Γκιρτζίκης: «Ο Παναθηναϊκός υποτιμά τον εαυτό του!»

Γκιρτζίκης: «Ο Παναθηναϊκός υποτιμά τον εαυτό του!»

Δημήτρης Τομαράς
Γκιρτζίκης: «Ο Παναθηναϊκός υποτιμά τον εαυτό του!»

bet365

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης μίλησε στο Gazzetta.gr για την μηνυτήρια αναφορά του Παναθηναϊκού και τη διορία της FIFA και της UEFA για το Κύπελλο!

Από τη μία η διορία για το Κύπελλο, από την άλλη η μηνυτήρια αναφορά του Γιάννη Αλαφούζου στον Άρειο Πάγο για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, μιλώντας στο Gazzetta.gr, τοποθετήθηκε και για τα δύο.

«Από τον περασμένο Μάιο η FIFA και η UEFA μας έχουν προειδοποιήσει. Από τον περασμένο χρόνο είμαστε σε ένα μόνιμο καθεστώς επιτήρησης και παρακολούθησης από τις δύο Ομοσπονδίες, αλλά δυστυχώς ορισμένοι το έχουν ξεχάσει αυτό. Είχαν ξεχάσει το... καμπανάκι. Η ΕΠΟ μετά την σημερινή κίνηση συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να περιμένει από τα αρμόδια όργανα τις ανάλογες αποφάσεις, δεν καταλαβαίνουμε το λόγο που θα πρέπει ο κύριος Κοντονής και η κυβέρνηση να καλεί ιδιοκτήτες Σούπερ Λιγκ και οτιδήποτε άλλους εκτός από τους πλέον αρμόδιους που είμαστε εμείς της ΕΠΟ. Δεν είναι μόνο το Κύπελλο. Είναι και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν ακόμα και με την τροπολογία για το εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών», τόνισε με νόημα ο Γκιρτζίκης, αναφερόμενος στην συνάντηση που επιθυμεί ο Κοντονής με τους «μεγάλους», την ώρα που η Ομοσπονδία συνεχίζει να δουλεύει για την επανέναρξη του θεσμού.

Όσον αφορά την κίνηση του Παναθηναϊκού να προσφύγει στον Άρειο Πάγο; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τυχόν κυρώσεις στους «πράσινους», ωστόσο ξεκαθάρισε: «Ο Παναθηναϊκός συνέχεια αυτό το πράγμα κάνει, λειτουργεί με τέτοιες κινήσεις, ανακοινώσεις και τα λοιπά. Δεν είναι συνταγή αυτή, δεν είναι αυτή η λύση. Προσωπικά δεν θέλω να θίξω ούτε πρόσωπα ούτε συλλόγους, ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, όμως μ' αυτά που κάνει υποτιμά τον εαυτό του. Πως να το κάνουμε; Δεν είναι ενέργειες αυτές. Και δεν επιτρέπεται να παρεκτρέπονται φίλαθλοι σε γήπεδα και εμείς να μην τους αξιολογούμε σωστά, ή να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε, ή να κάνουμε πως δεν βλέπουμε.

Αυτή η λογική του να ρίξουμε τον Γκιρτζίκη ή τη διαγραφή του Παππά όχι μόνο δεν δίνει λύσεις, αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έπρεπε να επιλύσει. Οι ομάδες θα έπρεπε να καταλάβουν ότι πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το ποδόσφαιρο και να τους ενδιαφέρει να πάει μπροστά το άθλημα. Να είναι οι πρώτες που δεν θα δικαιολογούν και θα καταδικάζουν τα οποιαδήποτε επεισόδια και κακώς κείμενα. Επίσης να καταλάβουν επιτέλους όλοι τους πως άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις. Οχι αυτοί και σίγουρα όχι με βάσει τις κινήσεις που κάνουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα