Βελλής κατά Παππά και Τεννέ για το ματς με Ολυμπιακό

Gazzetta team
Βελλής κατά Παππά και Τεννέ για το ματς με Ολυμπιακό

bet365

Ποιος είδε τον Βελλή και δεν τον φοβήθηκε με τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα να τα βάζει με τον Παππά και τον Τεννέ τονίζοντας πως αυτοί οι δύο βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κερδίσει τους «κυανόλευκους».

Ο Σταμάτης Βελλής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ανέφερε χαρακτηριστικά:

Για το παιχνίδι και όσα έγιναν, κατά την άποψή του, σε αυτό: «Το είδα τηλεοπτικά το παιχνίδι. Πλέον δεν πηγαίνω στο γήπεδο για λόγους που δεν θέλω να αναλύσω δημοσίως. Μου κάνει εντύπωση ότι η ομάδα δεν έβγαλε μια ανακοίνωση, αλλά ξέρω πώς πορεύεται ο τωρινός Απόλλων. Η σημερινή διοίκηση έχει μια πολιτική που δεν την κατακρίνω. Ή ταράζεις, όμως, τα νερά ή είσαι μικρός μη φας καμιά φάπα. Εγώ δεν την κατακρίνω αυτή την πολιτική, αλλά προσωπικά ποτέ δεν την ακολούθησα.

Ακόμα και με μια ανακοίνωση, όμως, δεν αλλάζει τίποτα. Αυτό που με ενόχλησε είναι η συμπεριφορά στον αγώνα. Άλλο είναι να βγάζει ανακοίνωση η διοίκηση και άλλο η τεχνική ηγεσία να δείχνει ότι δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα. Όταν αλλάζεις τους παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά στον αντίπαλο, αυτό είναι κάτι που με εξοργίζει. Δεν γίνεται τον παίκτη που σκοράρει να τον αλλάζεις ή να του κάνεις παρατήρηση όταν βάζει γκολ. Δεν γίνεται τον παίκτη που κάνει δυο ευκαιρίες να τον αλλάζεις και να βάζεις μέσο. Δείχνεις πεντακάθαρα ότι δεν θέλεις να απειλήσει η ομάδα σου. Το κάνεις επειδή ξέρεις ότι αν αποκλείσεις τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο, θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Αν είναι έτσι, κατέβα με την Κ-17, ρε αδερφέ.

Οι παίκτες ήταν συγκινητικοί. Είναι ντροπή για τους παίκτες αυτή η συμπεριφορά. Δεν αρμόζει στον Απόλλωνα η τακτική του φόβου και της υποτέλειας. Και μην ακούω ότι τους προστάτευσε από κάρτες, οι κάρτες του Κυπέλλου δεν μετράνε στο πρωτάθλημα. Είναι η ίδια η συμπεριφορά του προπονητή με αυτή του διαιτητή. Η σκέψη ότι “αν δημιουργήσω πρόβλημα στον Ολυμπιακό, θα έχω πρόβλημα”. Δεν με απασχολεί όμως ο διαιτητής, εμένα με νοιάζει ο προπονητής του Απόλλωνα να θέλει να νικήσει. Δεν μπορώ να βλέπω παίκτες που παίζουν σαν θεριά να βγαίνουν αλλαγές για να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό».

Για τις αποφάσεις του Τεννέ και τη διαιτησία: «Ο κ. Μονεμβασιώτης δεν θέλει να προκαλεί, να ανοίγει μέτωπα. Αυτό το καταλαβαίνω. Ο προπονητής όμως πρέπει να χτυπάει το παιχνίδι. Αν είναι να φοβάσαι, κάτσε στο σπίτι σου. Είδα τις τρεις αλλαγές, είδα τι έγινε στη φάση του γκολ, είδα τον Φαρινόλα να βγαίνει, όπως και οι Φατιόν και Βαλεριάνος. Αν είχε πάνω από τρεις αλλαγές, θα έβγαζε και τους υπόλοιπους. Με εξοργίζει αυτό, γιατί είμαι Απόλλων. Οι παίκτες που έπαιξαν με συγκίνησαν. Υπέστησαν τα πάνδεινα από τον Παππά και όμως ήταν πειθαρχημένοι μέχρι αηδίας. Ο διαιτητής ήταν… τι να πούμε. Να μετρήσουμε τα οφσάιντ, το πέναλτι, το γκολ-οφσάιντ; Να πούμε για τον κύριο Σάββα που έπαιζε δεύτερος επόπτης πίσω από τον άλλον; Υποβιβάζουν τη νοημοσύνη μας όλα αυτά.

Είδαμε τι έγινε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο Ιντέγε να ρίχνει μια στον αμυντικό και μετά να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας που έκανε πρώτος επαφή με την μπάλα. Δεν είναι μόνο με τον Απόλλωνα, έχουμε δει σημεία και τέρατα. Επικρατεί ένα κλίμα στη διαιτησία ότι αν δυσαρεστήσεις τον Ολυμπιακό, δεν θα προχωρήσεις. Αυτό πιστεύουν οι διαιτητές. Λειτουργούν κατ’ εντολή; Τι να πω, δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο διαιτητής λειτουργεί υπό καθεστώς τρόμου και αυτό φαίνεται σε κάθε αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος στο γήπεδο, λειτουργεί σαν ευρωπαϊκή ομάδα. Και χωρίς τη βοήθεια της διαιτησίας, θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Ακόμα όμως και η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Σίτι κάνουν 2-3 στραβές. Χθες, ας πούμε, ο Ολυμπιακός είχε μεγάλες ευκαιρίες να νικήσει 3-1. Τις έχασε όμως. Κι εκεί έρχεται ο διαιτητής και καλύπτει την κακή μέρα. Με αυτές τις στραβές θα μπορούσε να υπάρχει ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αλλά σβήνονται και έτσι έρχεται η ανία. Πέναλτι κατά φαντασία, οφσάιντ κατά φαντασία, αποβολή κατά φαντασία και πάει λέγοντας. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να νικήσει χθες, αλλά έτσι που πήγαινε το ματς θα μπορούσε να γίνει στραβή. Τον Ολυμπιακό τον έσωσε ο Παππάς και σε δεύτερο βαθμό ο Τεννές».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που έφυγε από το ποδόσφαιρο: «Δικαιωμένος ένιωσα όταν αποχώρησα. Σιγά μην περίμενα 1,5 χρόνο για να καταλάβω από ένα ματς ότι έκανα καλά που έφυγα. Δεν εστιάζω, όμως, μόνο στον Απόλλωνα. Αν βλέπεις μόνο την ομάδα σου δεν σε ακούει κανείς. Αν δεις τι γίνεται στη Φούτμπολ Λιγκ, είναι ένα τσίρκο. Οι παίκτες είναι απλήρωτοι, στοιχηματίζουν άσο ημίχρονο/διπλό τελικό, παίζουν κόρνερ. Παίζεις με έναν αντίπαλο και δεν ξέρεις αν έρχεται να χάσει, να κερδίσει ή να βγάλει συγκεκριμένο αριθμό κόρνερ».

Για το αν θα αποφάσιζε ξανά να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα: «Εγώ πιστεύω ότι η ΠΑΕ ανήκει στον ιδιοκτήτη. Η ομάδα δεν είναι το ίδιο, ανήκει στον κόσμο που ακολουθεί. Την ΠΑΕ μπορώ να την κάνω ό,τι θέλω, την ομάδα όχι. Γι’ αυτό είχα ρωτήσει τους οπαδούς, γιατί δεν είναι τσιφλίκι μου. Τότε είχαν πει όχι και είναι σεβαστή η άποψή τους. Για μένα όμως, αν δεν σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα. Και ο τρόπος που διαμαρτύρονται οι μεγάλες ομάδες δεν έχει νόημα. Από ουσία δεν υπάρχει τίποτα και απλώς περιμένουν τις εκλογές της ΕΠΟ.

Το θέμα είναι να μπει ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη; Αν το θέμα είναι να βάλουμε τον δικό μας, δεν κάνουμε τίποτα. Αν είναι να πιάσουμε τις ενώσεις για να ψηφίσουν, ας πούμε, τον Βελλή και όχι τον Μαρινάκη, θα αλλάξει τίποτα; Το θέμα είναι να λειτουργούν οι θεσμοί. Κάθε επιχειρηματίας που βάζει τα λεφτά του θα προσπαθεί πάντοτε να έχει πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας. Το θέμα είναι τα κέντρα εξουσίας να έχουν παράθυρα και πόρτες κλειστά. Όταν βάλεις εκεί έντιμους και καθαρούς ανθρώπους που δεν θα απαντούν, θα έχεις κάνει το 80% της δουλειάς. Τότε θα δείτε πως θα καταλαγιάσουν όλοι».

Για τη μη αντίδραση των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου: «Στο χθεσινό ματς αν είχε 5.000 στην εξέδρα, θα τελείωνε ομαλά; Με τόσα οφσάιντ, με πέναλτι που δεν δόθηκε, με γκολ που είναι οφσάιντ; Ακούτε κάποιον Κοντονή να λέει κάτι; Αν γίνει παρόμοιο πράγμα σε άλλο γήπεδο, θα λέμε να συλλάβουν τα κωλόπαιδα, κλπ. Το θέμα είναι τι κάνεις για να τα προλάβεις όλα αυτά. Ευτυχώς οι οπαδοί του Απόλλωνα δεν είναι της κουλτούρας του να σπάνε ή να κάνουν επεισόδια. Δεν βλέπω λοιπόν κανέναν από τους αθλητικούς θεσμούς να λένε κάτι για ένα ματς που υπό άλλες συνθήκες, θα καιγόταν χθες ο Περισσός. Με τέτοιες κινήσεις όμως προλαμβάνεις το επόμενο. Κι έχει κολλήσει ο κ. Κοντονής με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Τρίχες κατσαρές… Εδώ δεν λειτουργούν οι θεσμοί, δεν λειτουργούν τα πειθαρχικά όργανα. Ο μόνος που έχει πει ότι λειτουργούν παράνομα όλα αυτά είναι ο Κούγιας. Εδώ η ίδια η ΕΠΟ παραβαίνει το ίδιο το καταστατικό της και δεν μιλάει κανείς».

Για το αν η μόνη ελπίδα κάθαρσης στο ποδόσφαιρο βρίσκεται στις δικαστικές αποφάσεις: «Είναι ντροπή να λέμε ότι η μόνη ελπίδα του ποδοσφαίρου εναπόκειται στη δικαιοσύνη. Αυτό είναι ξεφτίλα για όλους μας, αλλά δυστυχώς ναι, αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεκαθαρίσει κάτι. Να το πω εντός εισαγωγικών, πρέπει να φύγουν κάποιοι άνθρωποι «δια της βίας». Να έρθει ο νόμος, αφού δεν φεύγεις μόνος, και να σε αρπάξει και να σε βγάλει από το ποδόσφαιρο. Αφού κανείς από το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι δεν σε βγάζει, να το κάνει ο νόμος. Είναι ξεφτίλα για το ποδόσφαιρο, αλλά όντως είναι η μόνη ελπίδα».

Για τη λειτουργία της ΕΕΑ: «Ο μόνος θεσμός που έχει λειτουργήσει στοιχειωδώς σωστά είναι η ΕΕΑ. Και στην περίπτωση του Μελισσανίδη και στην περίπτωση του Μαρινάκη έδειξε ότι δεν διακρίνει ονόματα και έκρινε βάσει του νόμου που είχε στα χέρια της. Είναι ο μόνος θεσμός που μου έχει δώσει ένα δείγμα ότι λειτουργεί ανεξάρτητα. Το ότι ο κ. Κοντονής τον επέκρινε, είναι ένα ατόπημα από την πλευρά της Πολιτείας. Να πούμε λοιπόν κι ένα μπράβο εκεί που πρέπει».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα