Υπεγράφη στην Πόλη έγγραφο στήριξης σε ΕΠΟ (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Υπεγράφη στην Πόλη έγγραφο στήριξης σε ΕΠΟ (pics)

bet365

Έγγραφο για την στήριξη της ΕΠΟ υπεγράφη στην Περιφερειακή συνάντηση στην Τουρκία έχοντας την υπογραφή όλων των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών, που λαμβάνουν μέρος εκεί.

Όλες οι Ομοσπονδίες που μετέχουν στις διαδικασίες της Περιφερειακής συνάντησης στην Τουρκία έβαλαν την υπογραφή τους σε έγγραφο στήριξης στην ΕΠΟ, που διανύει δεδομένα δύσκολες στιγμές με τον κίνδυνο του Grexit. Το έγγραφο αυτό επρόκειτο να αναρτηθεί στο επίσημο site της τουρκικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο που αναρτήθηκε αναφέρεται πως "όλες οι μετέχουσες Ομοσπονδίες αποφάσισαν πως πρέπει να λειτουργήσουν μαζί για το κοινό καλό. Να στηρίζουν η μία την άλλη και να έχουν μία κοινή γραμμή. Επίσης σε σχέση με την ακύρωση του Κυπέλλου στην Ελλάδα συμφωνούν με τις αποφάσεις της Επιτροπής Έκτακτων θεμάτων της FIFA και με την θέση της ΕΠΟ πως πρέπει να αρχίσει ξανά ο θεσμός. Είναι της άποψης πως το Κύπελλο Ελλάδας πρέπει να ξεκινήσει και πάλι".

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ για το θέμα: "Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου, προκειμένου να συμμετάσχουν σε περιφερειακή συνάντηση ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών.

Στην συνάντηση πήραν οι ομοσπονδίες της Αλβανίας, της Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας, που εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο προέδρων, και γενικών γραμματέων, καθώς και αξιωματούχοι της UEFA, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.
Κατά την διάρκεια της περιφερειακής συνάντησης ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Απριλίου, που φιλοξενήθηκε από την Π.Ο. Τουρκίας, οι συμμετέχουσες Ομοσπονδίες Αλβανίας, Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, Ελλάδας, Σκοπίων, Μαυροβουνίου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας και Σλοβενίας, ομόφωνα συμφώνησαν στις εξής αποφάσεις:
-Να θεσμοθετηθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία θα σχεδιάσει τις αρχές συνεργασίας ανάμεσα στις συμμετέχουσες Ομοσπονδίες. Η ομάδα αποτελείται από τους Ραζβάν Μπουρλεάνου (Ρουμανία), Καντίρ Καρντάς (Τουρκία), Άλες Ζαβρλ (Σλοβενία), Φίλιπ Ποπόφσκι (ΠΓΔΜ) και Γιασμίν Μπάκοβιτς (Βοσνία / Ερζεγοβίνη).
-Οι 13 Ομοσπονδίες θα συναντιούνται και θα συζητούν με σκοπό να έχουν κοινές θέσεις σε ζητήματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
-Επίσης, οι 13 ομοσπονδίες συμφωνούν με τις αποφάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA στις 5 Απριλίου σχετικά με την ακύρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και υποστηρίζουν την άμεση αναίρεση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης".
 

Τελευταία Νέα