπελλο, έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης και βλέπει την ψυχολογία του να βελτιώνεται ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Σε έναν θεσμό που παίρνουν ευκαιρίες οι... εφεδρείες και οι πιτσιρικάδες ο Ατρόμητος χρειάστηκε ένα μεγάλο του... όπλο τον Στέφανο Ναπολεόνι για να κερδίσει 2-0 εκτός έδρας την Λαμία και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για την συνέχεια του Κυπέλλου. Οι Περιστεριώτες δεν ξεκίνησαν καλά αλλά μετά είχαν και δύο δοκάρι και φάσεις. Πρώτη νίκη του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο της ομάδας. Δύο τα τέρματα του Ιταλού άσου στον αγώνα. Αμφιλεγόμενο το πέναλτι που κέρδισε.

Με 4-2-3-1 η Λαμία
Η γηπεδούχος Λαμία έκανε αλλαγές στην διάταξή της, ξεκινώντας το ματς με 4-2-3-1. Ο Πανέτσος κίπερ, οι Κοντέων και Κοτσώνης ήταν τα στόπερ, δεξί μπακ ο Καλαϊτζίδης, αριστερά ο Τσόπελας, Ενγκουέμ και Τόσκας τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Νατσιόπουλος, δεξί εξτρέμ ο Παπαευθυμίου, αριστερά ο Σερτζίνιο και φορ ο Αλεξίου.
Στην διάρκεια του αγώνα το σύστημα έγινε 4-1-4-1 με τον Ενγκουέμ μοναδικό καθαρό αμυντικό χαφ και τους Τόσκα και Νατσιόπουλο μπροστά τους στον άξονα.
Αλλαγμένος και ο Ατρόμητος
Σε 4-2-3-1 με rotation πήγε και ο Δέλλας. Μπάρκας ο κίπερ, αμυντική διάταξη με Λαζαρίδη, Κιβρακίδη, Κοντοέ και Μπιτόλο, στο κέντρο τους Μπάλα και Ουσέρο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μπρίτο και Μίλος Στόϊτσεφ. Δεκάρι ο Μπαστάκος και φορ ο Ναπολεόνι. Ο Στόϊτσεφ πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις γύριζε προς τον άξονα. Επίσης ο Μπαστάκος άλλαζε θέσεις με τον Ναποελόνι με τον πρώτο να πηγαίνει φορ και τον Ιταλό να πηγαίνει προς τα δεξιά ή να παίζει πίσω από τον επιθετικό.
Δυνατό ξεκίνημα με φάσεις η Λαμία
Μόλις στο 5ο λεπτό η Λαμία έδειξε τις διαθέσεις της με χαμένο τετ α τετ του άκρως επικίνδυνου Παπαευθυμίου, ενός ταλαντούχου πιτσιρικά των γηπεδούχων. Στο 9ο λεπτό ο Κοντέων απέτυχε να πάρει την κεφαλιά για να σκοράρει από κοντά ενώ στο 12' ο Τόσκας είχε ένα καλό σουτ άουτ. Ο Ατρόμητος έδειχνε έξω από τα... νερά του και εκτός ρυθμού σε όλο αυτό το διάστημα και ενώ η Λαμία βάση εικόνας άξιζε ένα γκολ.
Ανέβηκε, πίεσε και είχε δύο δοκάρια ο Ατρόμητος
Από το 25' και μετά οι Περιστεριώτες άρχισαν να ισορροπούν τον αγώνα, να αποδίδουν καλύτερα δημιουργικά και επιθετικά και ενώ έφτασαν δύο φορές μία ανάσα από το 0-1. Στο 29' ένα καλό σουτ του Ουσέρο αποκρούστηκε και στο 37' οι Περιστεριώτες είχαν δοκάρι με εξαιρετικό σουτ του Μπάλλα που πήρε φάλτσα. Στο 44' μετά από πλασέ του Κιβρακίδη η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του δοκαριού και μετά έφυγε έξω.
Πρέσινγκ, ευκαιρία με το... καλημέρα και MVP Ναπολεόνι με 2 γκολ!
Οι Περιστεριώτες μπήκαν άκρως πιεστικά και στο β' μέρος με τον νεαρό Μπαστάκο να έχει ένα σουτ ελάχιστα άουτ στο 46'. Στο 49' ο Κιβρακίδης είχε χαμένο τετ α τετ και στην συνέχεια ο Ναπολεόνι αποφάσισε να πάρει το... όπλο του και να 'καθαρίσει' το ματς. Στο 58' έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των παικτών των φιλοξενούμενων ο Μπρίτο του γύρισε την μπάλα εξαιρετικά και με σουτάρα ο Ιταλός έκανε το 1-0. Στο 65' ο Ιταλός κέρδισε ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι από τον Κοντέων και μετά έκανε το 2-0 με εύστοχο χτύπημα από τα 11 βήματα. Και βέβαια κάπου εκεί τελείωσε και το ματς. Και αυτό διότι ο Μπάρκας στο 75' κράτησε το μηδέν στην άμυνά του με διπλή επέμβαση σε τετ α τε του Καραγιάννη αλλά και σε ψηλοκρεμαστό και πολύ καλό σουτ του Καλαϊτζίδη στο 82'.
MAN OF THE MATCH: Ο Ναπολεόνι. Είναι μέσα σε αρκετές φάσεις της ομάδας του στο α' μέρος και... καθαρίζει τον αγώνα στην επανάληψη. Βάζει γκολ με σουτάρα για το 1-0 και κερδίζει πεναλτι, που εκτελεί ο ίδιος για το 2-0. Μακράν ο πιο ποιοτικός παίκτης του Ατρομήτου και μία σταθερή αξία.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η αμυντική γραμμή του Ατρομήτου και ο γκολκίπερ του αν και δέχθηκαν πίεση, πήγαν ιδιαίτερα καλά. Ειδικά ο πιτσιρικάς Μπάρκας που ήταν ο πορτιέρο έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει. Θετική εικόνα και ο Μπάλλας με τον Ουσέρο αλλά και τον Μπρίτο που έχει βγάλει την ασίστ στο 0-1. Καλά δείγματα και από τον νεαρό μεσοεπιθετικό Μπαστάκο. Από την Λαμία πάλεψαν οι Αλεξίου και Παπαευθυμίου.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεδομένα η άμυνα της Λαμίας ως προς την εικόνα του β' μέρους. Και για τις λανθασμένες τοποθετήσεις της και για την αδράνεια στο πρώτο γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της άμυνας της Λαμίας στην φάση του γκολ του Ναπολεόνι.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία. Στο α' μέρος υπάρχει τουλάχιστον μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ σε επίθεση της Λαμίας ενώ λάθη έγιναν και στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά και σε φάουλ. Και στο β' υπήρξαν... παραλείψεις. Επίσης ο Φουκάκης ελέγχεται και για την υπόδειξη πέναλτι για μαρκάρισμα του Κοντέων πάνω στον Ναπολεόνι. Ο Κοντέων πάει πάνω του και υπάρχει επαφή αλλά είναι μία φάση που φαίνεται περισσότερο να την κερδίζει ο Ιταλός παρά να κάνει παράβαση ο αμυντικός της Λαμίας.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το ήθελε, ήταν καλύτερος και το πήρε. Τόσο απλά τα πράγματα για τον Ατρόμητο που έχοντας δύο δοκάρια, αρκετές φάσεις για γκολ και καλή εικόνα στο β' μέρος έβαλε δύο γκολ και ξεπέρασε το εκτός έδρας εμπόδιο της Λαμίας στο Κύπελλο. Μεγάλη εμφάνιση από τον Ναπολεόνι, που σκόραρε 2 φορές. Πάλεψε για τα καλά η Λαμία που είχε ένα καλό 20λεπτο αλλά και ευκαιρίες για να μειώσει σε 2-1 προς το τέλος του αγώνα. Το ματς πάντως ήταν αρκετά καλό. Με ρυθμό, με ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές και με διάθεση και από τους δύο αντιπάλους να παίξουν ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Ατρόμητος έφτασε τους 4 πόντους στον όμιλό του, είναι πλέον πρώτος και βέβαια έκανε έτσι καθοριστικό βήμα πρόκρισης στην συνέχεια του θεσμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα