Κέρκυρα: Επέστρεψε εκεί που... έμεινε ένα χρόνο πριν! (vids)

Κέρκυρα: Επέστρεψε εκεί που... έμεινε ένα χρόνο πριν! (vids)

bet365

Η Κέρκυρα είναι και μαθηματικά ξανά στη Σούπερ Λιγκ! Μια... εφιαλτική χρονιά για τους «Φαίακες» ολοκληρώνεται και όλο το νησί νιώθει δικαιωμένο! Το gazzetta.gr, παρουσιάζει την «Οδύσσεια» που πέρασαν οι Επτανήσιοι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα.

Ούτε στον χειρότερο εχθρό τους δεν εύχονται στην Κέρκυρα να περάσει όσα πέρασαν εκείνοι τους τελευταίους 10 μήνες! Οι «Φαίακες», μπορεί να σφράγισαν και μαθηματικά την επιστροφή τους στη Σούπερ Λιγκ, αλλά έζησαν μια πολύ δύσκολη χρονιά με μεγάλη ένταση και στεναχώρια.

Πλέον όμως τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει και το... αύριο το κοιτούν άπαντες πολύ πιο αισιόδοξα. Το gazzetta.gr, μάζεψε το... χρονικό της παραμονής, του υποβιβασμού στα χαρτιά και της επιστροφής των «Φαιάκων» στη μεγάλη κατηγορία και σας το παρουσιάζει!

27 Απριλίου 2015: Η Κέρκυρα επικρατεί 1-2 και με ανατροπή του Εργοτέλη και μένει στην κατηγορία και μαθηματικά. Πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε κάτι τέτοιο από τον Απρίλη, ενώ την ίδια μέρα έριξε κατηγορία τους Κρητικούς.

5 Μαΐου 2015: Για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή της η ιστορία του παρένθετου προσώπου. «Σκιές» πάνω από την πανάξια παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και «όλα νόμιμα», η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ!

10 Μαΐου 2015: Τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα με την Κέρκυρα να χάνει από τον Αστέρα Τρίπολης (2-0) και να κατακτά την 9η θέση στο πρωτάθλημα. Η καλύτερη θέση στην ιστορία της σε επίπεδο πρώτης εθνικής.

13 Ιουνίου 2015: Σκάει η πρώτη... βόμβα στους «Φαίακες». Ο Μιχάλης Γρηγορίου αποχωρεί ώστε να συνεχίσει στον Ατρόμητο και με ανοιχτό το θέμα της παραμονής, η Κέρκυρα αναζητά νέο τεχνικό...

26 Ιουνίου 2015: Η αισιοδοξία παραμένει και ο σχεδιασμός προχωρά... ρολόι. Ανακοινώνεται η έναρξη της συνεργασίας με τον Σάκη Τσιώλη και όλοι ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λιγκ!

2 Ιουλίου 2015: Η πρώτη κεραμίδα! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοινώνει την εισήγησή της για υποβιβασμό της ομάδας στη Football League και στέλνει την υπόθεση στη Σούπερ Λιγκ. «Παγωμάρα» και νέα... αισιοδοξία στο νησί.

28 Ιουλίου 2015: Δικαίωση από την Σούπερ Λιγκ. Η διοργανώτρια αρχή εκδικάζει την υπόθεση και βρίσκει τα πάντα νόμιμα. Απαλλάσει την Κέρκυρα από τις κατηγορίες και απορρίπτει τις παρεμβάσεις Λεβαδειακού, Εργοτέλη και Απόλλων.

7 Αυγούστου 2015: Το πρωτάθλημα είναι μόλις 2 εβδομάδες πριν την έναρξή του, όταν βγαίνει η απόφαση της έφεσης που είχαν καταθέσει οι Λεβαδειακός και Απόλλων. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανατρέπει (για πρώτη φορά στα χρονικά) την απόφαση της Σούπερ Λιγκ και κρατά στην κατηγορία τον Λεβαδειακό.

Την ίδια μέρα οι παίκτες αρχίζουν να ζητούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους και τα πάντα είναι στον αέρα. Επίσης, η Κέρκυρα αποφασίζει να ασκήσει με τη σειρά της έφεση κατά της απόφασης...

9 Αυγούστου 2015: Ολόκληρο το νησί στο... πόδι! Μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με τον κόσμο του νησιού να στέλνει το δικό του μήνυμα και να δείχνει ενωμένος και δίπλα στην ομάδα του μέχρι το τέλος.

19 Αυγούστου 2015: Ο Σάκης Τσιώλης δεν τα βρίσκει με την διοίκηση, δεν θέλει να συνεχίσει στη Football League και η Κέρκυρα ψάχνει εκ νέου για προπονητή...

26 Αυγούστου 2015: Απορρίπτεται η έφεση της Κέρκυρας και οι ελπίδες δικαίωσης λιγοστεύουν οριστικά...

1 Σεπτεμβρίου 2015: Η Κέρκυρα «πατάει» στην λέξη αποβολή από το πρωτάθλημα και προσφεύγει και πάλι στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

3 Σεπτεμβρίου 2015: Οριστικά η Κέρκυρα υποβιβάζεται στη Football League. Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε και την δεύτερη έφεση και οι «Φαίακες» χάνουν ότι κέρδισαν εντός γηπέδου... Αποφασίζουν να μην προσφύγουν στο CAS και πεισμώνουν θέλοντας να φτιάξουν μια ομάδα που θα επιστρέψει αμέσως εκεί που αξίζει.

9 Σεπτεμβρίου 2015: Το πλάνο της επιστροφής μπαίνει μπροστά. Ο Άγγελος Διγκόζης αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας με μοναδικό στόχο την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ.

25 Σεπτεμβρίου 2015: Το σίριαλ του καλοκαιριού έχει ολοκληρωθεί, διοίκηση και παίκτες έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους και η περίεργη νέα σεζόν αρχίζει. Πρώτη αγωνιστική και η απογοήτευση είναι ολοφάνερη σε όλους στο νησί. Το γκολ του Γκομές όμως στο 93' δίνει την πρώτη νίκη (1-0 επί της Καλλιθέας) και φτιάχνει και την ψυχολογία της ομάδας. Ακολουθεί ένα σερί νικών, πριν την... κοιλιά.

24 Νοεμβρίου 2015: Συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα φέρνουν την απομάκρυνση του Άγγελου Διγκόζη. Η Κέρκυρα βρισκόταν εκτός δυάδας όταν αποχώρησε ο νεαρός τεχνικός...

25 Νοεμβρίου 2015: Ούτε μία μέρα δεν χρειάστηκε για να βρεθεί ο αντικαταστάτης, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να αναλαμβάνει πλέον να επαναφέρει την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ.

6 Δεκεμβρίου 2015: Η μεγάλη νίκη που ουσιαστικά έκανε και πάλι την Κέρκυρα φαβορί για άνοδο. ΑΕΛ – Κέρκυρα 0-1. Πρώτη ήττα της Λάρισας στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην έδρα της. Ένας ματς που οι «Φαίακες» έδειξαν πως δεν πρόκειται να χάσουν με τίποτα την άνοδο.

11 Ιανουαρίου 2016: Δεύτερη νίκη επί μεγάλου αντιπάλου και ίσως πιο σημαντική. Απόλλων – Κέρκυρα 1-2. Οι «Φαίακες» μετά από την Λάρισα πέρασαν (και μάλιστα με ανατροπή) και από την Ριζούπολη βάζοντας πλώρη για... Σούπερ Λιγκ!

29 Μαρτίου 2016: Η μέρα που ουσιαστικά τέλειωσαν όλα. Ο Απόλλων μια μέρα νωρίτερα έχει νικήσει τον Πανελευσινιακό, αλλά έχει χρησιμοποιήσει έξι ξένους ποδοσφαιριστές! Την παράβαση αυτή αντιλαμβάνονται αμέσως στην ΑΕΛ και καταθέτουν έφεση. Μαζί τους και η Κέρκυρα με τον Πανελευσινιακό. Αυτή ήταν όμως η μέρα που πραγματικά τελείωσε η άνοδος για τους «Φαίακες», αλλά και για την ΑΕΛ...

9 Μαΐου 2016: Η Κέρκυρα και μαθηματικά επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ! Νικάει 2-0 τον Απόλλων Σμύρνης στο νησί και σφραγίζει τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος (παίρνει το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στα χαρτιά) την επιστροφή της εκεί που πριν ένα χρόνο έμεινε εντός γηπέδων... Στη Σούπερ Λιγκ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα