Έτοιμα τα γήπεδα της Γαλλίας EURO 2016 (gTV & pics)

Έτοιμα τα γήπεδα της Γαλλίας EURO 2016 (gTV & pics)

bet365

Οι μεγάλες διοργανώσεις συνεπάγονται έργα, υποδομές και ανακατασκευές και οι σύλλογοι στη Γαλλία παρουσιάζουν τα νέα τους γήπεδα. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Έως και την ανάληψη της διοργάνωσης του EURO 2016 πολλές ομάδες στην Ευρώπη έπαιζαν σε απαρχαιωμένα γήπεδα, δίχως σύγχρονες υποδομές και ανέσεις για τους θεατές. Το παράδοξο, για μια χώρα με ισχυρή παράδοση στο ποδόσφαιρο, διορθώνεται ενόψει του καλοκαιρινού δημοφιλούς «ραντεβού» των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών της Γηραιάς Ηπείρου και πλέον άπαντες μπορούν να «χαζέψουν» με όσα έχουν φτιάξει οι Γάλλοι.

Matmut Atlantique, Μπορντό

Οι Γιρονδίνοι έφυγαν επιτέλους απ’ το παμπάλαιο Σαμπάν Νταλμά (χτισμένο το 1924) και πλέον αγωνίζεται σ’ ένα γήπεδο - «στολίδι»!

Το «Matmut Atlantique» θα φιλοξενήσει τον αγώνα μεταξύ Ουαλίας και Σλοβακίας στις 11 Ιουνίου, καθώς και άλλους τέσσερις αγώνες του EURO. Έχει χωρητικότητα 42.115 θέσεων, κόστισε 168 εκατομμύρια ευρώ και άνοιξε τις πύλες του τον Μάιο του 2015, όταν η Εθνική των «τρικολόρ» νίκησε με 2-1 τη Σερβία σε φιλικό παιχνίδι.

Stade Bollaert-Delelis, Λανς

Πρόκειται για το μικρότερο γήπεδο όσων βρίσκονται στο φάκελο για τη διοργάνωση, όμως με 44.000 θεατές κάθε άλλο παρά «φτωχό» μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για το γήπεδο της Λανς, που ανακατασκευάστηκε με αφορμή την ανάληψη του EURO και θα φιλοξενήσει τέσσερα παιχνίδια, μεταξύ άλλων και τον αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας για τον Β’ όμιλο.

Χτισμένο απ’ το 1932, χρειάστηκε 70 εκατομμύρια ευρώ για τις εργασίες ανακαίνισης, που διήρκησαν απ’ τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι το Δεκέμβριο του 2015. Η χωρητικότητα του αυξήθηκε κατά περίπου 11.000 καθίσματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα