Χαλ – Αρσεναλ 0-4

Χαλ – Αρσεναλ 0-4

Χαλ – Αρσεναλ 0-4

bet365

Επειτα από πέντε ματς χωρίς να πανηγυρίσουν, οι Λονδρέζοι καθάρισαν με 0-4 στο σπίτι της Χαλ στον μεταξύ τους επαναληπτικό του FA Cup και πέρασαν στα προημιτελικά.

Το 1998 είχε μετρήσει έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη. Εκείνο ήταν και το χειρότερο σερί που έχει ζήσει η Αρσεναλ επί των ημερών του Αρσέν Βενγκέρ. Λίγο ήθελε λοιπόν και θα το ισοφάριζε. Ωστόσο, στη Χαλ ολοκλήρωσε αυτή την κακή πορεία των πέντε αγώνων που είχε ξεκινήσει με εκείνο το εντός έδρας 0-0 και πάλι με τη Χαλ. Ενα αποτέλεσμα που οδήγησε και σε αυτόν τον επαναληπτικό, τον οποίο οι Λονδρέζοι καθάρισαν με 0-4, για να προκριθούν στα προημιτελικά.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι, έχοντας και πάρα πολλές αλλαγές στην 11άδα τους. Χωρίς γκολ φαινόταν ότι θα έληγε το Α' μέρος, αλλά τότε ήρθε το αβίαστο δωράκι του Μάιλερ (42'), ο οποίος ανεξήγητα έδωσε πάρε βάλε στον Ζιρού. Ο Γκιμπς με φοβερό πλασέ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι (44'), αλλά λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ ο Ράμσεϊ με ανάποδη κεφαλιά (66').

Λίγο αργότερα (72') με προβολή ο Ζιρού έβαλε το δεύτερο του για το 2016 και το 20ό συνολικά στη σεζόν. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Γουόλκοτ που με πλασέ (77') και σουτάρα διαγώνια (89') ολοκλήρωσε το πέρασμα της ομάδας του Βενγκέρ από το «KC Stadium» και την έστειλε στο ραντεβού για τους «8». Εκεί όπου την Κυριακή θα κοντραριστεί με τη Γουότφορντ.

* Ηταν η έκτη διαδοχική νίκη της Αρσεναλ σε αυτό το γήπεδο, σκοράροντας σε όλες τις περιπτώσεις το λιγότερο από δύο γκολ!

* Η Αρσεναλ μετράει 12 νίκες και 4 ισοπαλίες σε νοκ άουτ κόντρα σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Τελευταία ήττα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον Γενάρη του 1996!

* Και οι τρεις αλλαγές της Αρσεναλ ήταν αναγκαστικές!

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μέρτεσακερ (33' Μονρεάλ), Γκάμπριελ (57' Ράμσεϊ, 73' Αντελεϊντ), Τσέιμπερς, Γκιμπς, Φλαμινί, Κάμπελ, Ελνενί, Αϊόμπι, Γουόλκοτ, Ζιρού.

 

Τελευταία Νέα