Οριστικά στην Μπαρτσελόνα ο «μικρός» Σιάκας!

Οριστικά στην Μπαρτσελόνα ο «μικρός» Σιάκας!

bet365

Ο πιτσιρικάς από την ακαδημία της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη, Σάντος Πανοράματος, πέρασε το τελικό στάδιο δοκιμών και πλέον… λογίζεται μέλος των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα!

Τα παραμύθια, συνήθως έχουν αίσιο τέλος. Έτσι και αυτό του μικρού Χρήστου Σιάκα, δε θα μπορούσε να… ξεφύγει. Ο 10χρονος πιτσιρικάς από την ακαδημία της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη, Σάντος Πανοράματος, πέρασε το τελικό στάδιο δοκιμών και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει και πάλι στην Βαρκελώνη, προκειμένου να εγγραφεί στην Barcelona Escola και να ετοιμαστεί, μαζί με την οικογένειά του, για την μόνιμή τους εγκατάσταση στην Ισπανία.

Το μέιλ από τους Καταλανούς έφτασε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Σάντος, την ώρα που ο μικρός Σιάκας και συμπαίκτες του έκαναν προπόνηση. Πρώτος ειδοποιήθηκε ο προπονητής του, Ακης Ιωσηφίδης, ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε στην ΧΑΝΘ, τον έφερε στις ακαδημίες της ΑΕΚ και ήταν δίπλα του σε όλες αυτές τις δοκιμές στην Βαρκελώνη. Αυτός ήταν που ενημέρωσε τον ίδιο τον Χρήστο, με την… γιορτή να ξεκινάει. Πριν ο «μικρός» συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει, τα υπόλοιπα παιδιά της Σάντος άρχισαν να τον χειροκροτούν και να τον… πνίγουν στην αγκαλιά τους.

Στο διαδικαστικό κομμάτι, ο Χρήστος πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχει πάει στην Βαρκελώνη για την έγγραφη, ενώ η οικογένειά του θα βρει το σπίτι που θα μείνουν. Πολύ σημαντική, είναι και η στάση της οικογένειας του μικρού, με τον πατέρα του να βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα τον γιο του και την εξέλιξή του, χωρίς να υπολογίζει τις αντικειμενικές δυσκολίες της «ξενιτιάς», αν και ο ίδιος θα αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα για την δουλειά του.

Φυσικά, μεγάλο μέρος από τα εύσημα, μετά από τον Χρήστο και στην οικογένειά του, ανήκουν και στους ανθρώπους που τους βοήθησαν σε όλο αυτό. Τόσο ο προπονητής του, Άκης Ιωσιφίδης, που τον επέλεξε, ανέδειξε, αλλά και στήριξε, όντας στο πλευρό του σε όλα τα ταξίδια και τις δοκιμές, όσο και η υπόλοιπη ακαδημία Σάντος Πανοράματος, που συνέβαλε σε αυτή την πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα ποδοσφαιρική επιτυχία.

Το gazzetta.gr σας είχε γράψει για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, την δοκιμή, αλλά και πως βρίσκεται μια ανάσα από αυτή...

 

Τελευταία Νέα