Αγιαξ, άνοιξε νέα σελίδα!

Αγιαξ, άνοιξε νέα σελίδα!

Gazzetta team
Αγιαξ, άνοιξε νέα σελίδα!

bet365

Μετά το περσινό... στραπάτσο, ο Αγιαξ άλλαξε προπονητή και φιλοδοξεί να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League και στην κορυφή της Ολλανδίας!

Εδρα: Amsterdam ArenA (53,502)

Έτος Ίδρυσης: 1900

Τίτλοι: 33 Πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα, 4 Champions League, 1 Κυπελλούχων, 1 UEFA, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά

Νέα εποχή στον Αίαντα, αφού έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας, ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το περσινό στραπάτσο, όταν ο Αγιαξ έχασε τον τίτλο στην τελευταία στροφή από την αδιάφορη Ντε Γκράφσααπ. Τα κλειδιά πήγαν στον 52χρονο Ολλανδό, Πέτερ Μποσζ, ο οποίος εντυπωσίασε με τη Χέρενφεν και άφησε στα κρύα του λουτρού τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για χάρη του Αγιαξ! Μπορεί από την ομάδα να αποχώρησαν οι Φίσερ, Φαν ντερ Χορν, αλλά η ομάδα βγαίνει ενισχυμένη με την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού, Σάντσες από τη Νασιονάλ και του φορ, Κασιέρα από τη Ντεπορτίβο Κάλι! Ο Μίλικ, ο Φέλτμαν, ο Κλάασεν δεν αποκλείεται να παραχωρηθούν αν η ομάδα προκριθεί στην επόμενη φάση. Στηρίζει πολλά στον ενθουσιασμό και το ταλέντο των νεαρών Μπαζούρ (19 ετών), Ρίντεβαλντ (19 ετών), Τετέ (20 ετών). Ο προπονητής άλλαξε, όχι όμως και το σύστημα με τον Μποσζ να συνεχίζει με 4-3-3. Στην προετοιμασία ο Αγιαξ δεν έπεισε, έχοντας μια ήττα και μια ισοπαλία!

(+) Ομάδα με πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις και φιλοδοξίες. Εξαιρετική επιθετική λειτουργία, ταχύτητα και εκρηκτικότητα τα δυνατά σημεία του Αγιαξ. Με νέο τεχνικό, ο οποίος έδωσε αρκετά κίνητρα στους παίκτες, ενώ το νέο αίμα της ομάδας, Μπαζούρ (19 ετών), Ρίντεβαλντ (19 ετών), Τετέ (20) έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Η διοίκηση αποφάσισε να κρατήσει παίκτες - κλειδιά όπως ο Μίλικ και ο Φέλτμαν, ενώ παρουσιάστηκε ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι.

(-) Επειτα από έξι χρόνια παρουσίας στον πάγκο, ο Ντε Μπουρ αποτελεί παρελθόν και η ομάδα έδωσε τα κλειδιά στον Μποσζ. Ετσι, η σεζόν αρχίζει με ένα τεράστιο ερωτηματικό, πως θα αντιδράσει ο Αγιαξ σε αυτή την εξέλιξη; Η ομάδα πάντως έχει χάσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, πέρσι αποκλείστηκε από τη Ραπίντ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο Europa δεν έκανε τη διαφορά... Ποιος θα ξεχάσει το στραπάτσο στο πρωτάθλημα, όταν έχασε τον τίτλο από την αδιάφορη Ντε Γκράφσααπ...

Ο προπονητής: Ο κόουτς άλλαξε, κι έπειτα από έξι χρόνια ο Ντε Μπουρ αποτελεί παρελθόν πληρώνοντας τις διαδοχικές περσινές αποτυχίες. Ο 42χρονος Πέτερ Μποσζ, τα πήγε περίφημα με τη Χέρενφεν, πήρε κίνητρα και πήγε στο Ισραήλ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ωστόσο, η πρόταση από τον Αγιαξ ήταν το... όνειρό του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πατρίδα του! Η τεχνική ηγεσία άλλαξε όχι όμως και το σύστημα με τον Μποσζ να συνεχίζει με 4-3-3! Στην καριέρα του έχει ποσοστό 39,3 % νίκες, 22,4 % ισοπαλίες, 38,3 % ήττες!

Το αστέρι: Σίγουρα αρκετοί Πολωνοί του δεν θα ξεχάσουν τις χαμένες ευκαιρίες του στο Euro, όπως και τις ικανότητές του! Ο Αρκάντιους Μίλικ ήταν διαρκής απειλή, είχε σωστές θέσεις και ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας! Νάπολι, Λέστερ και Πάλας έχουν δείξει ήδη ενδιαφέρον, ωστόσο ο Αγιαξ είναι αποφασισμένος να τον κρατήσει στο ρόστερ του για να μπει στους ομίλους του Champions League! Η αξία του 22χρονου φορ έχει εκτοξευθεί στα ύψη (10 εκατ. ευρώ), άλλωστε την περσινή χρονιά πέτυχε 24 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα