Ρεζέρβες αξίας 9 εκατομμυρίων

Ρεζέρβες αξίας 9 εκατομμυρίων

Αντώνης Σαούλης
Ρεζέρβες αξίας 9 εκατομμυρίων

bet365

Ο Ολυμπιακός μετά και την πώληση του Μπενίτες, έφτασε τις πέντε με παίκτες που είχαν δοθεί δανεικοί γιατί δεν χώραγαν στο ρόστερ...

Οι πωλήσεις των Μήτρογλου (15 εκατ. ευρώ σε Φούλαμ), Μανωλά (15 εκατ. ευρώ σε Ρόμα) και Σάμαρη (10 εκατ. ευρώ σε Μπενφίκα) ήταν εντυπωσιακές. Αλλά μιλάμε για παίκτες βασικούς οι οποίοι φάνηκαν ακόμα περισσότερο μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ και ταυτόχρονα ήταν διεθνείς. Μπορεί κάποιος να έχει αντιρρήσεις για το ποσό που καταβλήθηκε αλλά αυτό το πιστώνεται ο Ολυμπιακός και το πως λειτουργεί πλέον στα deal.

Ομως εξίσου εντυπωσιακό είναι το ότι πουλάει (και μάλιστα ακριβά) ακόμα και τις ρεζέρβες του. Τους παίκτες που δεν υπολογίζονταν αλλά ουδέποτε ο σύλλογος αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους. Και δικαιώνεται μιας και από το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έχει βάλει στα ταμεία του κοντά στα 9 εκατομμύρια ευρώ από παίκτες που είτε δεν έπαιξαν ποτέ με την ερυθρόλευκη, είτε είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, είτε δεν υπολογίζονταν από τον Μάρκο Σίλβα!

Ενάν, Ντοσεβί, Γιαταμπαρέ, Διαμαντάκος και τώρα Μπενίτες έβαλαν στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός κοντά στα 9 εκατ. ευρώ. Βγάζοντας και κέρδος από τις αγορές που είχαν κάνει για κάποιους από αυτούς (Γιαταμπαρέ και Μπενίτες).

Ο «Κονέχο» λοιπόν είναι πλέον παίκτης της Κρουζ Αζούλ. Η μεξικάνικη ομάδα αποφάσισε να ενεργοποιήσει το buy out των 4 εκατ. ευρώ και να τον κάνει δικό της. Απολύτως λογικό μιας και ο Μπενίτες είναι δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ζινιάκ (8 ο Γάλλος, 7 ο Παραγουανός).

Αυτά τα 4 εκατ. ευρώ έρχονται να προστεθούν στα 2,5 εκατ. ευρώ που έδωσε η Βέρντερ για τον Γιαταμπαρέ και στο 1,3 που έδωσε η Σταντάρ Λιέγης για την αγορά του Ντοσεβί. Επίσης μία λογική αγορά για τον Ντοσεβί ο οποίος σε 29 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) έχει 6 γκολ και 14 ασίστ!

Υπάρχει και η αγορά του Δημήτρη Διαμαντάκου στην Καλσρούη (με ένα ποσό κοντά στις 800.000 ευρώ) ενώ από το καλοκαίρι η Εβερτον είχε αγοράσει τον Ενάν (κοντά στις 250.000 ευρώ).

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ενάν δεν έπαιξε ποτέ με την φανέλα του Ολυμπιακού! Ο Γιαταμπαρέ τελείωσε την ερυθρόλευκη καριέρα του με μόλις 10 παιχνίδια και 399 λεπτά συμμετοχής! Ο Διαμαντάκος στην πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» είχε αγωνιστεί σε 17 ματς. Ντοσεβί και Μπενίτες είχαν βγάλει μια γεμάτη σεζόν.

Ομως αν αναλογιστεί κανείς τον συνολικό χρόνο συμμετοχής που είχαν στον Ολυμπιακό με τα λεφτά που πήγαν στην ομάδα είναι αρκετά. Πόσω μάλλον όταν ο Ντοσεβί και ο Ενάν αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι και ο Διαμαντάκος είναι προϊόν της ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Οι πωλήσεις των δανεικών:
Μπενίτες 4 εκατ. ευρω σε Κρουζ Αζούλ
Ντοσεβί 1,3 εκατ. ευρω σε Σταντάρ Λιέγης
Γιαταμπαρέ 2,5 εκατ. ευρώ σε Βέρντερ Βρέμης
Ενάν 280 χιλιάδες ευρώ σε Εβερτον
Διαμαντάκος 800.000 ευρώ σε Καρλσρούη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα