Μπάγερν - Μάιντς 1-2

Gazzetta team
Μπάγερν - Μάιντς 1-2

bet365

Η Μάιντς έφυγε με νίκη 2-1 από το Μόναχο και η Ντόρτμουντ θα υποδεχθεί την Μπάγερν στο -5. Τεσσάρες Γλάντμπαχ και Βέρντερ, βάζει φωτιά στη μάχη της παραμονής η Χόφενχαϊμ.

Και ξαφνικά έχουμε πρωτάθλημα, καθώς η Μάιντς δεν καταλαβαίνει τίποτα! Η ομάδα του Σμιντ έγινε η πρώτη που κερδίζει την Μπάγερν στο Μόναχο φέτος και βρίσκεται ισόβαθμη με την Γκλάντμπαχ στην 4η θέση! Ο Ριμπερί πήρε το βάρος των επιθέσεων των γηπεδούχων από το ξεκίνημα, με τους Βαυαρούς να έχουν την κατοχή και να φτάνουν πολύ κοντά στο γκολ στο 13', όταν ο Κάριους έκανε εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Βιδάλ.

Μπερνάτ (16') και Μπενάτια (17') απείλησαν στη συνέχεια, πριν οι Mainzer ισορροπήσουν και καταφέρουν να προηγηθούν με την πρώτη τους ευκαιρία. Στο 26' ο Ντονάτι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Χάιρο ολομόναχος στην περιοχή έκανε με ωραίο πλασέ το 0-1! Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν κατάφεραν να κάνουν και πολλά πράγματα στο πρώτο μέρος, με την καλύτερη ευκαιρία να χάνεται στο 43' με τον Ρόμπεν και το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη εκείνοι που έχασαν την πρώτη ευκαιρία ήταν οι φιλοξενούμενοι με τον Μάλι στο 51', όμως οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό και άρχισαν να πιέζουν. Τελικά, το γκολ που άξιζε η Μπάγερν ήρθε στο 64' με συρτό σουτ του Ρόμπεν εκτός περιοχής και η πίεση αυξήθηκε. Οι παίκτες του Σμιντ κρατούσαν το 1-1 με νύχια και με δόντια, πριν καταφέρουν να φτάσουν στη μεγάλη νίκη με σουτ του Κόρδοβα λίγο έξω από την περιοχή στο 86'! Αυτό σημαίνει ότι η Μπάγερν θα ταξιδέψει στο Ντόρτμουντ με την διαφορά από την Μπορούσια να είναι στο +5.

Στο... κόλπο η Ντόρτμουντ!
Λίγες μέρες μετά την πρόκριση στους «16» του Europa League σε βάρος της Πόρτο τα νέα συνεχίζουν να είναι ευχάριστα για την Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια επικράτησε εκτός έδρας της Ντάρμσταντ (0-2) και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Μπάγερν στο Μόναχο από την Μάιντς (1-2). Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες στην Bundesliga (έχει δεχθεί ένα γκολ στις 6 τελευταίες αγωνιστικές) και υποδεχόμενη την επόμενη αγωνιστική τους Βαυαρούς μπορεί να ρίξει τη διαφορά στους δύο βαθμούς. Η BvB άνοιξε το σκορ στο 38' με ένα πολύ ωραίο ομαδικό γκολ. Ο Χούμελς έκανε τακουνάκι για τον Γκονσάλο Κάστρο, εκείνος έβγαλε σέντρα στον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος έκανε την κεφαλιά, ο Ματένια απέκρουσε αλλά ο Αντριάν Ράμος ήταν εκεί που έπρεπε για να σκοράρει στην κενή εστία (0-1). Στο 44' ο Γκουντογκάν νικήθηκε από τον Ματένια σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ όμως νωρίς στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ καθάρισε την υπόθεση νίκη με πλασέ του Ντουρμ μέσα από την περιοχή και προστάτευσε μέχρι το τέλος το σημαντικό υπέρ της αποτέλεσμα.

Επιτέλους νίκη για Σάλκε
Η Σάλκε επιβλήθηκε δύσκολα με 3-2 του Αμβούργου, πήρε την πρώτη της νίκη μετά από 3 αγωνιστικές και βρίσκεται στο -1 από την 4άδα. Πολύ ωραίο ματς στην Veltins Arena, με τους Δεινόσαυρους να προηγούνται, όμως να μένουν και 10 παίκτες στο τέλος του πρώτου μέρους και να γνωρίζουν την ήττα. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 4' μετά από μπαλιά του Σακάι και τελείως λάθος εκτίμηση του Νόιστεντερ, ο Μίλερ έκανε το 0-1!

Η συνέχεια βρήκε τους βασιλικούς μπλε να πιέζουν και τον Άντλερ να κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Στο 6' ο Μπελχαντά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ενώ στο 25' ο Χούντελαρ είδε τον Άντλερ να βγάζει εντυπωσιακά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και δικαιώθηκαν στο 37', όταν μετά από λάθος στην άμυνα του Αμβούργου, ο Μάιερ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1! Τα πάντα άλλαξαν στο 45', όταν ο Τζουρού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη μέσα σε 5'.

Η Σάλκε το εκμεταλλεύτηκε στην επανάληψη, όπου κυριάρχησε, με την ανατροπή να έρχεται στο 66', όταν ο Χούντελαρ με ωραία κεφαλιά – από θέση οφσάιντ – έκανε το 2-1! Οι παίκτες του Μπράιτενραϊτερ δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, ο Σεπφ έκανε το 3-1 στο 77', ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-2 στο 90', όταν μετά από σέντρα του Μίλερ ο Κάτσαρ με κεφαλιά νίκησε τον Φέρμαν.

Συνεχίζει η Χέρτα
Συνέχεια στην εξαιρετική σεζόν έδωσε η Χέρτα η οποία επικράτησε 2-0 της Αϊντραχτ και παρέμεινε στην 3η θέση της Bundesliga και το +3 από Γκλάντμπαχ και Μάιντς. Αυτή κόντρα στην Φρανκφούρτη ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Παλ Ντάρνταϊ. Το σκορ άνοιξε στο 63' όταν ύστερα από προσπάθεια του Σάλομον Καλού από αριστερά, ο Βάιζερ έστειλε την μπάλα στη γωνία γράφοντας το 1-0. Το 2-0 που σφράγισε τη νίκη για τους Βερολινέζους πέτυχε στο 78' πέτυχε ο Ιβοριανός επιθετικός μετά την ασίστ του Τσιγκέρτσι.

Τεσσάρα η Γκλάντμπαχ
Επιστροφή στις νίκες για την Γκλάντμπαχ που συνέτρψε με 4-0 την Στουτγκάρδη και διατήρησε την 4η θέση της Bundesliga. Η ομάδα του Αντρέ Σούμπερτ ήταν σαφώς ανώτερη από τους Σουηβούς των οποίων το εμπόδιο προσπέρασε με χαρακτηριστική άνεση φτάνοντας τις τρεις σερί εντός έδρας νίκες. Στο 16' άνοιξε το σκορ όταν ο Νόρντβαϊτ έβγαλε στα δεξιά στον Τζόνσον ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Αζάρ, που από κοντά έγραψε το 1-0. Το 2-0 για τους γηπεδούχους έγινε στο δεύτερο μέρος και το 60' με τον Ράφαελ να εκμεταλλεύεται την τραγική λειτουργία της άμυνας της Στουτγκάρδης και να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα (2-0). Οκτώ λεπτά αργότερα ο Νταού έφυγε από δεξιά και έδωσε στον Χέρμαν που σημάδεψε σωστά για το 3-0 ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Γκρόσκροϊτς με αυτογκόλ ύστερα από σέντρα του Χέρμαν από δεξιά.

Νίκη-ελπίδα για Χόφενχαϊμ
Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία πέτυχε η Χόφενχαϊμ κόντρα στην Αουγκσμπουργκ (2-1) η οποία έχει τον ίδιο στόχο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25' όταν το σουτ Βάργκας πήγε στο δοκάρι και αφού ο Φιτς δεν κατάφερε να μαζέψει, ο Οχς έδωσε στον Φόλαντ που έγραψε το 1-0. Η Αουγκσμπουργκ κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο καθώς στο 40' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζίλε σε φάση με τον Εσβαϊν. Ο Φερχέγκ ξεγέλασε τον Μπάουμαν για το 1-1 πετυχαίνοντας το 16ο γκολ στην Bundesliga και 14ο από τη λευκή βούλα. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση ήρθε στο 81' ο Ουτς σημάδεψε σωστά ύστερα από προσπάθεια του Κράμαριτς από πλάγια (2-1).

Χατ τρικ ο Πισάρο, τεσσάρα η Βέρντερ
Η Λεβερκούζεν πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και η Βέρντερ το εκμεταλλεύτηκε και τη διέλυσε με 4-1. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 5' ο Μπαρτελς με ξερό σουτ έκανε το 0-1. Ο Γκαρσία στο 19' θα μπορούσε να είχε κάνει και το 0-2, με τους γηπεδούχους να αργούν να μπουν στο ματς. Τα κατάφεραν μετά το 25', απείλησαν με τον Μπραντ (31') και τον Τσαλχάνολγου (44'), όμως το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Βέρντερ να φτάνει και σε δεύτερο γκολ. Στο 55' ο Χίλμπερτ έδωσε λάθος πάσα στον Κράμερ, ο Πισάρο έκλεψε και πλάσαρε άψογα για το 0-2! Με τον Σμιντ να είναι τιμωρημένος, οι ασπιρίνες παραδόθηκαν πολύ εύκολα. Στο 65' ο Πισάρο έκανε το 0-3 με πέναλτι, που έκανε ο Γουέντελ στον Γιουνούζοβιτς, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν ανέλπιστα στο 69', όταν ο Τζιλομποτζί αντί να γυρίσει την μπάλα στον Βίντλαντ την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Για τη μεγάλη αντεπίθεση της Μπάγερ, όμως, ούτε λόγος, καθώς στο 83' ο Πισάρο με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γιουνούζοβιτς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των πράσινων, που ετοιμάζονται για τον αγώνα της σεζόν με το Αννόβερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα