Σε... αναμμένα κάρβουνα στην ΕΠΟ

Δημήτρης Τομαράς
Σε... αναμμένα κάρβουνα στην ΕΠΟ

bet365

Εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, αναμένεται η επιστολή των FIFA / UEFA σε ΕΠΟ, όπου και θα εκφραστούν επισήμως οι απαιτήσεις τους. Κορυφώνεται η αγωνία σε ΕΠΟ.

Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Την στιγμή που στα γραφεία της ΕΠΟ αναμένεται η επιστολή των FIFA / UEFA, όπου θα αναγράφονται επισήμως τα αιτήματά της ώστε να μην υπάρξει ποδοσφαιρικό Grexit, αναμένουμε την αυριανή απόφαση του ΣτΕ. Θυμίζουμε πως από το Gazzetta.gr έχετε διαβάσει εδώ και μέρες το τι αναφορά θα συνταχθεί από τους εκπροσώπους των δύο Ομοσπονδιών που ήρθαν εδώ και το τι θα επισημαίνει. Η επιστολή αυτή πρόκειται να φτάσει στην ΕΠΟ είτε το απόγευμα της Δευτέρας είτε το πρωί της Τρίτης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να αποφασίσει το αν είναι ή όχι αντισυνταγματική η απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει τον θεσμό του Κυπέλλου. Βέβαια, δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκδίκαση αύριο (5/4) λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Σε αυτή την περίπτωση θα δοθεί εκ νέου ημερομηνία.

Στην περίπτωση που το ΣτΕ δικαιώσει την ΕΠΟ, τότε η ελληνική Ομοσπονδία θα έχει ακόμη ένα «όπλο» στα χέρια της στην κόντρα της με τον Υφυπουργό. Βέβαια, η Ομοσπονδία θέλει το Κύπελλο να ξεκινήσει και πάλι είτε υπάρχει η απόφαση του Συμβουλίου είτε όχι. Επίσης τις FIFA / UEFA δεν τις απασχολεί καθόλου το ΣτΕ.

Από την πλευρά της και η FIFA αλλά και η UEFA, θέλουν πάση θυσία να ξεκινήσει και πάλι ο θεσμός του Κυπέλλου. Σχετικά με την απόφαση του Κοντονή, ο Κουτσοκούμνης είχε πει ότι «θα καταλαβαίναμε την απόφαση του Υφυπουργού αν διέκοπτε και το πρωτάθλημα υπό τον φόβο των κοινωνικών αναταραχών». Με λίγα λόγια η λογική της διακοπής μόνο του Κυπέλλου, δεν έχει... λογική για την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Έτσι, αν γίνει στροφή 180 μοιρών από την Κυβέρνηση και έχουμε και πάλι Κύπελλο, στην πορεία η FIFA θα είναι σε θέση να συζητήσει τις όποιες απαιτήσεις του Κοντονή για να αλλάξουν κάποια πράγματα, ώστε να επανέλθει και πάλι η αξιοπιστία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε ότι ο Υφυπουργός έχει ζητήσει να εναρμονιστεί η ΕΠΟ με τα όσα ζητάει η Πολιτεία και να σταματήσουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο οι όποιοι διωκόμενοι από την δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της η FIFA, δεν προτίθεται να... τραβήξει το θέμα πάρα πολύ. Πάντως, εφόσον περάσει η εισήγηση του Κουτσοκούμνη (σ.σ. που επρόκειτο να περάσει), τότε θα δοθεί μια παράταση 7-10 ημερών επιπλέον στον Υφυπουργό προκειμένου να αλλάξει τη στάση του. Μια στάση που παραμένει άκαμπτη. Ειδικά μετά την εντολή του Αλέξη Τσίπρα στον Κοντονή: «Μην κάνεις βήμα πίσω». Οπότε, αυτή η... ακινησία, θα μας οδηγήσει λογικά στην απομόνωση.

 

Τελευταία Νέα