Το... μπαμ με Μαρίν ο Ολυμπιακός! (vids & pics)

Το... μπαμ με Μαρίν ο Ολυμπιακός! (vids & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Το... μπαμ με Μαρίν ο Ολυμπιακός! (vids & pics)

bet365

Λίγο μετά την μετακίνηση του Ντουρμάζ στην Τουλούζ, ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τον Γερμανό εξτρέμ Μάρκο Μαρίν, σε μια κίνηση που προκαλεί αίσθηση!

Και ξαφνικά μεταγραφική... βόμβα από τους πρωταθλητές Ελλάδας με τον Μαρίν! Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στο deal με τον Γερμανό διεθνή άσο της Τσέλσι. Ουσιαστικά μπορούμε να μιλάμε για κλεισμένη κίνηση.

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν άκρως χαρισματικό παίκτη και όνομα πρώτης γραμμής με 16 συμμετοχές στην Εθνική Γερμανίας και 1 γκολ. Ο 27χρονος άσος της Τσέλσι, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Βέρντερ Βρέμης, Φιορεντίνα, Γκλάντμπαχ, Σεβίλλη και φυσικά στους Λονδρέζους, ετοιμάζεται να φορέσει την ερυθρόλευκη και την ριγωτή.

Προορίζεται ως αντί-Ντουρμάζ. Τον Μάρκο Μαρίν τον ζήτησε ο Πάουλο Μπέντο και η πειραϊκή ΠΑΕ έκανε πράξη την επιθυμία του. Κυρίως είναι αριστερός εξτρέμ αλλά παίζει και δεξιά αλλά και ως επιτελικός μέσος.

Πέρυσι ο Μαρίν φόρεσε την φανέλα της Τραμπζονσπόρ ως δανεικός από την Τσέλσι, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2017. Είχε 29 συμμετοχές, 2 γκολ και 5 ασίστ.

Την σεζόν 2014-15 σε Ιταλία και Βέλγιο είχε 12 ματς και 2 γκολ. Το 2013-14 μέτρησε 30 συμμετοχές, 2 γκολ και 7 ασίστ στην Σεβίλλη με την οποία κατέκτησε το Europa League. Την αμέσως προηγούμενη, με την φανέλα της Τσέλσι, έπαιξε σε 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας απολογισμό 3 γκολ και 2 ασίστ. Όσον αφορά στην θητεία του στη Γερμανία, σε 116 ματς με τη Βέρντερ είχε 13 γκολ και 35 ασίστ, ενώ με την Γκλάντμπαχ ο απολογισμός του σε 72 αγώνες ήταν 12 γκολ και 28 ασίστ.
Το who is who και το... ερυθρόλευκο παρελθόν
Γεννημένος στις 13 Μαρτίου του 1989 στην Μποσάνκα Γκραντίτσκα της Γιουγκοσλαβίας ο Μάρκο Μαρίν έχει ύψος 1.70 μέτρα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως πιτσιρικάς από τις Ακαδημίες της SG 01 Hoechst. Ακολούθησε η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και η Μπορούσια Μεγκενγκλάντμπαχ. Από την 2η ομάδα της Μπορούσια ξεκίνησε η διαδρομή του διεθνούς με την Γερμανία αλλά από Βόσνιους γονείς, τον Ράνκο και την Μπόρκα. Ο Μαρίν ήταν μόλις 2 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στην Γερμανία.
Το 2007 ο ξανθομάλλης τότε πιτσιρικάς που είχε ως ποδοσφαιρικό του είδωλο τον Ντέγιαν Σαβίσεβιτς βρέθηκε στην πρώτη ομάδα της Μπορούσια και από εκεί το '09 στη Βέρντερ όπου έκανε και το μεγάλο ξεπέταγμα. Ακολούθησαν Τσέλσι και δανεισμοί σε Σεβίλλη, Φιορεντίνα, Άντερλεχτ και εσχάτως Τράμπζονσπορ. Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων έπαιξε σε όλα τα κλιμάκια μέχρι να φτάσει στους μεγάλους. Το 2015 ο Μαρίν είχε απασχολήσει ξανά τον Ολυμπιακό και μάλιστα υπήρχε η πιθανότητα να πιάσει Λιμάνι. Τελικώς η περίπτωσή του τότε δεν προχώρησε.
- Το 2009 πουλήθηκε στη Βέρντερ έναντι του ποσού των 8.2 εκατ. ευρώ.
- Στην Τσέλσι πήρε το νούμερο 21 που είχε πριν ο Σάλομον Καλού.
- Έχει δύο κατακτήσεις Γιουρόπα με Τσέλσι και Σεβίλλη, δύο πρωταθλήματα Β' κατηγορίας στη Γερμανία, ένα πρωτάθλημα Ευρώπης U-21 με την Εθνική Γερμανίας, μία 3η θέση στο Παγκόσμιο του 2010 και δύο ατομικές διακρίσεις το 2006 και το 2007.
- Πέρυσι λάμβανε 1,6 εκατ. ευρώ ετησίως και 10.000 ευρώ μπόνους συμμετοχών.
- Τον περασμένο Δεκέμβριο η Τράμπζονσπορ επιχείρησε να τον αγοράσει από τους Μπλε προσφέροντας δύο εκατομμύρια ευρώ. Από την αγγλική ομάδα ζήτησαν τέσσερα εκατομμύρια, την οψιόν αγοράς δηλαδή, με αποτέλεσμα να μην προκύψει συμφωνία. Το όνομά του είχε γραφτεί και συνδεθεί με την Λίβερπουλ.
- Είναι παίκτης που τον χαρακτηρίζει η εξαιρετική επαφή με την μπάλα στα πόδια και η αλλαγή ταχύτητας είτε με ντρίμπλα είτε με ξεπέταγμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα