Τριάντα επτά Ενώσεις στην συνάντηση με Γκιρτζίκη

Τριάντα επτά Ενώσεις στην συνάντηση με Γκιρτζίκη

bet365

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συνάντηση 37 Ενώσεων με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκη. Τι προέκυψε από αυτήν.
Στο ξενοδοχείο Golden Age Hotel στην Μιχαλακοπούλου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης μία άτυπη συνάντηση Ενώσεων με τον ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ. Στο κάλεσμα του Γιώργου Γκιρτζίκη ανταποκρίθηκαν 37 Ενώσεις ενώ σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν και άλλες 5 που δεν βρέθηκαν εκεί, έχοντας σημαντικούς λόγους. Επρόκειτο για πάνω από 90 ανθρώπους και μάλιστα από ορισμένες Ενώσεις υπήρχαν και τα τρία μέλη που θα τις εκπροσωπήσουν στην Γ.Σ. του Ιουνίου ενόψει εκλογών.
Η επαφή αυτή δεν έγινε με έξοδα της ΕΠΟ ενώ είχε κλειστεί αρκετό καιρό πριν. Ορισμένες Ενώσεις που δεν ήταν στον τελικό είχαν εκπροσώπηση ενώ συνέβη και το ανάποδο. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης από την μεριά του δήλωσε πως έμεινε ικανοποιημένος και από το ποσοστό της ανταπόκρισης των Ενώσεων καθώς και από την κουβέντα που έγινε.
Μεταξύ άλλων ο κ. Γκιρτζίκης είπε στην συνάντηση πως «δεν αλλάζει τίποτα στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΠΟ παρά τα όσα ανούσια γράφονται και λέγονται και τον πόλεμο που δέχομαι. Δέχομαι καταγγελίες και μου ασκούνται πιέσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κοιτάζω το έργο μου στην ΕΠΟ. Η δυναμική της παράταξης μας είναι πολύ μεγάλη. Ο Υπουργός Αθλητισμού έχει κακούς συμβούλους που τον οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις».
Στάθηκε σε media που βλάπτουν κατά τον ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και του κάνουν κακόπιστη κριτική. Επίσης για τον τελικό επισήμανε: «Είναι η τελευταία φορά που έκανα υποχώρηση. Το έκανα γιατί έπρεπε να γίνει ο τελικός».
Ακόμη ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι «το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει στα χέρια των Ενώσεων και να μην περάσει στις μεγάλες ΠΑΕ ή και μόνο στις μεγάλες Ενώσεις όπως Αθήνας και Μακεδονίας. Η δυναμική της παράταξής μας είναι μεγάλη. Οι σχέσεις της ΕΠΟ με την UEFA και την FIFA δεν είναι κακές. Το γεγονός ότι οι εκλογές της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα γίνουν το Σεπτέμβριο στην Αθήνα πιστοποιεί το παραπάνω». Στην συζήτηση θίχθηκαν εννιά σημεία. Πιο αναλυτικά:
1. Οι Ενώσεις ρώτησαν εάν υπάρχει τελικώς κακή σχέση με τις FIFA / UEFA. Ο κ. Γκιρτζίκης απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα. Το ότι η εκλογή του νέου προέδρου της UEFA θα γίνει στην Αθήνα το πιστοποιεί όλο αυτό.
2. Η κουβέντα πήγε στις εκλογές της UEFA. «Η ευχή μου είναι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης να βάλει για υποψήφιος», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
3. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει στα χέρια των Ενώσεων και να μην περάσει στις μεγάλες ΠΑΕ ή και μόνο στις μεγάλες Ενώσεις όπως Αθήνας και Μακεδονίας. Είναι κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι.
4. «Δεν αλλάζει τίποτα στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος. Παρά τα όσα ανούσια γράφονται και λέγονται και τον... πόλεμο που δέχομαι», είπε ο Γκιρτζίκης όταν τέθηκε το ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ.
5. Ένα βασικό θέμα ήταν να ολοκληρωθεί το Κύπελλο και για ιστορικούς λόγους και για την προστασία του αθλήματος και για να μην τεθεί εκτός FIFA / UEFA το ελληνικό ποδόσφαιρο.
6. Είναι πολύ σημαντικό να διαφυλαχθεί η ρήτρα ανεξαρτησίας της ΕΠΟ (σ.σ. θέμα που έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις της Πολιτείας). Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως το νούμερο 1 θέμα στο συνέδριο της FIFA ήταν αυτό και πως το έθεσε κυρίως ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίνο.
7. Θα υπάρξει μία σειρά από αλλαγές στην επόμενη θητεία της διοίκησης της ΕΠΟ. Για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τον τρόπο αδειοδότησης των ομάδων. Για το ερασιτεχνικό και την οικονομική αυτοτέλεια ΕΠΟ και Ενώσεων και γενικά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
8. Σε σχέση με την Πολιτεία και τον Σταύρο Κοντονή έπεσε στο... τραπέζι η πρόταση η Ομοσπονδία να βγάλει πιο επιθετική στάση στο προσεχές διάστημα.
9. Για τις απουσίες Ενώσεων από την συνάντηση σχολιάστηκε πως από 10 και πλέον Ενώσεις που έλλειπαν υπάρχουν τουλάχιστον 8 με πρόθεση να κατεβάσουν υποψηφίους για τις προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ.
Ενδεικτικά παρόντες ήταν πρόεδροι ή εκπρόσωποι από τις ακόλουθες Ενώσεις: Ρέθυμνο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Χίος, Λέσβος, Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία,, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Κέρκυρα, Κεφαλληνία και Ιθάκη, Λευκάδα - Πρέβεζα, Πειραιάς, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Θεσπρωτία, Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Έβρος, Θράκη, Φθιώτιδα, Ξάνθη, Καστοριά, Άρτα και Φωκίδα (οι δύο τελευταίες είχαν στείλει εκπρόσωπο). Οι Ενώσεις είναι στον αριθμό 55 και η πλευρά του προέδρου της ΕΠΟ υποστηρίζει πως έχει μαζί της τουλάχιστον 42 τον αριθμό.
 

Τελευταία Νέα