Προθεσμία και... Grexit! (pic&vids)

Βασίλης Τσίγκας
Προθεσμία και... Grexit! (pic&vids)

bet365

Μία εβδομάδα περιθώριο δίνουν UEFA και FIFA, για να υπάρξει απόφαση επανέναρξης του Κυπέλλου. «Ναυάγιο» στην συνάντηση, δεν αλλάζει γνώμη ο Κοντονής και ο αποκλεισμός δείχνει πιο κοντά από ποτέ!

Κανένα αποτέλεσμα δεν βγήκε από την συνάντηση του Υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή, με τα κλιμάκια των UEFA και FIFA, με το ποδοσφαιρικό «Grexit» να είναι και πάλι... ορατό! Ο Κοντονής ζήτησε αυτοκάθαρση της ΕΠΟ για να επαναρχίσει το Κύπελλο, δηλαδή απομάκρυνση του προέδρου και όλων των μελών της Ομοσπονδίας και γενικά των ατόμων που εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις, αλλά και να λειτουργήσει άμεσα η επιτροπή δεοντολογίας, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει το κύπελλο και δεν φοβάται ενδεχόμενο ευρωπαϊκό αποκλεισμό! Διαβάστε ΕΔΩ όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση. Η απάντηση του Γκιρτζίκη ήταν αυτό αποτελεί ουσιαστικά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και δεν μπορεί να υπάρξει έτσι «χρυσή τομή».

Επί της ουσίας δηλαδή... αδιέξοδο, γεγονός που διαφάνηκε και από τις πρώτες δηλώσεις. Οι Ομοσπονδίες, όπως είναι ήδη γνωστό, ως μέση λύση πρότειναν ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει με ξένους διαιτητές και χωρίς οπαδούς, ή μόνο με μαθητές, προκειμένου να προσπεραστεί το εμπόδιο της Πολιτείας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξαν στο τραπέζι και την πρόταση να υπάρξουν ξένοι διαιτητές στο Πρωτάθλημα και από την επόμενη χρονιά! Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή δεν διαφαίνεται διάθεση αλλαγής απόφασης από τον Υπουργό, γεγονός που για την UEFA και τη FIFA δείχνει ότι συνεπάγεται ξεκάθαρα με παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και άρα με αποκλεισμό, για το ενδεχόμενο του οποίου είχε γράψει από την Τρίτη το Gazzetta.gr.

O πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και επικεφαλής της αντιπροσωπίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, βγαίνοντας από τη συνάντηση τόνισε: «Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου.

Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις.

Παράλληλα, δεν έκρυψε πως υπάρχουν πιθανότητες και για διακοπή πρωταθλήματος! «Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος βίας. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε έτσι. Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Θα μπορούσε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν συνέπειες; «Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League».

Διαβάστε όσα δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Με Γκιρτζίκη και αποδοκιμασίες η άφιξη

Στο Υπουργείο βρέθηκε η αντιπροσωπεία της UEFA και της FIFA λίγο μετά τις 13,20, συνοδεία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη. Μάλιστα, αυτός έγινε δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς της ΑΕΚ που βρίσκονταν στον χώρο, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Κύπριος Κώστας Κουτσοκούμνης, ενώ το παρών έδωσε και ο ειδικός επί νομικών θεμάτων, Ελληνοϊταλός, Άντζελο Ρηγόπουλος. Όσο για την ΕΠΟ, πέρα από τον Γκιρτζίκη, συμμετέχει στην συνάντηση και ο Παυσανίας Παπανικολάου.

Αντίδραση από ΕΠΟ

Έντονη ήταν η ενόχληση των ανθρώπων της ΕΠΟ, από την εικόνα του «απροστάτευτου» όπως το χαρακτήριζαν, Υπουργείου, με την Ομοσπονδία να μιλά ανοιχτά για ελλειπή μέτρα ασφαλείας. «Απαράδεκτο το Υπουργείο που δεν μερίμνησε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στη συνάντηση. Έξω από ΣτΕ υπήρχαν κλούβες των ΜΑΤ, ενώ σήμερα που ανέμεναν πιθανά επεισόδια τους άφησαν να μπουν μέχρι και μέσα στο Υπουργείο», αναφέρουν κύκλοι της ΕΠΟ. Μάλιστα, έντονη φέρεται να είναι και η δυσαρέσκεια των ανθρώπων από FIFA και UEFA, για τις εικόνες που αντίκρισαν κατά την άφιξή τους.

Πρώτα... τετ α τετ και μετά συζήτηση

Στις 14.32 ξεκίνησε η συζήτηση, αφού για σχεδόν μία ώρα βρέθηκαν στο γραφείο του Υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, μαζί και με τον Κώστα Κουτσοκούμνη. Μετά το... τετ α τετ αυτών, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα και ξεκίνησε η συζήτηση παρουσία και των υπολοίπων, μαζί με τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών. Παρά την καθυστέρηση της έναρξης, πάντως, η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 16.00, όπως αναμενόταν, προκειμένου οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA να προλάβουν την πτήση τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα