Ρομπέρτο: «Ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος»

Ρομπέρτο: «Ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος»

Gazzetta team
Ρομπέρτο: «Ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος»

bet365

Ο Ρομπέρτο μίλησε για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον Ολυμπιακό, τα όσα βίωσε στην Τούμπα και τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ.

Η επιθυμία του να αγωνιστεί ξανά σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, ο κύκλος στον Ολυμπιακό που ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει, τα επεισόδια στην Τούμπα, ο Μασάντο που τον εξέπληξε κι η απογοήτευση από Άρσεναλ και Άντερλεχτ.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην ισπανική έκδοση του Goal:

Για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς, αυτά τα γεγονότα είναι συνηθισμένα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Αυτοί προηγήθηκαν, εμείς το ανατρέψαμε υπήρχε ένταση και πολύς σεβασμός ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο 84' όμως υπήρξε μία αμφισβητούμενη φάση όπου οι αντίπαλοι ζήτησαν πέναλτι, ο διαιτητής δεν το έδωσε και η αντίδραση του κόσμου ήταν να εισβάλλει μέσα στο γήπεδο, να επιτεθεί και να εκτοξεύει αντικείμενα. Τα έχουμε δει και άλλες φορές».

Για το αν φοβήθηκε: «Σίγουρα οι παίκτες προφανώς προστατεύονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να προστατευτεί από μία πέτρα που του έρχεται στο κεφάλι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Για προληπτικούς λόγους η αντίδραση είναι να μπεις στα αποδυτήρια και να περιμένεις να βγουν εκτός γηπέδου. Δεν φοβήθηκα, αλλά δεν είναι κάτι φυσιολογικό ή ευχάριστο».

Για το αν έχει την καυτή ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα: «Αυτό λέω σε όλο τον κόσμο. Στην αρχή σε εντυπωσιάζει, αλλά μετά το συνηθίζεις και το παίρνεις ως δεδομένο ενώ δεν είναι. Στο πέρασμα του χρόνου γίνονται πράγματα στα οποία δεν δίνεις σημασία, αλλά λογικά θα έπρεπε. Δυστυχώς συνηθίζεις σε αυτά τα πράγματα».

Για την εξέλιξη της σεζόν: «Έχουμε κατορθώσει πολλά στο εγχώριο επίπεδο. Σπάσαμε το ρεκόρ συνεχόμενων νικών, είμαστε πρωταθλητές με μόνο μία ήττα και μία ισοπαλία, σε μία ημερομηνία που κανείς δεν είχε καταφέρει προηγουμένως. Κερδίσαμε 2-1 τον ημιτελικό Κυπέλλου και στην Ελλάδα κάνουμε μία μεγάλη σεζόν».

Για τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ: «Στο τέλος ο καθένας έχει τα όριά του. Η νίκη επί της Άρσεναλ, οι νίκες επί της Ζάγκρεμπ και ο ανταγωνισμός με τη Μπάγερν και στα δύο παιχνίδια μεγάλωσαν πολύ τις προσδοκίες. Είχαμε δύο μεγάλες απογοητεύσεις φέτος, η πρώτη όταν δεν μπορέσαμε να περάσουμε την Άρσεναλ ενώ μας έφτανε ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ, η δεύτερη με τον αποκλεισμό στον πρώτο νοκ - άουτ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η δεύτερη ήταν πιο οδυνηρή γιατί ήμασταν προετοιμασμένοι να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Όμως στην Ευρώπη ποτέ δεν είναι δεδομένο ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλά».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ και πώς εξελίσσεται: «Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά. Στο Γιουρόπα Λιγκ υπάρχουν κορυφαίες ομάδες, στο ίδιο επίπεδο με το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες έσφιξαν το ζωνάρι, είπαν ''εδώ είμαστε'' και πέρασαν αυτές που όλοι περίμεναν, εκτός από εμάς».

Για την ελληνική κρίση: «Είναι μία δύσκολη στιγμή. Η οικονομία είναι η βάση για το μέλλον όλων των δραστηριοτήτων και είναι λογικό να έχει προτεραιότητα. Υπήρξαν στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας και ο κόσμος δεν ήξερε τι να περιμένει, ποιο θα ήταν το μέλλον της οικονομίας, των καταθέσεων. Δόξα τω Θεό αυτό πέρασε γρήγορα, επιβλήθηκαν έλεγχοι κεφαλαίων, ο κόσμος άρχισε να προσαρμόζεται σε έναν νέο τρόπο ζωής, πιο λιτό, λόγω της δυσκολίας ανάληψης μετρητών. Σταδιακά η κατάσταση σταθεροποιείται. Η ελληνική οικονομία παραμένει στο ίδιο επίπεδο, αλλά ο κόσμος ξεπέρασε τον φόβο και προσαρμόστηκε στο νέο σύστημα με τον καιρό, όπως και σε άλλες χώρες που υπέφεραν».

Για το αν τον εξέπληξε κάποιος παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Μου άρεσαν πολύ σαν ομάδα. Και στα δύο ματς έδειξαν μεγάλη ένταση και εκεί βάσισαν τις ελπίδες τους για να προκριθούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Είχα παίξει με τον Πάουλο Μασάντο, αλλά δεν ήταν τόσο σημαντικός στον Ολυμπιακό και με εξέπληξε το πώς σε λίγους μήνες πήρε τα ηνία της ομάδας και έγινε η ''μηχανή'' της».

Για τον Άλαν Πουλίδο: «Είναι ένα πολύ νέο παιδί, ζει διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το Μεξικό. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό, δύσκολο. Εδώ ξεκίνησε από το μηδέν πρακτικά αλλά προσαρμόζεται καλά. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχει απίστευτα σωματικά προσόντα και στο τελευταίο μέρος της σεζόν είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας και νομίζω ότι θα έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη. Όσον αφορά την Εθνική του δεν ξέρω πώς είναι οι άλλοι επιθετικοί, αλλά νομίζω ότι βρίσκεται στο επίπεδο του να είναι ανταγωνιστικός».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ισπανία: «Ναι. Είμαι φιλόδοξος και μου λείπουν πολλά, θέλω να επιστρέψω σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Ζω μία διαφορετική πραγματικότητα στην ομάδα μου, είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος, κατακτούμε τίτλους και παίζουμε στην Ευρώπη, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να κλείσει ένας κύκλος και να αρχίσει κάτι καινούριο. Στην Ισπανία; Δεν ξέρω, γιατί όλα εξαρτώνται από τις προτάσεις που έχεις, αλλά θα ήθελα σίγουρα να επιστρέψω σε έναν μεγάλο πρωτάθλημα».

Για το αν ο εκπρόσωπός του θα ψάξει για μεταγραφή: «Κανείς δεν ξέρει, όπως δεν ήξερε κανείς ότι θα έμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα, όπως έγινε. Αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα το μελετήσουμε».

Για τους βραχυπρόθεσμους στόχους του (σ.σ.: η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε προφανώς πριν την απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου): «Να πάρουμε το Κύπελλο στην Ελλάδα, είμαστε σε δύσκολο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και στον τελικό θα είναι ΑΕΚ ή Ατρόμητος, δυνατές ομάδες. Δεν έχω άλλες προσδοκίες μέχρι το καλοκαίρι, μόνο η Ισπανία να πάρει το Euro».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα