Σίλβα: «Βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω αλλά...»

Σίλβα: «Βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω αλλά...»

Δημήτρης Τομαράς
Σίλβα: «Βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω αλλά...»

bet365

Ο Μάρκο Σίλβα σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Πορτογαλίας μίλησε για τον φετινό τίτλο καθώς και για το μέλλον του στον Ολυμπιακό.
«Είμαστε πανάξια πρωταθλητές, καθώς είμαστε σαφώς ανώτερη ομάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες, πιο ανταγωνιστική και αυτό φάνηκε ακόμη και στο Champions League όπου παίζαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση μέχρι την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άρσεναλ. Όμως, ποτέ δεν αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα και για αυτό το πήραμε μ’ αυτή τη διαφορά», δήλωσε αρχικά ο Μάρκο Σίλβα στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πορτογαλίας «TSF».
«Όταν είσαι στον Ολυμπιακό, είσαι υποχρεωμένος να έχεις ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, είναι το φαβορί και πρέπει να ζεις με αυτό. Έτσι, η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους», σχολίασε μεταξύ άλλων.
Ακόμα ως προς το πρωτάθλημα επισήμανε: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό τίτλο. Ποτέ πριν μια ομάδα δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα από τα τέλη Φεβρουαρίου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και από το γεγονός ότι η ομάδα μου έδειξε εντυπωσιακή πρόοδο. Ήταν μια δύσκολη πορεία και καταφέραμε να νικήσουμε δύσκολους αντιπάλους. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εξαιρετική απόδοση των παικτών μου και από το γεγονός ότι χάσαμε βαθμούς μόλις τον Ιανουάριο. Πήραμε από την αρχή προβάδισμα και καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα τόσο σύντομα. Τώρα μπροστά μας έχουμε έναν άλλο στόχο, το Κύπελλο, είναι κι αυτός ένας τίτλος που κατακτά τα τελευταία χρόνια η ομάδα. Θα παίξουμε με τον ΠΑΟΚ κι αυτός είναι ο λόγος που δεν γιορτάζουμε περισσότερο τώρα. Οι παίκτες θα έχουν χρόνο να ξεκουραστούν μετά.
Όταν αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, ήξερα ότι το πρωτάθλημα είναι βασικός στόχος της ομάδας, που παίρνει αυτό τον τίτλο πολλά χρόνια συνεχόμενα. Επομένως, ήμαστε το φαβορί και το πετύχαμε με συνεχόμενες νίκες και επομένως το πιο σημαντικό ήταν να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό για την ιστορία του συλλόγου: αυτό θα ήταν το αήττητο ή το να εξασφαλίσουμε τον τίτλο όσο πιο νωρίς και να αφοσιωθούμε στο Κύπελλο. Είμαι πολύ περήφανος που τα καταφέραμε και τώρα συγκεντρωνόμαστε στο Κύπελλο για να κατακτήσουμε και αυτό».
Όσον αφορά στο μέλλον του - που όπως ενημερωθήκατε από το θέμα του Gazzetta.gr το πρωί είναι ακόμα ανοιχτό - και το συμβόλαιό του υπογράμμισε: «Υπάρχουν επαφές αυτήν την στιγμή αλλά στο ποδόσφαιρο οι επαφές δεν σημαίνουν απαραίτητα και κάτι. Πρώτα θα πρέπει να συζητήσω με τον πρόεδρο, να αξιολογήσουμε τη χρονιά και στην συνέχεια να δούμε το καλύτερο τόσο για την ομάδα, όσο και για μένα. Όμως να ξεκαθαρίσουμε πως βάσει συμβολαίου είναι να συνεχίσω. Βέβαια, κάποια στιγμή θα ήθελα να κατακτήσω και ένα πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Είναι ο στόχος κάθε Πορτογάλου προπονητή και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση».
Σχετικά με τις εκτιμήσεις του για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, όπου Σπόρτινγκ, Μπενφίκα και Πόρτο είναι αυτές που... μάχονται για τον τίτλο δεν ήταν τόσο ξεκάθαρος. Τόνισε πως όλα είναι ανοιχτά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα