Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 3-2

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 3-2

bet365

Ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε στις καθυστερήσεις (93'), ο Καρβαχάλ στην παράταση (119') και η Ρεάλ κέρδισε με 3-2 την Σεβίλλη, κατακτώντας το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Σε ντεζαβού του περσινού τελικού η Σεβίλλη ηττήθηκε και πάλι στην παράταση. Πέρυσι ήταν η Μπαρτσελόνα, φέτος η Ρεάλ, που με γκολ του εκπληκτικού Σέρχιο Ράμος στο 3’ των καθυστερήσεων έμεινε ζωντανή, για να κατακτήσει το τρόπαιο με εντυπωσιακό γκολ ενός άλλου αμυντικού, του Καρβαχέλ, στο 119’.

Οι Σεβιγιάνοι έχασαν το ματς σε δύο φάσεις, με την αμυντική τους συμπεριφορά στο 2-2 και με την αποβολή του Κολοτζιέτσακ στο ξεκίνημα της παράτασης, αδικώντας τους εαυτούς τους. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Μάζιτς, που αρχικά έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στη Σεβίλλη για το 1-2 του Κονοπλιάνκα, ενώ στην παράταση ακύρωσε κανονικό γκολ του Σέρχιο Ράμος.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα, πιέζοντας ψηλά. Ο Ρίκο δεν ήταν άνετος με την μπάλα στα πόδια, ενώ με το 3-4-3 του Σαμπάολι Ενζονζί και Ιμπόρα δεν μπορούσαν να γυρίσουν πολύ πίσω, για να δώσουν βοήθειες στην κατοχή. Στο 21’ ήρθε το πρώτο γκολ με εκπληκτικό σουτ του Ασένσιο εκτός περιοχής, όμως στη συνέχεια ο Ζιντάν προσπάθησε να πάρει κυνική νίκη, με την ομάδα του να δίνει χώρο. Και το πλήρωσε πριν το ημίχρονο. Οι Σεβιγιάνοι βρήκαν ρυθμό και στο 41’ έφτασαν στην ισοφάριση, όταν μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια η μπάλα στρώθηκε στον Βάσκες, που με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1! Στο 43’ ο Ίσκο δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά και οι ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο Σαμπάολι άλλαξε τη διάταξη στην άμυνα και η ομάδα του ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπενζεμά πέρασε στη θέση του Μοράτα, που δεν φάνηκε, η επίθεση της Ρεάλ πήρε νέα πνοή, όμως το γκολ ήρθε για την Σεβίλλη. Στο 72’ ο Βιτόλο μπήκε στην περιοχή, ο Σέρχιο Ράμος προσπάθησε να τον αποφύγει, υπήρξε επαφή, όμως το πέναλτι που έδωσε ο Μάζιτς ήταν στα όρια του ανύπαρκτου. Ο Κονοπλιάνκα δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έδωσε το προβάδισμα στους Ανδαλουσιάνους!

Οι μερένγκες πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως τίποτα δεν έδειχνε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Στο 3’ των καθυστερήσεων, όμως, με τους Σεβιγιάνους να έχουν πιστέψει ότι όλα τελείωσαν, ο Βάθκεθ έβγαλε τη σέντρα και ολομόναχος ο Σέρχιο Ράμος από κοντά έκανε το 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση! Εκεί, ο Κολοτζιέτσακ αντίκρισε σωστά δεύτερη κίτρινη στο 93’, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες και η πίεση της Ρεάλ αυξήθηκε. Οι παίκτες του Ζιντάν σπατάλησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες, με τον Ρίκο να κάνει μεγάλες αποκρούσεις, όμως στο 119’ έφτασαν στο γκολ, όταν ο Καρβαχάλ είδε το κενό από δεξιά, έκανε την κούρσα και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 3-2!

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κόβατσιτς (72’ Ροδρίγκες), Κασεμίρο, Ίσκο (66’ Μόντριτς), Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο, Μοράτα (62’ Μπενζεμά)

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα, Καρίσο (51’ Ραμί), Κολοτζιέτσακ, Ιμπόρα (74’ Κρανεβίτερ), Ενζονζί, Βιτόλο, Βάσκες, Κιγιοτάκε, Βιέτο (67’ Κονοπλιάνκα)

 

Τελευταία Νέα