Το πονηρό σκορ κι ο…Ελιουνούσι

Το πονηρό σκορ κι ο…Ελιουνούσι

Το πονηρό σκορ κι ο…Ελιουνούσι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την καθοριστική ρεβάνς και για τον…Ταρίκ!

Ασφαλώς κι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα πρόκρισης απόψε μετά το υπέρ του 1-0 στην Πορτογαλία.

Και ήταν και πολύ σημαντική η νίκη για πολλούς λόγους. Θέλετε έναν; Η Αρόουκα τελευταία φορά είχε ηττηθεί εντός έδρας τον περασμένο Γενάρη από τη διεκδικήτρια του τίτλου Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Όμως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το εκτός έδρας 1-0 είναι...πονηρό σκορ. Γιατί ενώ σε κάνει φαβορί, σου βάζει κι ερωτηματικά. Ξέρεις π.χ. ότι και με ισοπαλία περνάς κι αυτό κάπου σε κάνει μέσα στο παιχνίδι να το μετράς αν πρέπει να βγεις πολύ στην επίθεση. Κι έχει την ιδιαιτερότητα ότι και να προηγείσαι 1-0, δεν σε διασφαλίζει. Διότι, ακόμη και στο 80’ να ισοφαριστείς, θα υπάρχει ένα τέταρτο-θρίλερ, στο οποίο μπορεί να γίνουν τα πάντα. Από το να βρεις εσύ χώρους στην κόντρα επίθεση και να κερδίσεις και να περάσεις πανηγυρικά με δύο νίκες, μέχρι το να φας ένα δεύτερο γκολ στο φινάλε και να πάθεις πατατράκ.

Προσέξτε, ας το πάρουμε και πως το βλέπουν οι Πορτογάλοι κι όχι μόνο πως το βλέπουμε εμείς: και 1-1 και 0-0 ακόμη να έληγε το πρώτο ματς, πάλι η Αρόουκα θα ήθελε διπλό στο Καραϊσκάκη για να περάσει. Το ίδιο λοιπόν θέλει κι απόψε. Απλά, στην πρώτη περίπτωση με 1-0 θα προκρίνονταν σίγουρα, ενώ τώρα με 1-0 πάει το ματς στην παράταση…

Η ουσία είναι ότι το εκτός έδρας 1-0 όσο και σημαντικό να είναι, σου δίνει πρόκριση στα σίγουρα μόνο αν δεν φας γκολ στη ρεβάνς. Και, παρεμπιπτόντως, είναι καλό που ο Ολυμπιακός είχε κρατήσει στο Καραϊσκάκη το μηδέν πίσω παίζοντας με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, για τον απλούστατο λόγο ότι στα έξι αμέσως προηγούμενα ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια του είχε δεχθεί γκολ και στα έξι: συνολικά 13!

Για εμένα οποιαδήποτε πρόκριση απόψε του Ολυμπιακού όχι απλά θα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά θα συνιστά τεράστια επιτυχία για μία ομάδα που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ όλο το καλοκαίρι και που έβγαλε χίλια δύο προβλήματα. Δεν θα έχω κανένα παράπονο αν προκριθεί ο Ολυμπιακός απόψε με ισοπαλία και με κακή εμφάνιση! Και στα πέναλτι να περάσει το ίδιο θα μου κάνει-αρκεί να μην έχω πάθει τίποτα από την αγωνία!

Το μόνο που μετράει στα δικά μου μάτια αυτή την στιγμή είναι η πρόκριση, για την οποία θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός, ο τωρινός, πρέπει να φτύσει αίμα για να την πάρει, παρά το διπλό στο πρώτο ματς. Κι αν την πάρει, μετά όλα θα είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα στη συνέχεια της σεζόν, πιστεύω…

Παρεμπιπτόντως, σήμερα το γερμανικό «Κίκερ» γράφει ότι ο Ολυμπιακός όχι απλά έχει σοβαρό ενδιαφέρον για τον Ταρίκ Ελιουνούσι, αλλά ότι ο 28χρονος Νορβηγός δεξιοπόδαρος διεθνής (40 φορές-9 γκολ) εξτρέμ της Χόφενχαϊμ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μεταγραφή του στην Ελλάδα.

Δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι είναι ακριβώς έτσι το πράγμα, αλλά το «Κίκερ» είναι συνήθως πολύ αξιόπιστο στα μεταγραφικά του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.