Κισσαμικός - Αστέρας Τρίπολης 1-3

Gazzetta team
Κισσαμικός - Αστέρας Τρίπολης 1-3

bet365

H γκολάρα του Κιτόκο στο 52' άνοιξε το δρόμο και ο Μούκαμ 7' αργότερα κλείδωσε τη νίκη-πρόκριση (3-1) για τον Αστέρα! Το πάλεψε στο τέλος ο Κισσαμικός, μείωσε, αλλά δέχθηκε τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις.

Μετά την «τεσσάρα» της πρεμιέρας, ο Αστέρας ήθελε άλλη μία νίκη για να «κλειδώσει» την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου. Στο πλαίσιο του 8ου ομίλου οι Αρκάδες αντιμετώπισαν τον Κισσαμικό στο Μάλεμε, όπου επικράτησαν με 1-3 για να εξασφαλίσουν μία θέση στην επόμενη φάση του θεσμού. Η πρόκριση κρίθηκε μέσα σε 7 λεπτά, αφού Κιτόκο και Μούκαμ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα τους.

Τα ηνία ο Αστέρας, αλλά...

Ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά το ματς και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ήταν φλύαρος επιθετικά, ενώ ο Κισσαμικός έκλεινε καλά τους χώρους και δεν επέτρεψε πολλές φορές στους Αρκάδες να απειλήσουν.

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες, με την πρώτη να έρχεται στο 7', όταν η μπάλα έφτασε στον Γιάννου, που έκανε το πλασέ από κοντά, με τον Γιαγκιόζη να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.

Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς η κεφαλιά του Γιάννου στο 25' και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκοϊάν από πολύ μακριά στο 42' δεν απείλησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

«Καθάρισε» σε 7 λεπτά

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη ο σύλλογος της Τρίπολης χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά για να «καθαρίσει» το ματς. Ο Κιτόκο πέτυχε γκολάρα με ασύλληπτο σουτ αρκετά έξω από την περιοχή στο 55' και στο 62' ο Μούκαμ βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, μετά από βαθιά μπαλιά, πέρασε τον Γιαγκιόζη και πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-2.

Μείωσε ο Κισσαμικός, ευκαιρίες για ισοφάριση

Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι δεν «κλείδωσαν» τη νίκη, έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους και αυτοί τους εκμεταλλεύτηκαν. Μάλιστα, στο 75' μείωσαν το σκορ, όταν η μπάλα πέρασε απ' όλους, μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά και ο Μάντζης με κοντινή κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Κισσαμικός έχασε και δύο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Η κεφαλιά του Παντελάκη μέσα από την περιοχή πέρασε χιλιοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Θεοδωρόπουλου στο 77', ενώ ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Τσικουδάκη στο 79'.

Τρίτο στα... χασομέρια

Έτσι, όλα έδειχναν ότι το 1-2 θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Όμως, στα... χασομέρια ο Φούντας, που είχε περάσει αλλαγή, έκλεψε την μπάλα από τον Βουρβαχάκη έξω από την περιοχή και πλάσαρε τον Γιαγκιόζη για να έχουμε τελικό σκορ στην Κρήτη το 1-3.

Οι συνθέσεις

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Γιαγκιόζης, Κομπογεννητάκης (81' Τσοντάκης), Σουμπασάκης, Βουρβαχάκης, Παντελάκης, Τσιμότζι, Σμίλτος (74' Μανιάς), Τσικουδάκης, Βλάχος (72' Μάντζης), Τσουκάνης, Ευθυμιάδης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Γιαννούλης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ντουντού, Δημούτσος (66' Τορμένα), Χαμντανί (54' Φούντας), Μούκαμ, Τσοκάνης, Γιάννου (86' Παπαδόπουλος).

Τα αποτελέσματα του 8ου όμιλου

Κισσαμικός-Αστέρας Τρίπολης 1-3

Καλλονή-Πανσερραϊκός 3/12 15:00

Βαθμολογία 8ου ομίλου

Αστέρας Τρίπολης 6

Πανσερραϊκός 1

Κισσαμικός 1

Καλλονή 0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα