Βέροια - ΠΑΟΚ 2-2

Σταύρος Σουντουλίδης
Βέροια - ΠΑΟΚ 2-2

bet365

Χωρίς να ξέρουν πότε θα αρχίσουν τα επίσημα ματς, ΠΑΟΚ και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στην πόλη της Ημαθίας, με τον Δικέφαλο να είναι καλός στο πρώτο ημίχρονο!
Ελάχιστος κόσμος, αψηφώντας τη βροχή, βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου της Βέροιας. Ήταν εκεί οι δύο γιοι του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος και Νίκος, αλλά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, που συνεχίζει να παρακολουθεί αρκετά από τα ματς της «βασίλισσας του Βορρά».
Τι είδαμε στη Βέροια; Ένα μοιρασμένο ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν το δικό τους κομμάτι πρωτοβουλίας στο γήπεδο (46’65’) και τον ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου να είναι ξεκάθαρα μια ταχύτητα πάνω από τον αντίπαλό του. Άλλωστε και τα δύο γκολ ήρθαν στην κόντρα, κάτι που δουλεύει ο Ίβιτς, ποντάροντας πολλά από την αντίδραση και τη γρήγορη μετάβαση της ομάδας από την άμυνα στην επίθεση.
Ο Σέρβος τεχνικός για δεύτερη φορά, η πρώτη στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα με την Ντινάμο Τιφλίδας, δοκίμασε τον Λέο Μάτος ως αριστερό μπακ. Η εξήγηση έχει να κάνει με την τιμωρία του Μάριν Λέοβατς. Ο Κροάτης είναι τιμωρημένος από το περσινό πρωτάθλημα και θα απουσιάζει αναγκαστικά από το πρώτο παιχνίδι με το Λεβαδειακό, οπότε αυτό κι αν γίνει, οπότε ο Ίβιτς δείχνει να ποντάρει στην ικανότητα του Μάτος να παίξει το ίδιο καλά και ως αριστερό μπακ, όπως έκανε και με την Ντνίπρο.
Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με «4-4-2», καθώς ο Ίβιτς όπως είπε ήθελε να δει την αντίδραση της ομάδας και την παρουσία των Αθανασιάδη - Περέιρα μαζί ως δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 24’ με τον Περέιρα να κάνει ωραία προσπάθεια και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στην προηγούμενη φάση ο Κάλβο έπεσε στην περιοχή, ο κόσμος ζήτησε πέναλτι αλλά ο Καραντώνης είπε «παίζεται», ενώ ούτε ο παίκτης της Βέροιας δεν διαμαρτυρήθηκε.
Με δημιουργό τον Περέιρα και εκτελεστή τον Κάμπος ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, ένα γκολ προϊόν της σωστής ανάπτυξης, κάτι που επαναλήφθηκε πέντε λεπτά αργότερα (32’) όταν οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην κόντρα, ο Μπίσεσβαρ άλλαξε την μπάλα με τον Κίτσιου, ο τελευταίος έβγαλε την σέντρα και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του.
Στο 42΄ η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ, με το γυριστό σουτ του Καπετάνου το οποίο μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Μπρκιτς.
Το δεύτερο μισό της φιλικής αναμέτρησης ξεκίνησε με τη διπλή ευκαιρία του Μπίσεσβαρ (52’), αλλά τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα στο βρεγμένο χορτάρι.
Ο Σισίνιο, που χρησιμοποιήθηκε από το Βοσνιάδη στο β’ μέρος, άλλαξε την εικόνα της «βασίλισσας του Βορρά», αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων και μαζί με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, που επέστρεψε ορεξάτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν αυτοί που δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.
Για ένα εικοσάλεπτο (46’-65’) πίεσε, δημιούργησε καταστάσεις και από το 0-2 έφτασε στο 2-2. Αρχικά, μείωσαν στο 52’ σε 1-2. Ο Παπαδόπουλος βρήκε τον Καπετάνο και αυτός με ψιλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Μπρκιτς, ενώ οι γηπεδούχοι, που είχαν μπει πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, έφτασαν στο 56’ στην ισοφάριση, με το εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή του Γιάννη Παπαδόπουλου (2-2).
Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να απαντήσει με τον Μπίσεσβαρ (58’), αλλά ο Ολλανδός, όπως στη δική του ευκαιρία έξι λεπτά νωρίτερα, δεν μπόρεσε με το σουτ του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Λόπεζ. Χαμένη διπλή ευκαιρία και στο 68’με τους Αθανασιάδη, Λέοβατς να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.
Κάπου εκεί οι πολλές αλλαγές και η κούραση έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να… εξαφανιστούν οι δύο ομάδες από το γήπεδο και πέρα των αλλαγών να μην σημειωθεί τίποτα απολύτως εντός του αγωνιστικού χώρου.
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Βοηθοί: Καφραγκιζόπουλος και Παπαδάκης.
Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης): Λόπεζ, Χαροντάκης, Μαλόν (81’ Ασίγκμπα), Σισοκό, Μαραγκός, Μπαλάφας (46’ Παπαστεργιανός), Παπαδόπουλος (81’ Λινάρδος), Σαρπόνγκ (60’ Μίλιεβιτς), Άρτσε (46’ Σισίνιο), Κάλβο (72’ Μαυρίας), Καπετάνος (60’ Βίτι).
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Μάτος (46’ Λέοβατς), Μπίσεσβαρ (76’ Τζιοβάρας), Κάνιας, Πέλκας (76’Δημητριάδης), Περέιρα (62’Κοροβέσης), Κάμπος (76’ Δεληγιαννίδης) , Αθανασιάδης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα