Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 3-1

bet365

Ο Ντε Μπρόινε μπήκε, έβαλε, μοίρασε και οδήγησε τους Πολίτες σε ανατροπή τελικού (3-1 την Εβερτον) και στο ραντεβού με τη Λίβερπουλ, για να αποχωρήσει μάλλον με σοβαρή ζημιά.

Η τελευταία εικόνα ήταν η χειρότερη. Ο Ντε Μπρόινε με νάρθηκα σε φορείο να σφαδάζει από τους πόνους. Ο Μάνουελ Πελεγκρίνι σίγουρα θα σιχτιρίζει και θα έχει χρόνο να αξιολογήσει την κατάσταση. Μέχρι τότε όμως μπορεί με τους παίκτες του να ευχαριστούν τον Βέλγο για όσα πρόλαβε να κάνει στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε. Μπήκε στο ματς στο 66' και αφού έκανε το 2-1, μοίρασε το τρίτο, οδηγώντας τη Σίτι στο 3-1 επί της Εβερτον και κατ' επέκταση στον τελικό του League Cup κόντρα στη Λίβερπουλ.

Η Εβερτον με υπέρ της το 2-1 του πρώτου αγώνα, αφού άντεξε την αρχική φούρια των γηπεδούχων, βρήκε το γκολ με την εκπληκτική ενέργεια του Μπάρκλεϊ. Ο Αγγλος μεσοεπιθετικός (18') πήρε τη μπάλα λίγο μπροστά από το κέντρο, άδειασε με προσποίηση δύο αντιπάλους και σούταρε στη γωνία έξω από την περιοχή. Πλέον οι Πολίτες χρειάζονταν την υπέρβαση. Για καλή τους τύχη ισοφάρισαν άμεσα. Ο Φερναντίνιο σούταρε (24'), η μπάλα χτύπησε στο τακουνάκι του Μπέινς, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Ρόμπλες.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε σταδιακά και στο 36' η σουτάρα του Αγουέρο τράνταξε το αριστερό δοκάρι. Ο Ντεουλοφέου (48') νικήθηκε από τον Καμπαγιέρο σε τετ α τετ και έκτοτε άλλη φάση δεν έβγαλαν τα Ζαχαρωτά. Η κεφαλιά του Σίλβα (54') ήταν το δεύτερο δοκάρι της Σίτι, που πλέον έβγαζε διαρκώς στιγμές για γκολ. Στο 70' ήρθε η ανατροπή. Μόνο που αυτό το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς η μπάλα στο γύρισμα του Στέρλινγκ έχει βγει όλη άουτ. Η πάσα ήταν για τον Ντε Μπρόινε που πλάσαρε στην κίνηση από το σημείο του πέναλτι.

Εξι λεπτά αργότερα ο Βέλγος έβγαλε συστημένη σέντρα και με κεφαλιά ψαράκι του Αγουέρο η Σίτι πήρε το σκορ πρόκρισης για τον τελικό. Το άσχημο με τον Ντε Μπρόινε συνέβη στο 88', όταν έπειτα από σύγκρουση με τον Φούνες Μόρι έπεσε πάνω στο πόδι του άτσαλα. Το φινάλε βρήκε την ομάδα του με αυτή την γλυκόπικρη εικόνα να πανηγυρίζει την παρουσία της σε διεκδίκηση κούπας στον θεσμό για πέμπτη φορά στην ιστορία της. Την έχει πάρει στις τρεις από αυτές τις περιπτώσεις, με τελευταία εκείνη του 2014.

Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Κλισί, Σαμπαλέτα, Φερναντίνιο, Ντελφ (45΄Χεσούς Νάβας), Γιάγια Τουρέ (66' Ντε Μπρόινε), Σίλβα (80' Φερνάντο), Στέρλινγκ, Αγουέρο

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ρόμπλες, Γιαγκέλκα, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Στόουνς (77' Κόλεμαν), Μπάρι, Κλέβερλι, Οσμαν (60' ΜακΚάρθι), Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου (60' Κονέ), Λουκάκου.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα