Χανιά - ΠΑΟΚ 2-6 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Χανιά - ΠΑΟΚ 2-6 (vids)

bet365

Έβαλε έξι, έχασε άλλα τόσα, είχε και δύο δοκάρια με τους Άντονις και Τσίμιροτ! Με όλα αυτά ο ΠΑΟΚ νίκησε 6-2 στα Χανιά και... δια περιπάτου βρέθηκε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μπροστά σε λιγοστό κόσμο αλλά έχοντας την στήριξη φιλάθλων του ο ΠΑΟΚ μέσα σε λίγα λεπτά έκανε την ανατροπή στην έδρα του ΑΟ Χανίων και μετά απλά τον διέσυρε! Το 1-0 έγινε 1-2 και στην συνέχεια 1-3 σε μία μοναδική... παράσταση από τους Ζάϊρο και Σάμπο που τα πήγαν εξαιρετικά (ο πρώτος γκολ και 3 ασίστ και ο δεύτερος χατ τρικ), οδηγώντας τον δικέφαλο του Βορρά στην 2η νίκη του στον όμιλό του στο Κύπελλο, 'σφραγίζοντας' ουσιαστικά την πρόκρισή του. Το παιχνίδι μετά την αποβολή του Μπριλλάκη για την ομάδα του ΑΟ Χανίων άνοιξε και άλλο για να φτάσουμε στο τελικό σκορ 2-6. Ο ΠΑΟΚ είχε και δύο δοκάρια με Τσίμιροτ και Άντονις (σ.σ. στην φάση με τον Αθανασιάδη που φάνηκε η μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι επενέβη ο Πρίφτης).

Η αποχή των οργανωμένων του ΑΟ Χανίων για το... τσουχτερό εισιτήριο
Για πρώτη φορά φέτος, ο ΑΟΧ στερήθηκε την συμπαράσταση των οργανωμένων φίλων του (Blue Boys) που έκαναν αποχή από το ματς, διαμαρτυρόμενοι για το ακριβό εισιτήριο του αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι τα ειστήρια του ματς είχαν τιμές 30 ευρώ για τις Θύρες 1 και 2 και 20 ευρώ για την Θύρα 3 του γηπέδου.
Οι βασικές επιλογές του ΑΟ Χανίων
Ο γηπεδούχος ΑΟ Χανίων ξεκίνησε ως εξής: Πρίφτης κίπερ, Παγώνης δεξί μπακ, Καρτσαμπάς και Μπριλλάκης τα στόπερ, Χατζηλιάδης αριστερό μπακ, Σάντερσον και Ρίκα αμυντικά χαφ, Σαϊνέ δεξί εξτρέμ, Νύκταρης αριστερά και Σταματής πίσω από τον Λιρόι Λίτα.
Έτσι ξεκίνησε ο Τούντορ
Για τον ΠΑΟΚ κίπερ ήταν ο Όλσεν. Τριάδα στην άμυνα με Κωνσταντινίδη, Τζαβέλλα και Μαλεζά, στο κέντρο οι Ζάϊρο, Τσίμιροτ, Σάμπο, Γκολάσα και Κοροβέσης και μπροστά οι Πέλκας και Μυστακίδης.
Γκολ οι Χανιώτες μόλις στο 3ο λεπτό για το 1-0
Ο ΑΟ Χανίων ξεκίνησε δυναμικά το ματς και απείλησε δύο φορές με φάουλ του Νύκταρη. Και μόλις στο 3' έκανε το 1-0 βάζοντας δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Μετά από σέντρα του Σαϊνιέ και πλασέ στην κίνηση του Σταματή άνοιξε το σκορ.
Πίεση, φάσεις και... ανατροπή με Ζάϊρο και Σάμπο!
Ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που δέχθηκε το γκολ και μετά ενώ έδειχνε... υπνωτισμένος, αφυπνίστηκε στην συνέχεια για τα καλά. Στο 6' ο Πέλκας είχε ένα σουτ λίγο άουτ. Στο 12' ο Μυστακίδης είχε ένα χαμένο τετ α τετ, στο 19' ο όδιος παίκτης απείλησε ξανά και στο 20' ο δικέφαλος του Βορρά έφερε το ματς στα ίσα.
Ασίστ του Γκολάσα σε Ζάϊρο που άνοιξε λογαριασμό για το 1-1. Το πρώτο σουτ του Ζάϊρο αποκρούστηκε από τον Πρίφτη, ωστόσο ξαναέγινε κάτοχος της μπάλας και σε κενή εστία δεν αστόχησε.
Ο Ζάϊρο δεν έμεινε εκεί. Ευρισκόμενος σε πλάγια θέση και από δεξιά έκανε πολύ καλή σέντρα για το κεφάλι του Σάμπο που έβαλε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ με κεφαλιά για το 1-2 και την ανατροπή.
Στο 41' υπήρξε και συνέχεια. Ο Ζάϊρο γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στον Σάμπο που από κοντά σούταρε με δύναμη για το 1-3. Ο ΑΟ Χανίων έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Μπριλλάκη στο 45' ενώ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων το φάουλ του Πέλκα πέρασε ελάχιστα έξω.
Όλα τα... λεφτά ξανά ο Ζάϊρο
Ο Ζάϊρο συνέχισε να αποτελεί τον μεγάλο κίνδυνο για τον ΑΟ Χανίων. Ο άσος του ΠΑΟΚ ήταν δημιουργός και σε άλλες φάσεις για γκολ. Στο 46' έβγαλε μόνο του Γκολάσα που έχασε τετ α τετ. Στο 54' ο Ζάϊρο είχε κεφαλιά άουτ.
Ασίστ ο Τσίμιροτ και γκολ ο Μυστακίδης για το 1-4
Στο 61' ο Τσίμιροτ με διπλή προσπάθεια έβγαλε την μπάλα στον Μυστακίδη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 1-4.
Τρίτη ασίστ του Ζάϊρο για το 1-5 και δύο δοκάρια
Στο 64' το κοντέρ έγραψε 1-5. Ο Ζάϊρο έβγαλε την 3η του ασίστ και ο Πέλκας έγινε και αυτός σκόρερ με σουτ από κοντά. Στο 70' ο Τσίμιροτ είχε δοκάρι σε προσπάθειά του από κοντά. Στο 73' ο Άντονις - που έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ - είχε ένα πολύ ωραίο σουτ στο δοκάρι.
Ο ΑΟ Χανίων επιχείρησε να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ στο 74' με τον Όλσεν να αποκρούει ενώ ένα λεπτό μετά ο Πρίφτης έβγαλε διαδοχικά δύο σουτ του ΠΑΟΚ. Το 1-5 θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις προς το τέλος, εάν δεν είχε κάνει και άλλες επεμβάσεις ο Πρίφτης.
Γκάφα Όλσεν και σκόρερ ο Λίτα για το 2-5
Στο 79' ο Όλσεν έκανε ένα χαζό πέναλτι στον Λίτα και ένα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης του ΑΟ Χανίων ευστόχησε για το 2-5. Ο Όλσεν βρήκε την μπάλα με τα χέρια, πέφτοντας σωστά αλλά δεν έβγαλε το πέναλτι.
Χατ τρικ ο Σάμπο
Στο 85' ο ΠΑΟΚ είχε και άλλο γκολ. Μετά το 1-2 του Σάμπο με τον Αθανασιάδη ο πρώτος σκόραρε ξανά, βάζοντας το τρίτο του τέρμα στην αναμέτρηση για το 2-6.
MAN OF THE MATCH: Ο Ζάϊρο. Δημιουργός τριών γκολ και σκόρερ στο παιχνίδι. Από κοντά του και ο Σάμπο που έχει σκοράρει τρεις φορές. Ο κορυφαίος του ματς πάντως είναι ο Ζάϊρο.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Γκολάσα και Τσίμιροτ προσπάθησαν ιδιαίτερα με τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο να έχουν ασίστ σε γκολ. Ο Μυστακίδης το πάλεψε πολύ και χρίστηκε σκόρερ. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέλκα.
Πολύ καλά δημιουργικά και επιθετικά δείγματα από τον Άντονις στο ντεμπούτο του. Από τον ΑΟ Χανίων εδώ μπορεί να μπει ο Σταματής λόγω του τέρματός του αλλά και ο Λίτα που κέρδισε και εκτέλεσε πέναλτι. Ο Πρίφτης αν και έχει δεχθεί έξι γκολ έχει σώσει πάμπολλες φορές την ομάδα του, που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ακόμα και τα... διπλάσια.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή του ΑΟ Χανίων. Από λάθη σε λάθη στο ματς, παρότι ο Πρίφτης έκανε αρκετές καίριες επεμβάσεις.
Η ΓΚΑΦΑ: H άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν μία... τραγωδία στην φάση του γκολ του Σταματή. Και ο δημιουργός και ο σκόρερ έκαναν την... δουλειά τους ανενόχλητοι. Από εκεί και πέρα βέβαια οι Χανιώτες είχαν μόνο γκάφες στα γκολ που δέχθηκαν.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν έλλειψαν τα λάθη της διαιτησίας. Στο α' μέρος υπάρχουν τουλάχιστον δύο λανθασμένες υποδείξεις σε επικίνδυνες επιθέσεις του ΠΑΟΚ (σ.σ. που τις έκοψαν). Αμφιλεγόμενη η αποβολή του Μπριλλάκη αλλά και η παράβαση που υποδείχθηκε σε εκείνη την φάση.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΑΟ Χανίων σκόραρε, προηγήθηκε αλλά τελικώς άντεξε μόνο 17 λεπτά. Από το 20' και μετά ο ΠΑΟΚ έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και φυσικά η αποβολή του Μπριλλάκη στο 45' έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους.
Και βέβαια έδωσε και πιο μεγάλες διαστάσεις στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ γύρισε τον αγώνα, βρήκε γρήγορα δίχτυα με τους Σάμπο και Ζάϊρο στο α' μέρος και συνολικά θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλες φορές στην αναμέτρηση (σ.σ. εκτός από τα 6 γκολ που έβαλε).
Ο Τούντορ σίγουρα κρατάει το γκολ και τις 3 ασίστ του Ζάϊρο, το χατ τρικ του Σάμπο αλλά και την διάθεση και τα θετικά δείγματα από αρκετούς παίκτες, όπως τους επίσης σκόρερ Πέλκα και Μυστακίδη αλλά και τον Κωνσταντινίδη. Εξάλλου η ομάδα του έπαιξε και καλή μπάλα.
Απόλυτα δίκαιη η επικράτηση του δικεφάλου του Βορρά σε έναν αγώνα όπου σε σημαντικό διάστημά του απέδωσε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο απέναντι βέβαια σε έναν κατώτερο αντίπαλο. Και φυσικά αυτή η νίκη του δίνει την πρόκριση για την συνέχεια του Κυπέλλου.
Βαθμολογία - 3ος όμιλος
1. ΠΑΟΚ 6
2. Πανθρακικός 3
3. ΑΟ Χανίων 3
4. Ολυμπιακός Βόλου 0
1η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Πανθρακικός 2-0
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΟ Χανίων 1-2
2η αγωνιστική
Πανθρακικός - Ολυμπιακός Βόλου 1-0
ΑΟ Χανίων - ΠΑΟΚ 2-6

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα