Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός στο 2ο ημίχρονο... πέταγε φλόγες, νίκησε δια περιπάτου 4-0 τον Ατρόμητο (των χαμένων ευκαιριών) και πάει δυναμικά την Πέμπτη να πάρει την πρόκριση στους «16» κόντρα στην Άντερλεχτ! Στα 16 γκολ έφτασε ο Φορτούνης.
Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό και με άκρως εμφατικό τρόπο, κάτι που ήταν επιβεβλημένο ιδίως για την ψυχολογία του ενόψει Άντερλεχτ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκη με το επιβλητικό 4-0 χάρις στην γκολάρα του Τσόρι στο 10ο λεπτό αλλά και τα τέρματα των Πουλίδο στο 66', Καμπιάσο στο 74' και Φορτούνη στο 85', με τον Έλληνα άσο να φτάνει τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα. Ωραία μπάλα και από τις δύο ομάδες και με αρκετές φάσεις.
Το λίφτινγκ του Σίλβα και η... ανάγνωση για Άντερλεχτ
Όπως αναμενόταν ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Άντερλεχτ. Οκτώ για την ακρίβεια και με ντεμπούτο Βούρου στο φετινό πρωτάθλημα.
Ειδικότερα: Ρομπέρτο κίπερ, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Σαλίνο, κέντρο άμυνας με Ντα Κόστα και Βούρο, άξονας με Καμπιάσο και Κασάμι, επιτελικός ο Τσόρι, άκρα με Φουστέρ και Κολοβό και φορ ο Πουλίδο. Από τους παίκτες που παρέταξε και με βάση την εικόνα τους ο Ίβηρας ήθελε να δει κυρίως τον Σαλίνο για αριστερά, την τριάδα των Καμπιάσο - Κασάμι - Τσόρι αλλά και τον Πουλίδο.
Οι επιλογές του Δέλλα
Ο Τραϊανός Δέλλας - που ως τεχνικός της ΑΕΚ είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον α' γύρο - παρέταξε τον Ατρόμητο ως εξής: κίπερ ο Μπάρκας, Κιβρακίδης και Μπιτόλο οι δύο ακραίοι μπακ, τα στόπερ ο Φυτανίδης με τον Λαζαρίδη, Ουσέρο και Ούμπιντες στο κέντρο και Γροντής ο επιτελικός. Άκρα με Στόιτσεφ και Μπρίτο και φορ ο Παπαδόπουλος.
Με πίεση μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός
Οι ερυθρόλευκοι αντιλαμβανόμενοι από νωρίς πως αυτό το ματς έπρεπε να το κερδίσουν μπήκαν με ανάλογες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν μετά από φάουλ του Τσόρι και κεφαλιά του Κασάμι λίγο άουτ στο 4'.
El Mago Τσόρι και 1-0!!!
Στο 10ο λεπτό χάρις στην επιμονή του Ομάρ που κέρδισε δύο φορές την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Τσόρι για να βάλει ακόμα μία γκολάρα. Ο Αργεντίνος εξαπέλυσε μία σουτάρα με τον Μπάρκα να πέφτει στην γωνία του αλλά να μην μπορεί να βγάλει την μπάλα. Σε αυτό το γκολ βέβαια έχει ευθύνη και ο κίπερ του Ατρόμητου. Ένα λεπτό μετά ο Παπαδόπουλος βγήκε απέναντι από τον Ρομπέρτο αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στο 21' ένα φάουλ του Τσόρι ήταν εξαιρετικά εκτελεσμένο και πέρασε πολύ λίγο άουτ. Στο 23' ο Κασάμι έκλεψε ψηλά και εάν και είχε τουλάχιστον δύο επιλογές για να "σπάσει" την μπάλα (σ.σ. από την μία ο Τσόρι και από την άλλη ο Καμπιάσο) είχε το οπτικό πεδίο για σουτ και το έκανε για πάει λίγο άουτ.
Στο 28' ο Πουλίδο έκανε μία κάκιστη κεφαλιά από θέση βολής και ενώ οι συμπαίκτες του είχαν συνεργαστεί εξαιρετικά για να βγει η φάση. Στο 31' ο Μπάρκας απέκρουσε εντυπωσιακά μία σουτάρα του Φουστέρ.
Ο Ρομπέρτο που τον κράτησε όρθιο και φάσεις εκατέρωθεν
Στο 33' η ομάδα του Περιστερίου είχε μία ακόμα πολύ καλή φάση. Από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες η μπάλα πήγε στον Μπρίτο και δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο. Έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ισπανός την έβγαλε με πολύ καλή επέμβαση για να διώξει μετά ο Κασάμι.
Στο 35' ο Ρομπέρτο είχε νέα επέμβαση σε σουτ του Ούμπιντες. Στο 37' μία κεφαλιά του αφύλακτου Παπαδόπουλου έφυγε άουτ. Ο Ισπανός κίπερ πάντως έδειξε ξανά την αξία του, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Στο 38' ο Ούμπιντες είχε ένα ακόμα σουτ που έβγαλε ο Ρομπέρτο.
Στο 40' ο Φουστέρ μπόρεσε να αποφύγει τον Μπάρκα και να βγάλει μπαλιά για τον Κολοβό που κόπηκε στο τσακ και πριν κάνει την προβολή σε κενή εστία. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός απείλησε και με τον Πουλίδο. Ο Μεξικανός είχε και ένα σουτ άουτ στο 42'. Το α' μέρος πάντως συνολικά ήταν χορταστικό με ωραία μπάλα και φάσεις και από τις 2 ομάδες. Στο 45' ο Καμπιάσο "έσκαψε" ωραία για τον Φουστέρ που έχασε τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Απειλή ξανά με Φουστέρ και γκολ ο Πουλίδο
Στην επανάληψη η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στον Φουστέρ. Ο Ισπανός είχε ένα ακόμα καλό σουτ έξω από την περιοχή με τον Μπάρκα να αποκρούει δύσκολα στο 56'. Τρία λεπτά νωρίτερα ο επόπτης Σίπκας είχε κόψει λανθασμένα με οφσάιντ τον Φουστέρ ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Μπάρκα για να σκοράρει. Στο 61' ένα σουτ του Κολοβού πέρασε έξω.
Στο 66' ο Κασάμι έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Πουλίδο που έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Μπάρκα για το 2-0. Ένα λεπτό μετά ο Κολοβός έχασε τετ α τετ.
Οι δοκιμές του Σίλβα για Πέμπτη και σκόρερ και ο Καμπιάσο
Ο Σίλβα έριξε στην... μάχη στο 68' τους Ιντέγιε και Φορτούνη. Ο Νιγηριανός πήγε στην κορυφή της επίθεσης για να πάει στα άκρα ο Φορτούνης (σ.σ. βγήκε ο Κολοβός) και ο Μεξικανός. Με αυτόν τον τρόπο ο 38χρονος τεχνικός επιχείρησε να δει κατά πόσον μπορούν να "χωρέσουν" οι τέσσερις μαζί (σχήμα δηλαδή με Τσόρι επιτελικό, Φορτούνη και Πουλίδο άκρα και Ιντέγιε κορυφή).
Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει ο Σίλβα πάντως σήμερα η 11άδα που μπορεί να επιλεγεί για την Άντερλεχτ είναι με Ρομπέρτο κίπερ, Ντα Κόστα και Μποτία τα δύο στόπερ (σ.σ. εκτός και εάν είναι έτοιμος ο Σιόβας), άκρα άμυνας με Ομάρ και Σαλίνο, άξονας με Κασάμι, Καμπιάσο και μπροστά τους Τσόρι, άκρα με Φορτούνη και Πουλίδο και κορυφή Ιντέγιε.
Στο 73' ο Φουστέρ είχε ένα ακόμα σουτ που αποκρούστηκε. Στο 74' βρήκε δίχτυα και ο Καμπιάσο! Κόρνερ ο Τσόρι, γύρισμα του Πουλίδο και γκολ του Καμπιάσο με προβολή από κοντά. Στο 79' ο Στόιτσεφ είχε ένα σουτ άουτ.
Σούπερ συνεργασία Ιντέγιε - Φορτούνη και 4-0
Στο 85' ήρθε και άλλο γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ιντέγιε βγήκε από πλάγια θέση, "έσπασε" την μπάλα σε Φορτούνη και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 4-0. Στις καθυστερήσεις ένα σουτ του Μπιτόλο έφυγε άουτ.
MAN OF THE MATCH: Τσόρι και Ρομπέρτο. Ο πρώτος έβαλε ένα ακόμα εξαιρετικό τέρμα (σ.σ. και το πλέον καθοριστικό για το ματς καθώς με αυτό έγινε το 1-0) και ο δεύτερος με πολύ καλές επεμβάσεις κράτησε όρθια την ομάδα του εκεί που έπρεπε. Σε ένα καθοριστικό σημείο που εάν είχε γίνει το 1-1 μπορεί το ματς να είχε πάρει άλλη τροπή.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν σίγουρα οι Φουστέρ και Καμπιάσο. Ο Αργεντίνος έδειξε εκ νέου την δημιουργική του ικανότητα και την μεγάλη του ποιότητα ενώ σκόραρε κιόλας. Ο Ισπανός ήταν ορεξάτος και πάλεψε ιδιαίτερα. Φορτσάτος και ο Κασάμι ενόψει Άντερλεχτ. Έχει βγάλει και την ασίστ στον Πουλίδο, που επίσης χρίστηκε σκόρερ. Θετικός και ο Μεξικανός με γκολ και ασίστ στο τέρμα του Καμπιάσο. Γενικά από τον Ολυμπιακό με εξαίρεση ίσως τον Ντα Κόστα που είχε κάποιες κακές τοποθετήσεις και ορισμένα προβλήματα κάλυψης χώρων ειδικά στο α' 45λεπτο κανένας δεν υστέρησε. Φυσικά υπάρχει και ο Φορτούνης που πολύ απλά δεν σταματάει να σκοράρει. Ο πιτσιρικάς Βούρος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά έχοντας καλή απόδοση αλλά ο Κολοβός όχι και τόσο. Από τον Ατρόμητο μεσοεπιθετικά είχε θετική εικόνα με ενέργειες και φάσεις ο Ούμπιντες.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κυρίως ο Παπαδόπουλος. Ο φορ του Ατρόμητου αποδείχθηκε έως και μοιραίος παίκτης με τις ευκαιρίες που έχασε.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Παπαδόπουλο για την φάση που χάνει στο α' μέρος ενώ υπάρχει και η στιγμή με το γκολ του Τσόρι, με τον Μπάρκα να έχει ευθύνη.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Κύζας δεν έχει κάνει σοβαρά λάθη στο παιχνίδι, έχοντας μία αρκετά καλή εικόνα. Υπήρξαν όμως κάποια λάθη από τους βοηθούς του (του Σίπκα κυρίως), όπως στο 53' που ο Φουστέρ υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ και ενώ έβγαινε απέναντι στον Μπάρκα για να σκοράρει ή η φάση στο 68' όπου ο Κολοβός φαίνεται να είναι εκτεθειμένος στο τετ α τετ που χάνει.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς... αγωνίας όσο έμενε στο 1-0 και ο Ατρόμητος προσπαθούσε. Στην συνέχεια όμως τα πάντα είχαν να κάνουν με τις δοκιμές του Μάρκο Σίλβα για την Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός ήταν ορεξάτος και έπαιξε ωραία μπάλα, κάνοντας ένα εκπλητικό β' μέρος, βγάζοντας πολλές φάσεις και βάζοντας τρία γκολ. Οι Περιστεριώτες άντεξαν και έμειναν στο ματς έως και το 65', ωστόσο η αναποτελεσματικότητα των επιθετικών τους και κυρίως του Παπαδόπουλου όποτε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά και ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις του Ρομπέρτο τους στέρησαν την δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα και το τελικό 4-0 με τον Ολυμπιακό να είναι συνολικά ανώτερος αλλά κυρίως πολύ πιο ουσιαστικός επιθετικά. Με βάση το πως πήγε το παιχνίδι από ένα σημείο και έπειτα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα γκολ. Έτσι πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην... μάχη για την ανατροπή του 1-0 των Βρυξελλών με την Άντερλεχτ στο Γιουρόπα. Ο Τραϊανός Δέλλας ως αντίπαλος του Ολυμπιακού πάντως είχε δεχθεί τέσσερα γκολ με την ΑΕΚ και τέσσερα και τώρα με τον Ατρόμητο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Βούρος, Ελαμπντελαουΐ, Σαλίνο, Κασάμι (68’ Ιντέγε), Καμπιάσο, Ντομίνγκεζ (79’ Μπουχαλάκης), Φουστέρ, Κολοβός (69’ Φορτούνης) και Πουλίδο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουσέρο (75’ Κούρος), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (80’ Ματέι), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Γροντής και Παπαδόπουλος (71’ Λε Ταλέκ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα