Λεβαδειακός - Καλλονή 1-0

Νίκος Τσιώκος
Λεβαδειακός - Καλλονή 1-0

bet365

Ο Βαγγέλης Μάντζιος βρήκε δίχτυα από την άσπρη βούλα και ο Λεβαδειακός πήρε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2016, επικρατώντας 1-0 της Καλλονής!

Η Καλλονή ήταν καλύτερη, είχε φάσεις, όμως το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάντζιου έκανε τη διαφορά, ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 και επέστρεψε στις νίκες, μετά από 7 σερί ματς χωρίς «τρίποντο» και το «διπλό» επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Λεβαδειακό ο Βερέμκο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μουλόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Τσουρίκοφ αριστερά και οι Γιάχιτς, Μεντί στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μαχαίρας, Μαχαμάτ και μπροστά τους δεξιά ο Καψάσκης, αριστερά ο Μερεμπασβίλι και ο Ατζαγκούν πίσω από τον Μάντζιο.

Για την Καλλονή ο Δαύκος πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τσαμπούρη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γκόλια το αριστερό και τους Μίκιτς, Αναστασιάδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Καλτσάς, Μπλάζιτς και μπροστά τους δεξιά ο Φαβάλι, αριστερά ο Γεωργίου και δεκάρι ο Μανούσος. Στην κορυφή ο Μάρκοβιτς.

Μοιρασμένη κατοχή, η Καλλονή τις φάσεις

Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, όμως η Καλλονή είχε τις φάσεις. Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά, θέλησε να παίξει με κάθετες πάσες, αλλά οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά μετά το δεκάλεπτο και σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ.

Η πρώτη ήρθε στο 15', όταν ο Γιάχιτς δεν απομάκρυνε καλά την μπάλα και αυτή έφτασε στον Γεωργίου, που έπιασε την κεφαλιά από κοντά, με τον Βερέμκο να πραγματοποιεί μεγάλη απόκρουση. Ακολούθησαν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ στο 37' ο σύλλογος της Μυτιλήνης είχε και δοκάρι.

Από εκτέλεση φάουλ του Γκόλια ο Μάντζιος προσπάθησε για απομάκρυνση με κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Μανούσο και να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και να καταλήγει άουτ, με τον Σελίμο να δείχνει κόρνερ, από το οποίο ήρθε η κεφαλιά του Αναστασιάδη, που είχε την ίδια καταλήξη. Παρά ταύτα, η ΑΕΛΚ δεν το έβαλε κάτω και στο 40' σκόραρε από στημένη φάση με ωραία κεφαλιά του Μάρκοβιτς, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ίδιο σκηνικό, αρκούσε το πέναλτι

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τον Λεβαδειακό να μπαίνει δυνατά και την Καλλονή να παίρνει τα ηνία από το δεκάλεπτο και μετά. Πάντως, η διαφορά ήταν ότι αυτή τη φορά είχαμε φάσεις, πέναλτι, πολλές κίτρινες κάρτες και γκολ.

Ο Καψάσκης έκανε ωραία ενέργεια, μία προσποίηση και το ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δαύκου στο 46' και στο 52' ο Γκόλιας πρόλαβε να απομακρύνει με το τακουνάκι (!!!) προ του Μάντζιου, έπειτα από σέντρα του Ατζαγκούν. Η κεφαλιά του Μάρκοβιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βερέμκο στο 59', ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε ο Δαύκος να κάνει την γκάφα του αγώνα.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛΚ ρίσκαρε, ο Μπελγκαζουανί έβαλε την κόντρα, ο Μάντζιος κυνήγησε τη φάση, αλλά ο 27χρονος κίπερ διόρθωσε το λάθος του. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και στο 67' ο Βερέμκο απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μανούσου μέσα από την περιοχή, όμως στο 72' είδαν το έργο τους να γίνεται πιο δύσκολο.

Ο Αναστασιάδης φάνηκε να βρίσκει τον Ατζαγκούν μέσα στην περιοχή, ο Σελίμος έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά όχι και την κίτρινη στον στόπερ της Καλλονής, που θα ήταν η δεύτερη. Από τα 11 μέτρα ο Μάντζιος ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για να διατηρήσει το απόλυτο στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν από εκεί και μέχρι το φινάλε, με την ομάδα της Μυτιλήνης να πιέζει, να έχει τις ευκαιρίες με Ελλακόπουλο, του οποίου του σουτ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, Φαβάλι, που του σουτ του μπλόκαρε ο Βερέμκο, στο 75' και στο 84', αντίστοιχα, όμως δε βρήκε δίχτυα. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λεβαδειακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μέσα στο 2016 και πρώτη μετά από εφτά ανεπιτυχή αποτελέσματα, αφού τελευταίο «τρίποντο» ήταν το «διπλό» επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Man of the match: Από τους πιο δραστήριους παίκτες του Λεβαδειακού ήταν ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, ο οποίος κέρδισε και το πέναλτι υπέρ των Βοιωτών.

Αδύναμος κρίκος: Η Καλλονή δημιούργησε φάσεις, όμως δεν τελείωνε τις φάσεις, ενώ στάθηκε και άτυχη στο δοκάρι του Μανούσου.

Στο ύψος του: Ο Βαγγέλης Μάντζιος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που πήρε ο Ατζαγκούν, άνοιξε το σκορ στη Λιβαδειά και χάρισε στην ομάδα του την πρώτη της νίκη εντός του 2016.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γιάχιτς στο 15', καθώς δεν απομάκρυνε καλά, όμως ο Βερέμκο διόρθωσε τα... κακώς κείμενα, αφού απέκρουσε την εξ' επαφής κεφαλιά του Γεωργίου. Λάθος και από τον Δαύκο στο 60', αλλά το διόρθωσε για να μαζέψει την μπάλα.

Το στραγάλι: Σωστά ακυρώθηκε το γκολ της Καλλονής στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Μάρκοβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ. Όσο για το πέναλτι, ο Αναστασιάδης φάνηκε να βρίσκει τον Ατζαγκούν, με τον Σελίμο να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά όχι και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον στόπερ της Καλλονής, που θα ήταν η δεύτερη. Από εκεί και πέρα, έγιναν μικρά λάθη, ενώ καλή δουλειά έκαναν οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Καλλονή ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε το δοκάρι και τις ευκαιρίες, αλλά γκολ δεν πέτυχε. Κάτι που έκανε ο Λεβαδειακός με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάντζιου για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη μέσα στο 2016 και πρώτη μετά το «διπλό» επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τους Βοιωτούς να έχουν 3 ισοπαλίες και 4 ήττες στα 7 πρώτα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Όσο για τον σύλλογο της Λέσβου, παρέμεινε ουραγός της βαθμολογίας, με το έργο στην υπόθεση παραμονή να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Συνθέσεις ομάδων

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Τσουρίκοφ (46' Μανωλάς), Γιάχιτς, Μεντί, Μαχαίρας, Μαχαμάτ, Καψάσκης, Μερεμπασβίλι (59' Μπελγκαζουανί), Ατζαγκούν (83' Τόπι), Μάντζιος.

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Γκόλιας, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Καλτσάς, Μπλάζιτς (61' Ελλακόπουλος), Φαβάλι, Μανούσος (86' Νομπρέγκα), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (70' Κάρλσον).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα