ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

Gazzetta team
ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

bet365

Με... νίκη επιπέδου Σούπερ Λίγκας, η ΑΕΛ κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη, με το γκολ του Μπόγιοβιτς και... κάλπασε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος! «Αποχαιρέτισαν» τον θεσμό οι Ακρίτες!

«Κύπελλο ξανά στον Πηνειό» φώναξαν οι οπαδοί της ΑΕΛ, που είδαν την ομάδα τους να σφραγίζει την πρόκριση στους «16» επικρατώντας της περσινής φιναλίστ του θεσμού, Ξάνθης, με 1-0, πετώντας, παράλληλα, εκτός τους Ακρίτες. Οι «βυσσινί» έδειξαν έτοιμοι για την επιστροφή τους, με μία... εμφάνιση υψηλού επιπέδου απενεργοποίησαν απόλυτα την Ξάνθη και πήραν μία πολύ εύκολη νίκη, με τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών, να πανηγυρίζει την μεγάλη πρόκριση.

Αν και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά, η ΑΕΛ δεν απειλήθηκε και σταδιακά, ανέβασε στροφές για να πάρει αυτή τα ηνία του αγώνα. Έτσι και έγινε, μετουσιώνοντας, μάλιστα, την υπεροχή τους. Συγκεκριμένα, ήταν το 34ο λεπτό, όταν η έμπνευση του νεοησελθόντα Ροβίθη - πήρε την θέση του τραυματία Κρητικού - μετατράπηκε σε γκολ. Ο ταλαντούχος μέσος με όμορφη προσποίηση, κατάφερε να μπερδέψει την άμυνα της Ξάνθης, με τον Μπόγιοβιτς να βγαίνει σε θέση τετ α τετ και να νικάει τον Τσέναμο.

Το τέρμα αυτό, ήταν... καταστροφικό για την Ξάνθη, η οποία παρουσίασε και πάλι τις γνωστές «παθογένειες» που βγάζει στην σεζόν και αφορούν την δυσλειτουργία στην επίθεση. Οι Ακρίτες όταν χρειάστηκε να επιτεθούν, έδειχναν να... μην ξέρουν πως, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακίνδυνοι. Ακόμα και στα τελευταία λεπτά, όταν βγήκαν μαζικά μπροστά, δε μπορούσαν να ανησυχήσουν τον Καβουσάκη. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Ακρίτες με σκυμμένα κεφάλια και τους φίλους της Λάρισας να πανηγυρίζουν στο... πόδι την νίκη-πρόκριση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα