Χάποελ Μπερ Σεβά: Η πρωτάρα, με «όπλο» την ελπίδα

Χάποελ Μπερ Σεβά: Η πρωτάρα, με «όπλο» την ελπίδα

Κώστας Ζάλιαρης
Χάποελ Μπερ Σεβά: Η πρωτάρα, με «όπλο» την ελπίδα

bet365

Οι Ισραηλινοί συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησαν το πρωτάθλημα έπειτα από 40 χρόνια και πλέον έχουν στο ρόστερ τους εμπειρία από Euro και... ΠΑΟΚ.

Έδρα: Turner Stadium, Be'er Sheva

Έτος ίδρυσης: 1 Μαΐου 1949

Τίτλοι:

Πρωταθλήματα: 1975, 1976, 20160715045658

State Cup: 1997

Toto Cup: 1989, 1996

Super Cup: 1975

Η ισραηλινή ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ αν και σε επίπεδο προκριματικών, αφού έχει καταφέρει να βρεθεί μονάχα στο Γιουρόπα Λιγκ (σταματώντας στον β' προκριματικό γύρο) τις τελευταίες δύο χρονιές, μετρώντας και από μια συμμετοχή σε Ιντερτότο και Κύπελλο Κυπελλούχων στο παρελθόν...

Πρόκειται για τους εν ενεργεία Πρωταθλητές του Ισραήλ και μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος της χώρας, έχοντας να παρουσιάσει τρία τρόπαια πρωταθλήτριας ομάδας στην πρώτη κατηγορία του Ισραήλ (1975, 1976, 2016). Χρειάστηκε πάντως να περάσουν 40 χρόνια από την τελευταία φορά που η ομάδα κατέκτησε την κορυφή, μέχρι να το ξανακάνει τον περασμένο Μάιο για να γιορτάσει για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσο κι αν το εμπόδιο των Πρωταθλητών Μολδαβίας (Σερίφ Τιρασπόλ) φάνταζε δύσκολο, οι Ισραηλινοί στο πρώτο παιχνίδι βρήκαν τρόπο να πάρουν τη νίκη (3-2) εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, αν και τα δύο γκολ που έχουν δεχθεί στην έδρα τους κάνουν ζόρικο τον επαναληπτικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε εκπρόσωπο και στο φετινό Euro 2016, με τον Χόμπαν στην εθνική ομάδα της Ρουμανίας!

Το γήπεδό της είναι νεόκτιστο, χωρητικότητας 16.000 θέσεων, με τους οπαδούς της να εμφανίζονται πλέον απόλυτα ενθουσιασμένοι έπειτα και από την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης της κορυφής.

Θετικά: Η αγωνιστική άνοδος, η επιστροφή στην κορυφή του ισραηλινού πρωταθλήματος, το κλίμα στις τάξεις της ομάδας και σε ό,τι την περιβάλλειι.

Αρνητικά: Πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα και οι Μολδαβοί την υποτιμούσαν και θεωρούσαν εύκολη την κλήρωση της Σερίφ, ωστόσο όπως ήρθαν τα πράγματα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι του β' προκριματικού μάλλον αναθεώρησαν σε κάποια σημεία...

Προπονητής: Ο Μπαράκ Μπαχάρ με τη δουλειά που έκανε, «υποχρέωσε» τη διοίκηση της Χάποελ να του προσφέρει νέο συμβόλαιο από τον περασμένο Δεκέμβρη και αυτός έφερε εις πέρας την τεράστια αποστολή της κατάκτησης του τίτλου έπειτα από 40 χρόνια. Στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται μέχρι και το φινάλε της επόμενης σεζόν. Είναι 36 ετών και έχει δουλέψει μονάχα στην Ironi Kiryat Shmona, τόσο ως βοηθός προπονητή, όσο και ως πρώτος κόουτς.

Αστέρι: Από φέτος ανήκει στο δυναμικό τους και ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος άφησε τη Θεσσαλονίκη για μια πολύ διαφορετική εμπειρία σε μια νέα χώρα με νέα ποδοσφαιρική κουλτούρα. Με εμπειρία από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και με πέρασμα από τις Μπενφίκα και Λέστερ μεταξύ άλλων στην καριέρα του, αναμφίβολα ο 27χρονος μπακ είναι από εκείνους που οι οπαδοί της Χάποελ περιμένουν πολλά φέτος...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα