Στην Λεωφόρο για πάντα!

Στην Λεωφόρο για πάντα!

Στην Λεωφόρο για πάντα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανακαίνιση της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού που θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο «κουκλί»!

Στην φετινή μαύρη και άραχνη χρονιά του Παναθηναϊκού, η σημερινή παρουσίαση για την νέα Λεωφόρο που από ένα λατρεμένο, ιστορικό αλλά περασμένης εποχής γήπεδο θα μετατραπεί σε ένα μοντέρνο «κουκλί», το οποίο θα διατηρήσει στο ακέραιο την δυναμική και την αίσθηση του «κλουβιού» που γνωρίζουν πολύ καλά... εχθροί και φίλοι, πραγματικά μας «έφτιαξε» την μέρα, όπως και όλων εκείνων που έχουν συνδέσει την αγάπη τους για τον σύλλογο με την Λεωφόρο! Η Λεωφόρος είναι η καρδιά του συλλόγου, εκεί ζει και αναπνέει το «τριφύλλι» και δεν θα μπορούσε να το περιγράψει καλύτερα ο Άγγλος αρχιτέκτοντας που επικαλέστηκε στην ομιλία του ο Γιάννης Αλαφούζος. «Μου είπε πως αυτό το γήπεδο έχει ψυχή και εδώ πρέπει να μείνετε» ήταν τα λόγια ενός ανθρώπου που για πρώτη φορά στην ζωή του ερχόταν σε επαφή με την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού. Έτσι είναι!

Η Λεωφόρος στα καλά της, βγάζει τρέλα, βγάζει γούστα, είναι το απόλυτο φόβητρο για όσους έρχονται να παίξουν αλλά και για αυτούς που κάνουν ότι μπορούν για να μην παίξουν! «Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ»...

Ο Παναθηναϊκός έχει «τραβήξει» πολλά όλα αυτά τα χρόνια στο θέμα του γηπέδου, με αποκορύφωμα το... φιάσκο του Βοτανικού και παρά τις δυσκολίες της εποχής διαλέγει τον καλύτερο δυνατό δρόμο που δεν είναι άλλος από την παραμονή στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου! Το ιδεατό θα ήταν η κατασκευή ενός νέου ακόμη και μακριά από την Αλεξάνδρας. Αυτή η δυνατότητα για πολλούς και διάφορους λόγους στην Ελλάδα της απόλυτης κρίσης και στον Παναθηναϊκό του... μοναχικού καβαλάρη Αλαφούζου δεν υπάρχει! Στην ζωή πρέπει να ζούμε με τα δεδομένα που υπάρχουν και όχι με τα όνειρα, ειδικά όταν αυτά είναι άπιαστα. Μακάρι σε λίγα χρόνια να αλλάξουν τα δεδομένα και ο σύλλογος να αποκτήσει το δικό του «παλάτι». Αυτή την στιγμή, όμως, έτσι είναι η κατάσταση...

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μπορεί να έχει κάνει πολλά λάθη, θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα πολλές καταστάσεις εντός και εκτός γηπέδων, αλλά αφήνει «προίκα» στον σύλλογο και για αυτό δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς! Μετά το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, το κλαμπ θα διαθέτει και ένα πολύ καλύτερο, πιο λειτουργικό, πιο μεγάλο γήπεδο από αυτό που είχε μέχρι πρότινος και μάλιστα στην φυσική του έδρα! Και για να τα λέμε όλα: Το κόστος θα φτάσει στα 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ και το έργο θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις.

Από τις σουίτες αναμένεται να μπει στα ταμεία περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Από κει και πέρα στην ΠΑΕ περιμένουν πολλά από τις χορηγίες του κόσμου αλλά στην κατάσταση που είναι η χώρα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Άσε που η ανιδιοτελής βοήθεια στο κλαμπ δεν είναι στο οπαδικό dna των Ελλήνων που περιμένουν τον τάδε ή τον δείνα παιχταρά για να πάνε στο γήπεδο ή να πάρουν ένα διαρκείας. Φωτεινή εξαίρεση στον Παναθηναϊκό οι 9.000 της «Συμμαχίας» που κάθε καλοκαίρι δίνουν από το υστέρημα τους για την αγαπημένη τους ομάδα. Τα 7 εκατομμύρια της Περιφέρειας υπάρχουν στον προϋπολογισμό και στα... λόγια εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης του κράτους, οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το μεγαλύτερο οικονομικό βάρος για την νέα Λεωφόρο θα το σηκώσει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

Η νέα Λεωφόρος θα είναι «κουκλί», ήταν πολύ όμορφα τα σχέδια που παρουσιάστηκαν, όπως συγκινητικό ήταν και το πρώτο βίντεο της καμπάνιας. Ας ελπίσουμε ότι τα γνωστά-άγνωστα τυπάκια των επιτροπών κατοίκων δεν θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους εξυπηρετώντας συμφέροντα, ότι η άδεια θα εκδοθεί το συντόμερο δυνατό και πως ο Παναθηναϊκός θα φτάσει χωρίς προβλήματα στην υλοποίηση ενός project που θα κάνει-εκτός των καθαρά ποδοσφαιρικών- πιο όμορφο έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και θα του δώσει μεγάλη ώθηση στο μέλλον...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.