Σέριφ: Η ομάδα «δυνάστης» της Μολδαβίας

Σέριφ: Η ομάδα «δυνάστης» της Μολδαβίας

Θοδωρής Βασίλης
Σέριφ: Η ομάδα «δυνάστης» της Μολδαβίας

bet365

Η απόλυτη κυρίαρχος του μολδαβικού ποδοσφαίρου, η Σέριφ Τίρασπολ (14 από τα 16 πρωταθλήματα της χώρας) θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό.

Εδρα: Sheriff Stadium
Έτος Ίδρυσης: 1997
Τίτλοι: 14 Πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ

Η Σερίφ Τίρασπολ μετράει 19 χρόνια ζωής έχοντας ιδρυθεί το 1997 από μια εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας η οποία είναι και ο βασικός χορηγός της ομάδας. Η Σερίφ είναι η κυρίαρχη δύναμη της Μολδαβίας έχοντας κατακτήσει τα 14 από τα 16 πρωταθλήματα της χώρας.

Στην Ευρώπη προσπαθούσε για χρόνια να περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του του Τσάμπιονς Λιγκ και όταν τα κατάφερε για πρώτη φορά την σεζόν 2009-10, έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό του Τιμούρ Κετσπάγια. Στο ρόστερ της ανήκουν 17 ξένοι με την πλειοψηφία να προέρχεται από την Βοσνία (4 ποδοσφαιριστές), και Κροατία (3 ποδοσφαιριστές).

Δυνατό σημείο: Το γεγονός ότι ξέρει καλά από πρωταθλητισμό. Μπορεί το πρωτάθλημα Μολδαβίας να μην είναι ούτε καν δεύτερης ταχύτητας, αλλά οι παίκτες της Σέριφ γνωρίζουν καλά το πως μπορούν να κατακτήσουν τίτλους, ενώ έχουν και την εμπειρία της Ευρώπης.

Αδυναμία: Όπως φαίνεται και από τους 14 τίτλους πρωταθλήματος δεν έχει τον αντίστοιχο ανταγωνισμό στην Μολδαβία οπότε καταλαβαίνει κανείς για το επίπεδο δυναμικότητας και κόντρα σε ανώτερους αντιπάλους δεν μπορεί να προβάλει αντίσταση.

Προπονητής: Μπρούνο Ιρλέ. Ο 40χρονος τεχνικός ανέλαβε πριν ένα μήνα τις τύχες της ομάδας και αυτή είναι η πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής. Προηγούμενες εμπειρίες του ήταν η δεύτερη ομάδα της Μονακό ενώ πριν την Σέριφ ήταν βοηθός προοπονητή στην Αρλ.

Αστέρι: Ματέο Σούσιτς. Ο Βόσνιος άσος είναι ο αρχηγός της ομάδας και μπορεί με την ίδια ευκολία να καλύψει τόσο την θέση του δεξιού μπακ όσο και αυτή του δεξιού χαφ. Μετράει τέσσερις συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του και μετακόμισε στην Σέριφ το καλοκαίρι του 2015 από την ρουμανική Κλουζ.

Ήρθαν: Μπρέζοβετς (Ριέκα), Ιβάνοβ (Ντινάμο-Ότο), Σκβορτς (Χάποελ Κφαρ Σαμπά), Κβρζιτς (Ριέκα), Ρικαρντίνιο (Σαριάχ)

Εφυγαν: Γκεοργκίεφ (Μπότεφ), Νόβιτσοβ (Ζάρια), Γκόλετς (Περσέπολις), Ράτα (Ζάρια)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα