Παραμένει ανυποχώρητος ο Κοντονής!

Δημήτρης Τομαράς
Παραμένει ανυποχώρητος ο Κοντονής!

bet365

Ο Υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συνεχίζει να επιμένει πως δεν κάνει βήμα πίσω, όπως προκύπτει και από άλλες δηλώσεις που έκανε στην Θεσσαλονίκη.
Ολοκληρώθηκε η πρώτη κλαδική Αθλητική έκθεση με την επωνυμία «SportExpo Marathon 2016», στην οποία έδωσαν το παρών ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.
Στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ δεσπόζουσα θέση είχαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΓΓΑ και οι εποπτευόμενοι φορείς τους ενώ, παράλληλα, παρουσιάστηκε μέρος της μεγάλης Ολυμπιακής συλλογής του υπαλλήλου του Υπουργείου κου. Στράτου Κλήμου. Κατά την διάρκεια της έκθεσης, τον χώρο επισκέφθηκαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη δομή και τις δράσεις του Υπουργείου, καθώς και για τις αντίστοιχες των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων. Επίσης, έγιναν επιδείξεις πολλών αθλημάτων, ενώ στα περίπτερα του Υφυπουργείου βρέθηκαν διάφορα πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού (ανάμεσα σε άλλους οι: Βασίλης Χατζηπαναγής, Γιώργος Κούδας, Μπάνε Πρέλιεβιτς, Γιάννης Γιαννούλης, Βούλα Πατουλίδου, Παραολυμπιονίκες κ.α. )
Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής είπε τα εξής: «Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά η παρουσία μου στα εγκαίνια της πρώτης Αθλητικής κλαδικής έκθεσης Sportexpo, καθώς επιβεβαιώνει την εδραιωμένη πεποίθηση για τη δυναμική, τις προοπτικές και τις δυνατότητες ανάπτυξης που διαθέτει ο Ελληνικός Αθλητισμός. Ένα περιδιάβασμα στον οδηγό της Έκθεσης οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο Ελληνικός παραγωγικός τομέας, είτε δευτερογενής, είτε τριτογενής, έχει τη διαρκή ικανότητα να εκπλήσσει ευχάριστα: Μια σειρά από υπηρεσίες και προϊόντα, άυλα και υλικά αγαθά, παρέχουν στον επισκέπτη, τον αθλητή, τον αθλούμενο και τον φίλαθλο τη δυνατότητα να αποκτήσει πλήρη εποπτεία για το αθλητικό γίγνεσθαι, να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και εν τέλει, να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια για να επιδοθεί στο αγαπημένο του άθλημα.
Από την άλλη μεριά, η επιδίωξη και θεσμική υποχρέωση της Πολιτείας είναι να υπερασπιστεί και να παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για πλήρη και ευχερή πρόσβαση στα αθλητικά δρώμενα. Σε αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε συστηματικά, με μια σειρά από νομικά, διοικητικά και οικονομικά μέτρα για την αναβάθμιση του αθλητισμού. Ειδικότερα, υπερασπιζόμαστε τις δραστηριότητες που εξασφαλίζουν και προϋποθέτουν, εκτός των άλλων, τη νομιμότητα, τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την υπεράσπιση του δημόσιου αθλητικού συμφέροντος όπως αυτό ερμηνεύεται από την εκάστοτε κυβερνητική αρχή και τη φίλαθλη, ελληνική κοινωνία.
Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνή fora, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα που υπάρχει για τομείς του αθλητισμού που χαρακτηρίζονται από διαφθορά, μεροληψία και κακοδιαχείριση. Επιχειρούμε, για πρώτη φορά, υπερδιπλασιάζοντας τα διαθέσιμα κονδύλια να ενισχύσουμε δραστικά τον μαζικό αθλητισμό ώστε κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε έναν διαφορετικό, υγιή τρόπο ζωής.
Αναμορφώνουμε διαρκώς τους προϋπολογισμούς μας για να στηρίξουμε τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, ενώ παράλληλα, στηρίζουμε μέσω των Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων, τις μικρές, χρηστικές για κάθε πολίτη, αθλητικές εγκαταστάσεις, ανά την Ελλάδα. Γενικότερα, ενισχύουμε κάθε νησίδα της αθλητικής ζωής που προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία.
Γιατί υπάρχει και ο άλλος αθλητισμός, της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς, της ευαισθησίας. Υπάρχει ο αθλητισμός όπου ο άνθρωπος διασκεδάζει, ψυχαγωγείται, επιδιώκει τη νίκη, αλλά αντιμετωπίζει μεγαλόψυχα την υστέρηση, καθώς αυτή είναι το κίνητρο και το καύσιμο για να βελτιωθεί, να υπερβεί τα προσωπικά του όρια. Υπάρχει ο αθλητισμός που είναι μάθημα ζωής, πίστης, επιμονής. Υπάρχει ο Αθλητισμός που συγκινεί, ενώνει και μας κάνει περήφανους. Ο Αθλητισμός που πλάθει τα όνειρα των παιδιών και κινητοποιεί τη φαντασία όλων. Αυτός είναι ο Αθλητισμός που θέλουμε. Για να γίνει, ωστόσο, πραγματικότητα, θέλουμε τη συμμετοχή όλων των πολιτών. Θέλουμε την υποστήριξη και την καλόπιστη κριτική. Θέλουμε, κάθε πολίτης και αυτή είναι κεντρική πίστη του Υπουργείου να “μπει στον αγώνα”. Στον αγώνα για έναν καλύτερο αθλητισμό, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο μέλλον».
Στο περιθώριο των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης Sportexpo της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις: «Η λύση του προβλήματος είναι στο χέρι της ΕΠΟ. Αν η ΕΠΟ δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το καθεστώς της αδιαφάνειας της σήψης και της διαφθοράς να λάβει τέλος τότε είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες η ΕΠΟ να αποβληθεί από τις διεθνείς Ομοσπονδίες. Χρέος της ελληνικής κυβέρνησης, αν συμβεί κάτι το οποίο δεν θέλουμε και δεν επιδιώκουμε, είναι να κάνει αυτά που πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα για να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της ΕΠΟ στο σύνολο των πολιτών. Πάνω απ' όλα έχει τεθεί ως στόχος από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μπει τέλος σ’ αυτή την κατάσταση που φθείρει όχι μόνο το άθλημα, αλλά την πλειοψηφία των φιλάθλων. Θα επανέλθει σε μία κατάσταση αξιοπιστίας μέσω του εκδημοκρατισμού και του σπασίματος αυτού του φαύλου κύκλου της διαφθοράς. Φαινόμενα που προσβάλουν το ίδιο το αθλητικό γεγονός θα λάβουν τέλος. Ας το ξέρουν καλά, ότι η κυβέρνηση σε θέματα ηθικής τάξης δεν κάνει πίσω».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα