Πανιώνιος - Λεβαδειακός 0-2

Νίκος Μαρούδας
Πανιώνιος - Λεβαδειακός 0-2

bet365

Με νίκη ο Πανιώνιος θα... σφιχτοαγκάλιαζε τα πλέι οφ! Τελικά οι «κυανέρυθροι» που έπαιζαν από το 13΄ με δέκα παίκτες (κόκκινη Ανσαριφάρντ), λύγισαν και ο Λεβαδειακός με 2 γκολ του Γιακουμάκη έφυγε με το 0-2 από την Νέα Σμύρνη!

Μετά από 11 παιχνίδια που ήταν αήττητος, ο Πανιώνιος ηττήθηκε μέσα στην έδρα του από τον Λεβαδειακό (0-2), σε ένα ματς που σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος από την ομάδα της Βοιωτίας...

Έτσι έπαιξαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Διούδης, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Τασουλής, Κόρμπος, Ρισβάνης και Βλάχος. Στο χώρο του κέντρου, ο Σιώπης με τον Τζανδάρη ήταν σε ρόλο αμυντικών μέσων, με τους Μασούρα, Μπακασέτα και Καραμάνο να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ.

Στον αντίποδα, ο Άκης Μάντζιος, κατέβασε επίσης την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Βερέμκο κάτω από τα δοκάρια, τους Γιάχιτς, Τριποτσέρη στα στόπερ, έχοντας αριστερά και δεξιά στην άμυνα τους Μανωλά και Μουλόπουλο αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή, ο Στάθης μαζί με τον Μαχαμάτ ήταν σε ρόλο αμυντικών μέσων, με την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μάντζιο να αποτελείται από τους Μίνγκα αριστερά, Γιακουμάκη δεξιά και τον Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού.

Ονειρικό ξεκίνημα για τον Λεβαδειακό

Σίγουρα κανείς στην ομάδα του Λεβαδειακού δεν περίμενε να έχει ένα τέτοιο ξεκίνημα μέσα στη Νέα Σμύρνη κόντρα σε έναν φορμαρισμένο Πανιώνιο. Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 5' έφτασαν στο γκολ, όταν ο Μάντζιος γύρισε στον Γιακουμάκη και αυτός με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

Το εφιαλτικό πρώτο τέταρτο για τον Πανιώνιο και το υπέροχο αντίστοιχα για τον Λεβαδειακό, συνεχίστηκε με την αποβολή του Ανσαριφάρντ με απευθείας κόκκινη. Ο Ιρανός αποβλήθηκε σωστά από τον Δελφάκη, για σκληρό μαρκάρισμα στον Μουλόπουλο στο 13'.

Κυρίαρχος Πανιώνιος, αλλά...

Οι γηπεδούχοι δεν κατέρρευσαν όπως περίμεναν οι περισσότεροι, αντίθετα βγήκαν μπροστά και έκλεισαν τον Λεβαδειακό στην περιοχή του. Οι ευκαιρίες των Κόρμπου και Μπακασέτα όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες, με αποτέλεσμα τελικά ο Πανιώνιος να το πληρώσει...

Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα βρει τον Λεβαδειακό μπροστά με 0-1, όμως στο 45' όλα άλλαξαν! Λάθος γύρισμα του Κόρμπου στον Διούδη, ο Γιακουμάκης πρόλαβε τσίμπησε την μπάλα, την πέρασε πάνω από τον Έλληνα γκολκίπερ και διαμόρφωσε το 0-2 κόντρα στην ροή της αναμέτρησης.

Το δοκάρι τον ξενέρωσε...

Ο Πανιώνιος έπρεπε να... μαζέψει τα κομμάτια του μετά από το γκολ που δέχτηκε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και να προσπαθήσει να γυρίσει το παιχνίδι τούμπα. Οι φάσεις δεν ήταν πολλές στην επανάληψη, όμως στο 59' οι γηπεδούχοι έφτασαν πάρα πολύ κοντά στο 2-1.

Τότε, ο Καραμάνος με ένα πολύ δυνατό γυριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Βερέμκο και χάθηκε η τεράστια ευκαιρία για τον Πανιώνιο να μπει ξανά στο παιχνίδι. Από εκείνη τη φάση και μετά, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα.

Τον έλεγχο ο Πανιώνιος, άνετα ο Λεβαδειακός

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν αυτό το 0-2 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε κλείσει πολύ καλά τους χώρους με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα να την βρει να σπάει το αήττητο 11 αγώνων του Πανιώνιου...

Man of the match: Ο Γιακουμάκης ήταν με καμία αμφιβολία ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο άσος του Λεβαδειακού, σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του με το δεύτερο να είναι και το πιο καθοριστικό, μιας και κυνήγησε μια φάση που φαινόταν χαμένη.

Στο ύψος του: Αρκετά δραστήριος και ο Βαγγέλης Μάντζιος, που έχει την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Λεβαδειακού, ενώ πάντα απασχολούσε έναν από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Πανιώνιου.

Αδύναμος κρίκος: Θα του άνηκε εκτός από αυτή την κατηγορία και η επόμενη, όμως τον... κέρδισε ο Κόρμπος! Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ λοιπόν, ήταν ο αδύναμος κρίκος για τον Πανιώνιο, με τον Ιρανό επιθετικό να αφήνει την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές στο 13', όταν μετά από μια εντελώς αψυχολόγητη κίνηση αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η γκάφα: Αν λοιπόν ο Ανσαριφάρντ άφησε τον Πανιώνιο πολύ νωρίς με 10, ο Κόρμπος τον καταδίκασε σε ήττα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ο αμυντικός των γηπεδούχων, προσπάθησε να γυρίσει στον Διούδη, όμως έβαλε λίγη δύναμη με αποτέλεσμα ο Γιακουμάκης να προλάβει την μπάλα και να γράψει το 0-2.

Το στραγάλι: Ο Δελφάκης έχει κάνει μια καλή διαιτησία. Έχει αποβάλει σωστά τον Ανσαριφάρντ στο 13', με τον Ιρανό να κάνει αντιαθλητικό φάουλ στον Μουλόπουλο. Ίσως έχει κάνει λάθος σε μια φάση στο πρώτο μέρος όπου ο Πανιώνιος ζητάει πέναλτι, καθώς φαίνεται ο Κόρμπος να ανατρέπεται από τον αντίπαλό του...

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος ήθελε να φτάσει τα 12 ματς χωρίς ήττα και να ξεφύγει από τον Αστέρα αλλά δεν τα κατάφερε. Έπεσε πάνω σε έναν Λεβαδειακό που μπήκε στο παιχνίδι προηγήθηκε, ευτύχησε να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα από πολύ νωρίς και διαχειρίστηκε πολύ σωστά το παιχνίδι μέχρι τέλους. Οι «κυανέρυθροι» ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση, αλλά δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς με το γκολ στην εκπνοή του πρώτου μέρους ουσιαστικά να τους... τελειώνει.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής (77’ Μπαργκάν), Κόρμπος, Ρισβάνης, Τζανδάρης (64’ Χαλκιαδάκης), Σιώπης, Μπακασέτας, Βλάχος, Καραμάνος, Μασούρας (60’ Καθάριος), Ανσαριφάρντ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Μαχαμάτ, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Γιάχιτς, Στάθης (Παππάς 93'), Ατζαγκούν, Μίνγκας (Τόπι 77'), Γιακουμάκης (Μπεν 88'), Μάντζιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα