Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 2-2 (pics & vids)

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 2-2 (pics & vids)

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 2-2 (pics & vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά χορτάρι μετά από 20 μέρες και ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Ερυθρό Αστέρα, σε ένα πολύ ιδιαίτερο φιλικό στην... φιλόξενη έδρα των Σέρβων!
Δύο ομάδες, μία κοινή πορεία και τόσα πράγματα να τους συνδέουν εδώ και τριάντα χρόνια. Ερυθρός Αστέρας και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Μαρακανά σε ένα ξεχωριστό από κάθε άποψη ματς. Σε μία εξαιρετική βραδιά με τρομερή ατμόσφαιρα, κορεό, πανό, τραγούδια και συνθήματα. Για τους δύο συλλόγους ήταν κάτι παραπάνω από ένα ματς και το σκορ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Στο τελικό 2-2 για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν εκτός από τους σκόρερ Ερνάνι και Κασάμι και οι Φορτούνης, Φουστέρ και Πάρντο. Ξανά αμυντικά προβλήματα οι παίκτες του Σίλβα.
Στο «Ράικο Μίτιτς» του Βελιγραδίου, παρουσία περίπου 22.000 φιλάθλων, οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα και παράλληλα έστειλαν για μία ακόμη φορά κοινωνικό μήνυμα. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι 22 ποδοσφαιριστές φόρεσαν ένα μπλουζάκι που καλούσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του καρκίνου. Ήταν ένα εξαιρετικό μήνυμα και παράλληλα μια εξαιρετική εικόνα αφού οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν και πόζαραν περιτριγυρισμένοι από περίπου 1.000 παιδάκια (σ.σ.: από 6 έως 12 ετών) των Ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα και άλλων ομάδων.
Για τον Ολυμπιακό ήταν ξεχωριστό επίσης αφού αποτέλεσε την μεγάλη επιστροφή της ομάδας στο Βελιγράδι και το γήπεδο «Μαρακανά», όπως επίσης το γνωρίζουν όλοι. Ήταν μια επιστροφή μετά από δύο δεκαετίες (12/11/1994 το προηγούμενο εν μέσω πολέμου) αφού στα υπόλοιπα φιλικά ο Αστέρας ήταν εκείνος που φιλοξενούνταν από τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα.
Με ενδεκάδα... τελικού ο Σίλβα!
Ο Μάρκο Σίλβα με εξαίρεση τον Ιντέγιε που έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους κατέβασε για το ματς ενδεκάδα τελικού. Ότι δηλαδή προόριζε για το ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Κίπερ ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερά ο Μαζουάκου, δίδυμο στόπερ Μποτία και Ντα Κόστα, Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο στο κέντρο, Φορτούνης επιτελικός, Φουστέρ και Ερνάνι στα... φτερά και Πουλίδο φορ. Με σχήμα 4-2-3-1. Από την άλλη ο Ερυθρός Αστέρας είχε σχήμα 4-4-2 με την εξής σύνθεση: Κάχριμαν, Πέτκοβιτς, Λούκοβιτς, Λε Ταλέκ, Κατάι, Πλάβσιτς, Γκλεν, Σρνιτς, Ρέντουλιτς, Λουίς Ιμπάνιεθ και Όρλαντιτς.
Διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, ένα δοκάρι και δύο γκολ
Το α' μέρος είχε αρκετές αγωνιστικές... συγκινήσεις. Στο 21' ο Όρλαντιτς είχε μία αρκετά καλή προσπάθεια που κόπηκε ενώ υπήρξε και σουτ του Ντα Κόστα αλλά και καλή φάση με τον Φορτούνη στο 27'.
Στο 35' μετά από ένα κακό διώξιμο του Ντα Κόστα που εάν θα ήταν ο Ρομπέρτο με την εμπειρία και τις ικανότητές του θα είχαμε αυτογκόλ η μπάλα πήγε στον Κατάϊ, που ήταν πολύ δραστήριος. Ο πρώην ερυθρόλευκος είχε δοκάρι με σουτ του.
Στο 36' μετά από αδράνεια του Μαζουάκου που έχασε αντίπαλό του και εξαιρετική συνεργασία των Σρνιτς και Πέτκοβιτς η μπάλα πήγε στον Όρλαντιτς που βγαίνοντας στην πλάτη του Σαλίνο βρήκε την μπάλα και με τα δύο πόδια και σκόραρε. Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε γρήγορα.
Μετά από ωραία κίνηση του Φουστέρ που έβγαλε στον Φορτούνη ο Έλληνας άσος βρήκε με τρομερή κάθετη τον Ερνάνι που από κοντά έκανε το 1-1. Στο 38' λοιπόν ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον αγώνα.
Έξι αλλαγές ο Σίλβα
Με την έναρξη του β' μέρους οι Καπίνο, Ντομίνγκες, Κασάμι, Σεμπά, Πάρντο και Σιόβας μπήκαν στις θέσεις των Ρομπέρτο, Φορτούνη, Μιλιβόγιεβιτς, Πουλίδο, Φουστέρ και Ντα Κόστα.
Έτσι ο Σίλβα δοκίμασε σχήμα με Σεμπά στην κορυφή της επίθεσης. Ο Κασάμι δίπλα στον Καμπιάσο και τον Πάρντο στα άκρα.
Σόου Κατάι και 2-1, τρομερή ενέργεια ο Πάρντο και 2-2 και δοκάρι ο Ντουρμάζ
Στο 54' ο συνολικά πολύ καλός Κατάι έκανε ότι δεν μπόρεσε στο α' μέρος. Σε μία φάση που βγήκε πάλι από τα άκρα του Ολυμπιακού - που δεν ήταν σε κακή ημέρα - ο Αστέρας σκόραρε. Στο 53' ο Κατάι απέφυγε εξαιρετικά τον Σιόβα και με τρομερό τελείωμα σκόραρε. Στο 56' ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ξανά. Ο Τσόρι "έσπασε" την μπάλα στον Πάρντο που "άδειασε" από τα άκρα τον Ιμπάνιες και έβγαλε σέντρα πάρτο - βάλτο στον Κασάμι. Ο Ελβετός με κεφαλιά έκανε το 2-2.
Στο 57' πρώτα ο Καπίνο και μετά ο Σιόβας απέτρεψαν στο να γίνει το 3-2 από τετ α τετ του Πλάβσιτς. Ο Σίλβα είχε βάλει στον αγώνα και τον Ντουρμάζ για να δει και την δική του ετοιμότητα.
Ο Ντουρμάζ που είχε ευκαιρία στο 66', όπως και ο Πάρντο στο 74' ενώ ο Σουηδός είχε και δοκάρι στο 88'. Στην φάση του δοκαριού που έχασε σε τετ α τετ του έβγαλε πολύ καλή μπαλιά ο Ζντιέλαρ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά από 20 ημέρες απραξίας ο Ολυμπιακός - με την ελπίδα πως ο τελικός με την ΑΕΚ θα γίνει - έπρεπε να δώσει ένα ματς. Δεν γινόταν να μένει άλλο εκτός αγωνιστικού ρυθμού. Ένα παιχνίδι που βέβαια ήταν ιδιαίτερο από κάθε άποψη. Με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, έναν σύλλογο - που πήρε πρωτάθλημα στην Σερβία και είχε συνεχείς αγώνες στα πόδια του μέχρι και πολύ πρόσφατα - με τον οποίο υπάρχουν αδερφικές σχέσεις. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και επιθετικό, είχε ρυθμό και σαφώς και είχε ενδιαφέρον. Ο Σίλβα είδε τους παίκτες του να δίνουν ένα δυνατό τεστ ενώ είχε την δυνατότητα και την ευχέρεια να κάνει πολλές δοκιμές και αλλαγές προσώπων σε θέσεις. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε ένα δοκάρι αλλά και φάσεις, όπως ένα δοκάρι είχε και ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μεσοεπιθετικά έδειξαν καλή εικόνα, παρότι είχαν τόσες ημέρες να παίξουν μπάλα. Αμυντικά όμως είχαν... κενά και προβλήματα ειδικά στα άκρα τους. Το 2-2 βάσει της εικόνας των δύο αντιπάλων κρίνεται πάντως δίκαιο. Σε εξωαγωνιστικό επίπεδο το... πάρτι στην κερκίδα ήταν συνεχές και μεγάλο πριν, στην διάρκεια του ματς αλλά και μετά με τις δύο ομάδες να στέλνουν το μήνυμά τους για ενότητα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα