Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-2 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-2 (vids)

bet365

Στο... βοσκοτόπι της Ριζούπολης, ο Νταβίντ Φουστέρ απέδειξε γιατί είναι στην καρδιά όλων των Ολυμπιακών! Ο Ισπανός, με 2 γκολ (οφσάιντ το 2ο) ήταν ο πρωταγωνιστής στο 1-2 επί του Απόλλωνα που... σφράγισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.
Αποστολή εξετελέσθη στο Κύπελλο για τον Ολυμπιακό σε ένα τραγικό γήπεδο. Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν αισθητά απέναντι στον Απόλλωνα, κερδίζοντας με 2-1 χάρις σε δύο τέρματα του Φουστέρ. Πήραν έτσι την πρώτη θέση και την πρόκριση. Έντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για διαιτησία και για το 2ο γκολ των Πειραιωτών. Με λάθη η διαιτησία του Παππά και των βοηθών του.
Ματς σε γήπεδο... τραγωδία!
Το γήπεδο της Ριζούπολης ήταν όπως αναμενόταν σε τραγική κατάσταση! Σε ελάχιστα σημεία του αγωνιστικού χώρου υπήρχε χορτάρι. Ουσιαστικά θύμιζε περισσότερο... χωράφι παρά γήπεδο αλλά παρόλα αυτά και παρά τις προσπάθειες του Απόλλωνα Σμύρνης για αλλαγή έδρας (σ.σ. η ομάδα του Απόλλωνα είχε τονίσει εξαρχής την επικινδυνότητα και την ανάγκη αλλαγής έδρας) η ΕΠΟ όρισε εκεί τον αγώνα, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών των 2 ομάδων. Όλα αυτά εν έτει 2015. Να μην μπορεί να βρεθεί δηλαδή ένα γήπεδο της... προκοπής για να γίνει ένα παιχνίδι Κυπέλλου.
Πως ξεκίνησε ο Απόλλωνας
Για τον Απόλλωνα γκολκίπερ ο Αποστολίδης, δεξί μπακ ο Πάνος, αριστερό ο Βαλεριάνος, τα δύο στόπερ οι Γκότοβος και Δεληζήσης, αμυντικά χαφ οι Φατιόν και Ψιάνος, δεκάρι ο Κονέ, τα δύο εξτρέμ οι Βάντερσον και Φαρινόλα και φορ ο Τζιώρας. Σε σχέση με άλλα ματς δεν ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας ο Κύργιας και μπροστά ο Παρπέξ που είναι πιο επιθετικογενής παίκτης.
Η ενδεκάδα του Σίλβα
Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό ως εξής: Καπίνο κίπερ, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Τσιμίκας, κέντρο άμυνας με Σιόβα και Μποτία, άξονα με Ζντιέλαρ και Κασάμι, δεκάρι ο Κολοβός, τα δύο εξτρέμ οι Πάρντο και Φουστέρ και φορ ο Φινμπόγκασον.
Κακό πρώτο μέρος με λίγες φάσεις
Το α' μέρος μόνο καλό δεν ήταν από ποδοσφαιρικής πλευράς. Παρά τις προσπάθειες των 2 ομάδων σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο οι φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 11ο λεπτό ένα σουτ του Κολοβού πέρασε λίγο άουτ.
Ο Απόλλωνας πάντως παρά τις ελλείψεις του στεκόταν ιδιαίτερα καλά. Στο 33' μετά από φάουλ του Τσιμίκα και κεφαλιά του Φινμπόγκασον από εξαιρετική θέση η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 35' ένα σουτ του Πάρντο βρήκε κόντρα και κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου κίπερ. Στο 42' ένα σουτ του Κολοβού ήταν εξαιρετικό και έφυγε ελάχιστα έξω. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνη την ώρα.
Αρχηγική... παρέμβαση και 0-1
Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά που βρήκε στο δοκάρι και μετά έγινε γκολ μετά από αμυντική αδράνεια του Απόλλωνα έκανε το 0-1. Η μπαλιά ήταν από τον Τσιμίκα με την φάση να ξεκινάει από τον Κολοβό. Κατά τα άλλα ο Απόλλωνας στο α' μέρος φωνάζει κυρίως για δύο υποδείξεις οφσάιντ και για χέρι του Μποτία.
Γκολάρα του Βαλεριάνου 1-1 και ωραίο ματς
Στο 53' ο Βαλεριάνος έκανε μία σουτάρα, "γράφοντας" το 1-1 για την ομάδα του. Ήταν μία εξαιρετική προσπάθεια και ένα υπέροχο τέρμα. Στην συνέχεια ο Απόλλωνας είχε φάση με τον Φαρινόλα μετά από λάθος διώξιμο του Σιόβα αλλά και χαμένο τετ α τετ του ιδίου στο 59'.
Οι γηπεδούχοι έγιναν πιο επικίνδυνοι στην συνέχεια με τον Βαλεριάνο να σουτάρει έξω. Το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά κυρίως λόγω και της διάθεσης του Απόλλωνα να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο.
Στο 63' ο Φουστέρ είχε χαμένο τετ α τετ από εξαιρετική μπαλιά του Κολοβού. Στο 65' μία κεφαλιά του Μποτία πέρασε ψηλά άουτ. Λίγο μετά ο Καπίνο έβγαλε και τετ α τετ του Κονέ. Στο 71' ο Φινμπόγκασον είχε ξανά μία κεφαλιά άουτ από καλή θέση. Ακολούθησε μία ένταση σε γήπεδο και εξέδρα μετά από "μονομαχία" των Ντουρμάζ και Βαλεριάνου και κίτρινες και στους δύο.
Το 1-2 με Φουστέρ και φωνές για οφσάιντ
Στο 85' ο Φουστέρ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Ντουρμάζ και βγαίνοντας πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού σκόραρε για το 1-2. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ με τον Απόλλωνα να φωνάζει για οφσάιντ στην φάση αυτή.
MAN OF THE MATCH: Ο Τσιμίκας με τον Φουστέρ. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον πιτσιρικά που βγάζει... μάτια στο Κύπελλο. Από αυτόν γίνεται το 0-1 και κάλυψε πάρα πολύ καλά την πλευρά του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Απόλλων απειλούσε κυρίως από τα δεξιά της άμυνας του Ολυμπιακού. Πολύ καλό ματς από τον Φουστέρ με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να σκοράρει 2 φορές.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό πολύ καλή εικόνα είχε και ο Κολοβός -που είναι και στις φάσεις των γκολ- ενώ προσπάθησαν αρκετά και οι Ντουρμάζ (ασίστ στο 1-2 στον Φουστέρ) Κασάμι και Σαλίνο. Για τον Απόλλωνα ξεχώρισαν κυρίως οι Βαλεριάνος -που έχει κάνει το 1-1- και Κονέ. Θετικός και ο Φαρινόλα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι άμυνες και των δύο ομάδων είχαν προβλήματα. Ιδίως τα στόπερ τους. Επίσης οι Φινμπόγκασον και Πάρντο είχαν αρνητικό πρόσημο στην αναμέτρηση.
Η ΓΚΑΦΑ: Στο γκολ του Φουστέρ για το 0-1 όλη η άμυνα του Απόλλωνα αδρανεί για τα καλά. Επίσης και στο τέρμα του Βαλεριάνου ο Καπίνο έχει ευθύνη για το πως το δέχεται.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Αρκετά λάθη από τον διαιτητή Παππά στο ματς, ενώ σε κακή μέρα βρέθηκε και ο επόπτης Γεωργαράκος, που έκοψε λανθασμένα φάσεις των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για ένα χέρι και για πέναλτι στο α' μέρος και για ακόμα ένα μαρκάρισμα στην μικρή περιοχή και ο Απόλλωνας διαμαρτύρεται για τρεις υποδείξεις οφσάιντ και για χέρι του Μποτία. Στην φάση που ζητάει ο Απόλλωνας χέρι του Ισπανού στην περιοχή φαίνεται πάντως πως η μπάλα βρίσκει στον ώμο του και ότι δεν υφίσταται παράβαση. Σωστά ακυρώνεται γκολ του Απόλλωνα για επιθετικό στον Τσιμίκα. Στην φάση του 1-2, το ριπλέι δικαιώνει τους γηπεδούχους καθώς και ο σκόρερ είναι σε θέση οφσάιντ. Αμφιλεγόμενη και η φάση του Βαλεριάνου με τον Ντουρμάζ (σ.σ. που ο Βαλεριάνος χτυπάει με το πόδι του το κεφάλι του Σουηδού) και την... μονομαχία τους, όπου βγαίνουν 2 κίτρινες, μία στον καθέναν.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα γήπεδο - χωράφι όπου μπάλα δεν μπορούσε να παιχθεί οι Ολυμπιακός και Απόλλωνας επιχείρησαν να παίξουν το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο τραυματισμών λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Οι ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν ξανά τόσο καλή εικόνα, με τον Απολλωνα να στέκεται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς, να ισοφαρίζει και να απειλεί και για 2ο γκολ και γενικά να βγάζει άκρως επιθετικές διαθέσεις. Οι ερυθρόλευκοι χάρις στον Φουστέρ και την θετική εικόνα των Κολοβού και Τσιμίκα βγήκαν νικητές από το παιχνίδι, πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο με 7 πόντους και μαζί και την πρόκριση για την συνέχεια του Κυπέλλου. Ήταν μία επαγγελματική νίκη σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο με 1-2 και με έναν καθ' όλα αξιόμαχο αντίπαλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα